Ei kannata kuitenkaan yöuniaan menettää e61 -esiuuttojen tai niiden puuttumisen takia. Hifistely tai ehkä jopa High Endistely sopinee mainiosti myös kahvin monimuotoiseen maailmaan, mutta luulen kuitenkin tyypillisimpien "makuvirheiden" johtuvan pääasiassa muista tekijöistä kuin esiuutosta tai sen puutteesta. Näin ainakin laadukkaiden laitteistojen kohdalla. Kahvin valmistusprosessin (tekniset ratkaisut) vaikutus lopputulokseen on hyvinkin merkityksellinen, mutta yksittäisten prosessin osien vaikutuksen arviointi kahvin makuun on hyvin subjektiivispainotteista "mutua".
Omassa keittimessäni ei ole e61 -gruppoa, joten luultavasti siinä ei ole esiuuttoakaan. En tiedä, kuinka täsmällisesti "anteeksiantavuus" edes voidaan määritellä, mutta en ole tähän päivään mennessä havainnut omissa uutoissani kertaakaan sellaista virhettä, jonka olisin kyennyt selittämään pois "anteeksiantavuuden" varjolla. Jos "anteeksiantavuus" tarkoittaa sitä, että juoma onnistuu suuremmin ponnistelematta, rutiininomaisesti lähes aina ja lopputuloskin on juoman nauttijoiden mielestä "hyvää", katson oman keittimeni olevan "anteeksiantavuuden" asteikolla (1-10) 9+.
Tieto lisää tuskaa, sanotaan. Joskus voisi olla paikallaan nauttia asioista ilman syvällisempää analysointia...