Hello!
Olen tässä vuoden alusta alkanut vihdoin jauhaa pavut itse Wilfan WSCG-2 myllyllä.
Pääasiassa käytän mutteripannua, olisivatko 3/4 hlön pannuja molemmat. Perus suomalaisena kahvinautiskelijana tykkään juoda sen 1/2-1 teema-mukillisen verran kerralla.
Omaan käyttöön nykyiset pannut ovat oikein hyviä, mutta isommalle köörille joutuukin sitten pyöräyttämään useamman pannullisen.
Joku päivä tuossa jauhoin Wilfalla suodatinkahvia 5hlölle ja samasta pavusta (olisko ollut Paahtimo pavun Brazil?) jauhettu kahvi oli kyllä aika iso pettymys. Suodatinkeitin on Russel Hobbsin, jolla aiemmin tyytyväisenä keittelin Löfbergin tummia suodatinkahveja. Mielestäni jauhe (Filter) oli aika karkeaa, joten tiedä sitten olisko pitänyt hieman hienommaksi jauhaa?
Siispä kyselen vinkkiä isomman kahvimäärän keittoon. Aeropress -keittimiä olen miettinyt ja sitten perus Pressoa. Onko mielipiteitä tähän liittyen?
Ja onko kokemuksia Wilfan karkeusasteista, vai pitääkö ne itse pähkäillä?
Sen myös huomasin, kun aloin jauhaa ite pavut ja keittämään moka-pannulla, että omaan makuun miellyttävät paahtoasteet ovat nykyään 3-4, kun suodatinjauhokahveja keitellessä tuli aina juotua 4-5 asteen kahveja. Toki kun maitoon sekoittaa niin nuo tummatkin menee mukavasti!

Myös papusuosituksia kuuntelen. Yritän aina kokeilla mahdollisuuksien mukaan hieman eri papuja ja onneksi niitä löytyy jo ihan kivasti, vielä on sellainen "edullisempi" arkikahvi hakusessa...seuraavaksi kokeiluun menee Paulig Brazil tumma paahto -pavut.