Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Huom! Tämän yläpalkin pikahaku hakee vain siltä alueelta tai ketjusta, joka sinulla on auki.

Kirjoittaja Aihe: Höyrypillin vaihto Cafe Retroon, ja vähän muutakin  (Luettu 11176 kertaa)

edward

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 43
Höyrypillin vaihto Cafe Retroon, ja vähän muutakin
« : Maaliskuu 30, 2009, 01:17:57 ap »

Kahviharrastus on saanut kotioloissani nyt uuden ulottuvuuden - mutteripannun lisäksi pöydällä on viikon verran nököttänyt sympaattisen näköinen Ariete Cafe Retro. Yhtään shottia en ole kaatanut vielä viemäriin, mutta kuten ystäväni totesi "voisin mä tästä kahvilassa 1,5 euroa maksaa".

Tiedostin jo ostaessa, että kyse ei ole Silvian kaltaisesta ihmeestä, mutta hintansa puolesta tuo oli hyvä valinta - ja tämän foorumin perusteella mös potentiaalinen espressokone. Ainoalta kyseistä mallia huoltavalta liikkeeltä (Honkaliini) löytyi myö paineistamaton filtteri, joten oikeaan suuntaan ollaan menossa.

Yksi asia on kuitenkin jo ehtinyt ärsyttämään, nimittäin höyrytyspilli, tai -putki. Kuten kuvista (joita löytyy netistä) näkee, on Cafe Retron höyrytyspilli aika jännä. Vähän erilainen. Tiedän olevani kehno maidonvaahdottaja, joten väitäkin, että tuolla ei saa aikaiseksi yhtään mitään. Ja jos joku väittää, ettei pituudella ole väliä, niin väärässä on. Ei meinaa yltää pohjaan asti. Siitäkään huolimatta, että oma maidonvaahdotuskannuni on vain 3,5dL, eli melko pieni. Höyryttäessä kannu pitää nostaa todella ylös, jolloin koko putki varsineen uppoaa maitovaahtoon.

Tiedustelisinkin, onko kukaan vaihtanut Arieten Cafe Retroon varteenotettavampaa pilliä? Mittasin putkesta irrotettavan mustan muoviosan, kierteiden halkaisija sisäpuolella on aika tasan 8mm. Mahtaisiko jonkin toisen espressokoneen höyrytyspilli sopia tuohon?

Sitten olisi vielä toinen kysymys... Paljonko tuplafiltterin läpi pitäisi saada valmista espressoa? Täytän filtterin täyteen, en kukkuroilleen, ja tamppaan hyvin. Uuttoajan olen pitänyt noin 30 sekunnin paikkeilla, jolloin kahvia on valunut silmämääräisesti aika vähän, kahteen kuppiin jaettuna. Crema en ole vielä mainittavasti saanut aikaan, jotakin vähäistä vain.

Ja koska joku kuitenkin kysyy myllystä, niin kerron sellaisen olevan. Krups GVX2. Säädettynä tällä hetkellä asteikolle 15/17. Yritin hienoimmalla, mutta espressokone tuntui menevän tukkoon.
Kirjattu
mutteripannu / rancilio silvia + demoka minimoka + hyvä kahvi

akallio

  • Administrator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2816
Vs: Höyrypillin vaihto Cafe Retroon, ja vähän muutakin
« Vastaus #1 : Maaliskuu 30, 2009, 01:57:59 ap »

Sitten olisi vielä toinen kysymys... Paljonko tuplafiltterin läpi pitäisi saada valmista espressoa? Täytän filtterin täyteen, en kukkuroilleen, ja tamppaan hyvin. Uuttoajan olen pitänyt noin 30 sekunnin paikkeilla, jolloin kahvia on valunut silmämääräisesti aika vähän, kahteen kuppiin jaettuna. Crema en ole vielä mainittavasti saanut aikaan, jotakin vähäistä vain.

Perinteisesti tupla on 50-60 ml. Eli yksi espressokuppi täyteen.

Jos myllyä käytät niin kyllä cremaa pitäisi ihan kivasti tulla. Minkäs ikäisiä pavut ovat? Jos tuoreilla pavuilla ja suunnilleen oikealla jauhatuskarkeudella ei tule juurikaan cremaa, niin sitten keittimen uuttopaine on reilusti alakanttiin.

Kirjattu
- Aleksi (varustuksena Izzo Duetto, Mahlkönig Vario + Vario-W & sälää)

edward

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 43
Vs: Höyrypillin vaihto Cafe Retroon, ja vähän muutakin
« Vastaus #2 : Maaliskuu 30, 2009, 11:57:53 ap »

Pavut on hyvinkin tuoreita. Ostin viime viikolla Robert'sin Habaneroa ja pussista löytyi kivasti kiilteleviä papuja. Maku kahvissa on hyvä (vaikka annostelussa onkin vielä vähän tekemistä), mutta crema tosiaan on vain ajatuksissa.

Painemittaria Cafe Retrossa ei ole, joten en tiedä millainen paine koneessa tehdasasetuksena on. Ajattelin säätää myllyn vielä vähän karkeammaksi, jos se vaikka auttaisi creman syntymistä. Ei tietenkään liikaa, jottei maku kärsi...

Ilmeisesti täytyy myös alkaa suorittamaan mittauksia valmiin espresson todellisesta määrästä.
Kirjattu
mutteripannu / rancilio silvia + demoka minimoka + hyvä kahvi

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
Vs: Höyrypillin vaihto Cafe Retroon, ja vähän muutakin
« Vastaus #3 : Maaliskuu 30, 2009, 12:13:34 ip »

Pavut on hyvinkin tuoreita. Ostin viime viikolla Robert'sin Habaneroa ja pussista löytyi kivasti kiilteleviä papuja.

Kertoiko Robert's milloin ne oli paahdettu? Moni täällä (myös minä) mieltää tuoreiksi pavuiksi suurinpiirtein sellaiset jotka vielä edellisellä viikolla olivat vihreitä. Mikäli paahtopäivä ei ole tiedossa niin voivat myydä sinulle vaikka puolivuotta vanhoja papuja. Habanero on ilmeisesti aika tummaksi paahdettu? Jos se on viety hiileksi asti, niin silloinkin voi olla creman tulo niukemmanpuoleista - varsinkin jos on jo ehtinyt vähän vanheta.
Kirjattu

akallio

  • Administrator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2816
Vs: Höyrypillin vaihto Cafe Retroon, ja vähän muutakin
« Vastaus #4 : Maaliskuu 30, 2009, 12:15:40 ip »

Pavut on hyvinkin tuoreita. Ostin viime viikolla Robert'sin Habaneroa ja pussista löytyi kivasti kiilteleviä papuja. Maku kahvissa on hyvä (vaikka annostelussa onkin vielä vähän tekemistä), mutta crema tosiaan on vain ajatuksissa.

No sitten ongelmaa ei ole. Tosin Habaneron kiilto ei välttämättä ole kiva asia, vaan merkki siitä että ne on paahdettu hyvin tummiksi ja aromaattiset öljyt ovat haihtumassa. Robertsin papuja ei voi mitenkään laadukkaiksi haukkua, mutta kyllä niistä ihan kivan lopputuloksen saa jos muut asiat ovat kunnossa.

Painemittaria Cafe Retrossa ei ole, joten en tiedä millainen paine koneessa tehdasasetuksena on. Ajattelin säätää myllyn vielä vähän karkeammaksi, jos se vaikka auttaisi creman syntymistä. Ei tietenkään liikaa, jottei maku kärsi...

Jos kahvi tulee läpi tipoitellen, muuttuen tasaiseksi noroksi vasta pitkän ajan jälkeen, niin jauhatus on liian hieno.

Ilmeisesti täytyy myös alkaa suorittamaan mittauksia valmiin espresson todellisesta määrästä.

Espresson määrittely tilavuuden avulla on vähän "mennyttä aikaa", kotikäytössä aika tarpeetonta. Toki aluksi auttaa että tilavuudet ovat suunnilleen kohdillaan, mutta siihen melkein riittää tietää että demitasseen (espressokuppi) mahtuu kaksi normaalinpituista espressoa.
Kirjattu
- Aleksi (varustuksena Izzo Duetto, Mahlkönig Vario + Vario-W & sälää)

akallio

  • Administrator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2816
Vs: Höyrypillin vaihto Cafe Retroon, ja vähän muutakin
« Vastaus #5 : Maaliskuu 30, 2009, 12:21:30 ip »

Kertoiko Robert's milloin ne oli paahdettu? Moni täällä (myös minä) mieltää tuoreiksi pavuiksi suurinpiirtein sellaiset jotka vielä edellisellä viikolla olivat vihreitä. Mikäli paahtopäivä ei ole tiedossa niin voivat myydä sinulle vaikka puolivuotta vanhoja papuja. Habanero on ilmeisesti aika tummaksi paahdettu? Jos se on viety hiileksi asti, niin silloinkin voi olla creman tulo niukemmanpuoleista - varsinkin jos on jo ehtinyt vähän vanheta.

Minä olen säännöllisesti toistuvissa poikkeustilanteissa turvautunut Robertsin paahtoihin, ja kyllä niistä aina on kunnollinen crema irronnut. Siksi olisin taipuvainen epäilemään muuta kuin papua ongelmaksi.
Kirjattu
- Aleksi (varustuksena Izzo Duetto, Mahlkönig Vario + Vario-W & sälää)

TB

  • Kauppias
  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 229
Vs: Höyrypillin vaihto Cafe Retroon, ja vähän muutakin
« Vastaus #6 : Maaliskuu 30, 2009, 14:00:29 ip »

Ainoalta kyseistä mallia huoltavalta liikkeeltä (Honkaliini) löytyi myö paineistamaton filtteri, joten oikeaan suuntaan ollaan menossa.

Honkoliini on maahantujan takuu- ja huoltoliike Tampereella. Vantaalta löytyy esimerkiksi Kodinkonehuolto M.Maristo. ja varmaan muitakin huoltoliikkeitä löytynee.

Yksi asia on kuitenkin jo ehtinyt ärsyttämään, nimittäin höyrytyspilli, tai -putki. Kuten kuvista (joita löytyy netistä) näkee, on Cafe Retron höyrytyspilli aika jännä. Vähän erilainen. Tiedän olevani kehno maidonvaahdottaja, joten väitäkin, että tuolla ei saa aikaiseksi yhtään mitään. Ja jos joku väittää, ettei pituudella ole väliä, niin väärässä on. Ei meinaa yltää pohjaan asti. Siitäkään huolimatta, että oma maidonvaahdotuskannuni on vain 3,5dL, eli melko pieni. Höyryttäessä kannu pitää nostaa todella ylös, jolloin koko putki varsineen uppoaa maitovaahtoon.

Tiedustelisinkin, onko kukaan vaihtanut Arieten Cafe Retroon varteenotettavampaa pilliä? Mittasin putkesta irrotettavan mustan muoviosan, kierteiden halkaisija sisäpuolella on aika tasan 8mm. Mahtaisiko jonkin toisen espressokoneen höyrytyspilli sopia tuohon?

Höyrytystuutti on tosiaan * * erilainen * *, ja varsikin lyhyt, mutta kyllä sillä vaahtoa saa aikaan. Itse sain hyvää vinkkiä tästä GG:n artikkelista, se antoi hyvät ohjeet näillä tohottimilla vaahdottamiseen (tuossa oli esimerkkinä FF keitin, joka on +/- samaa kategoriaa Retron kanssa). Ja koneessa on höyrytystehoa. Mutta se varren lyhyys haittaa isommilla kannuilla. Itselläni on myös pienin kannu, ja kyllä se putken pituus siihen riittä auttavasti, hieman joutuu kannua kallistamaan.

Minä olen päätynyt vaihtamaan koko putken Silvian putkeen, ks. tätä modausketjua. Osat ovat matkalla (toivottavasti...), joten siitä ei vielä sen enempiä kommentteja. En kokenut tarvetta vaihtaa höyrytyspäätä, koska se ei mielestäni ole höyrytyksen heikoin kohta, tuutti toimii ihan riittävän asiallisesti.

« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 31, 2009, 21:27:52 ip kirjoittanut TB »
Kirjattu
Ilman mainoksia olisimme onnellisia tietämättä miksi.
- lainaus koululaisen ainekirjoituksesta

Cellini Evoluzione, Hario Syphon, K30 Twin, Vario, Ditting Bizerba

edward

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 43
Vs: Höyrypillin vaihto Cafe Retroon, ja vähän muutakin
« Vastaus #7 : Maaliskuu 31, 2009, 14:22:15 ip »

Cappuccino, mikä ihana syy puuhata keittiössä.

Kiitos teidän vinkkien, sujui tänään äskeinen tuokio espressokoneen parissa jo paljon parempaa tulosta tuottaen. Jauhoin pavut hieman karkeammaksi kuin aiemmin, ja kappas, cremaa tuli selvästi enemmän. Maku on myös vähemmän kitkerä. Uuttoaika oli noin 35 sekuntia, en malttanut katkaista aiemmin. Joskin nestettäkin tuli sitten vähän reilummin. Ja tällä kertaa kiinnitin huomiota myös valumistapaan, kiitos akallion, noin 10-15 sekunnin kohdalla alkoi kahvan läpi valua kahvia hentona norona.

Maihdonvaahdotuskin meni melkein kohdalleen - kokonaisuuden lopputulos jotain, mistä pahimmillaan olen kaupungin kahviloissa maksanut euroja. Voin kohta perustaa kehnon kahvilan.

Se tässä vain askarruttaa, että voiko Krups GVX2 todellakin tuottaa liian hienoa jauhatusta? Vai onko kyseessä vain se ikävä ilmiö, että hienommalla jauhatuksella mukana on liikaa pölyä, kuten tältä foorumilta on saattanut lukea?

Loppuun pieni maininta vielä pavuista ja niiden valmistajasta... Robert'sin Habanero oli oikeasti melko tuoretta ostaessa, pinnalla saattoi havaita vielä vähän rasvaa. Hassua sen sijaan on, että Robert'sin kahviloiden / shop-in-shop -myymälöiden myyjät tuntuvat olevan kovin näreissään, kun heiltä kysyy papujen paahtopäivää. Ja tänään myyjä ei aluksi edes meinannut ymmärtää, mitä kysyin.

Kahvi vaatii paneutumista - sydämellä.
Kirjattu
mutteripannu / rancilio silvia + demoka minimoka + hyvä kahvi

akallio

  • Administrator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2816
Vs: Höyrypillin vaihto Cafe Retroon, ja vähän muutakin
« Vastaus #8 : Maaliskuu 31, 2009, 14:32:07 ip »

Kiitos teidän vinkkien, sujui tänään äskeinen tuokio espressokoneen parissa jo paljon parempaa tulosta tuottaen. Jauhoin pavut hieman karkeammaksi kuin aiemmin, ja kappas, cremaa tuli selvästi enemmän. Maku on myös vähemmän kitkerä. Uuttoaika oli noin 35 sekuntia, en malttanut katkaista aiemmin. Joskin nestettäkin tuli sitten vähän reilummin. Ja tällä kertaa kiinnitin huomiota myös valumistapaan, kiitos akallion, noin 10-15 sekunnin kohdalla alkoi kahvan läpi valua kahvia hentona norona.

Kuulostaa ihan oikealta, tai ei ainakaan liian karkealta jauhatukselta. Periaatteessa tasaisen noron pitäisi alkaa ehkä nopeamminkin jos pumppu täräyttää heti täyden tehon päälle, mutta monille vibrapumpuille tuo kuulostaa oikealta ajalta.

Loppuun pieni maininta vielä pavuista ja niiden valmistajasta... Robert'sin Habanero oli oikeasti melko tuoretta ostaessa, pinnalla saattoi havaita vielä vähän rasvaa. Hassua sen sijaan on, että Robert'sin kahviloiden / shop-in-shop -myymälöiden myyjät tuntuvat olevan kovin näreissään, kun heiltä kysyy papujen paahtopäivää. Ja tänään myyjä ei aluksi edes meinannut ymmärtää, mitä kysyin.

Rasva on merkki siitä että papu on paahdettu tummaksi. Ei se minusta mihinkään haihdu vaikka papua säilyttäisi kuinka kauan tahansa.
Kirjattu
- Aleksi (varustuksena Izzo Duetto, Mahlkönig Vario + Vario-W & sälää)

migu2

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2087
Vs: Höyrypillin vaihto Cafe Retroon, ja vähän muutakin
« Vastaus #9 : Maaliskuu 31, 2009, 14:49:38 ip »

Robert'sin Habanero oli oikeasti melko tuoretta ostaessa, pinnalla saattoi havaita vielä vähän rasvaa.

Papujen öljyisyys ei ole merkki tuoreudesta, vaan siitä että paahto on viety aika pitkälle toiseen raksuun. Aika paljon pavusta kiinni onko se hyvä vai huono asia...

35 sekunnin uutto alkaa kuulostamaan jo aika pitkältä. Yritä pysyä 25-30 sekunnin välissä.
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Behmor 1600 x 2

TB

  • Kauppias
  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 229
Vs: Höyrypillin vaihto Cafe Retroon, ja vähän muutakin
« Vastaus #10 : Maaliskuu 31, 2009, 14:51:06 ip »

Cappuccino, mikä ihana syy puuhata keittiössä.

Oikee asenne!

Kiitos teidän vinkkien, sujui tänään äskeinen tuokio espressokoneen parissa jo paljon parempaa tulosta tuottaen. Jauhoin pavut hieman karkeammaksi kuin aiemmin, ja kappas, cremaa tuli selvästi enemmän. Maku on myös vähemmän kitkerä. Uuttoaika oli noin 35 sekuntia, en malttanut katkaista aiemmin. Joskin nestettäkin tuli sitten vähän reilummin. Ja tällä kertaa kiinnitin huomiota myös valumistapaan, kiitos akallion, noin 10-15 sekunnin kohdalla alkoi kahvan läpi valua kahvia hentona norona.

Maun kannalta on parempi katkaista shotti kuin tavoitella suurempaa määrää. Loppupuristukse vaaleat öljyemulsion näköiset lirut ovat kitkeriä.

Maihdonvaahdotuskin meni melkein kohdalleen - kokonaisuuden lopputulos jotain, mistä pahimmillaan olen kaupungin kahviloissa maksanut euroja. Voin kohta perustaa kehnon kahvilan.

Treeniä ja höyrykahvan rohkeaa vääntöä ja kohta teet jo taidelattea!

Se tässä vain askarruttaa, että voiko Krups GVX2 todellakin tuottaa liian hienoa jauhatusta? Vai onko kyseessä vain se ikävä ilmiö, että hienommalla jauhatuksella mukana on liikaa pölyä, kuten tältä foorumilta on saattanut lukea?

Ei se liian hieno jauhatus pölystä johdu, tai päin vastoin, jauhatuskarkeus on puhtaasti säätökysymys. Toki pölyä saattaa tulla siellä hienoimmassa päässä enemmän. Jos kone menee tukkoon tai valutusaika liian pitkäksi, niin sitten vain hölläämään Krupsia karkeammaksi. Pöly tulee aina mukana, ihan vain myllyn teknisistä hienouksista johtuen. Sillä saadaan ehkä oma tunnistettava aromi, jota laatumyllujen omistajan kadehtivat   :P
Kirjattu
Ilman mainoksia olisimme onnellisia tietämättä miksi.
- lainaus koululaisen ainekirjoituksesta

Cellini Evoluzione, Hario Syphon, K30 Twin, Vario, Ditting Bizerba

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
Vs: Höyrypillin vaihto Cafe Retroon, ja vähän muutakin
« Vastaus #11 : Maaliskuu 31, 2009, 15:03:16 ip »

Periaatteessa tasaisen noron pitäisi alkaa ehkä nopeamminkin jos pumppu täräyttää heti täyden tehon päälle, mutta monille vibrapumpuille tuo kuulostaa oikealta ajalta.

Arieten sisällään pitämälle ULKAlle (E5) tuo kuulostaa pikemminkin hitaalta. Paineenhan pitäisi nousta maksimiin jopa nopeammin kuin Brewtuksellasi koska esiuutto puuttuu (eikös Brewtuksessakin ole E5 - liittimet vain messinkisinä versioina muovisten sijaan?). Tietysti Arietessa voi olla jonkinlaisia kuristimia matkalla, mutta epäilen.

Pöly tulee aina mukana, ihan vain myllyn teknisistä hienouksista johtuen.


Aivan, pölyä (eli "hitusta") tulee kaikilla espressomyllyillä. Huonoilla sitä tulee joko liian paljon tai liian vähän. Jos tulee liian vähän, niin joutuu jauhamaan todella hienoksi että saa uuttoajan kohdilleen - jos tulee lian paljon niin joutuu jauhamaan liian karkeaksi jotta saa ylipäätään mitään filtteristä läpi. Kummassakin maku yleensä kärsii (yliuuttuu tai aliuuttuu).
Kirjattu

TB

  • Kauppias
  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 229
Vs: Höyrypillin vaihto Cafe Retroon, ja vähän muutakin
« Vastaus #12 : Maaliskuu 31, 2009, 15:17:53 ip »

Arieten sisällään pitämälle ULKAlle (E5) tuo kuulostaa pikemminkin hitaalta. Paineenhan pitäisi nousta maksimiin jopa nopeammin kuin Brewtuksellasi koska esiuutto puuttuu (eikös Brewtuksessakin ole E5 - liittimet vain messinkisinä versioina muovisten sijaan?). Tietysti Arietessa voi olla jonkinlaisia kuristimia matkalla, mutta epäilen.

Muistanko väärin vai oliko jossain tuolle Ulka EX5:lle (teräsputki) erilainen painekäyrä kuin EP5:lle? Siitä on jo aikaa kun noita ilmeisimminkin GG:n OPVsäätökäyrästökeskustelupätkiä selailin.

Esimerkiksi jotain tällaista kuristintako tarkoitit? Arietessa on kuminen kuristin opv:ssa, ja sen takana kumipallukka (näkyy hämärästi vasemmassa kuvapuoliskossa), se liittynee venttiilin toimintaa. Kiinnostaisi kuulla, mitä tuon kuristimen poistaminen voisi merkitä pumppauksessa.
Kirjattu
Ilman mainoksia olisimme onnellisia tietämättä miksi.
- lainaus koululaisen ainekirjoituksesta

Cellini Evoluzione, Hario Syphon, K30 Twin, Vario, Ditting Bizerba

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
Vs: Höyrypillin vaihto Cafe Retroon, ja vähän muutakin
« Vastaus #13 : Maaliskuu 31, 2009, 15:35:00 ip »

Muistanko väärin vai oliko jossain tuolle Ulka EX5:lle (teräsputki) erilainen painekäyrä kuin EP5:lle? Siitä on jo aikaa kun noita ilmeisimminkin GG:n OPVsäätökäyrästökeskustelupätkiä selailin.

Ainakaan valmistaja (linkki) ei tuollaista eroa tee, toteaa vain "EP - plastic outlet, EX - brass outlet".

Esimerkiksi jotain tällaista kuristintako tarkoitit? Arietessa on kuminen kuristin opv:ssa, ja sen takana kumipallukka (näkyy hämärästi vasemmassa kuvapuoliskossa), se liittynee venttiilin toimintaa. Kiinnostaisi kuulla, mitä tuon kuristimen poistaminen voisi merkitä pumppauksessa.

Eikös tuo ole vain jonkinlainen takaiskuventtiili tms. siinä pumpun ulostulon suulla? Tai näin ainakin itse olin päättelevinäni "Retron modausprojekti" ketjun kuvien perusteella. Tuo kannattaa varmaankin ottaa huomioon OPV:tä vaihtaessa?
Kirjattu

edward

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 43
Vs: Höyrypillin vaihto Cafe Retroon, ja vähän muutakin
« Vastaus #14 : Huhtikuu 25, 2009, 01:36:41 ap »

Harrastuksen mennessä pidemmälle ja syvemmälle, kasvaa vaativuus samassa suhteessa ymmärryksen kanssa.

Cafe Retron maidonvaahdotusapulainen tuntuu koko ajan vain turhemmalta. Kyllä, olen lukenut CoffeeGeekin oppaan aiheesta - mutta haluan enemmän haastetta ja mahdollisuuksia. Ilman imemiseen tarkoitettu reikä on kohtalaisen ylhäällä, mikä tarkoittaa putken upottamista syvälle maitoon siitäkin huolimatta, että kallistelen kannua. Ongelmaahan ei olisi, jos vaahdottelisi kerralla litratolkulla maitoa (jolloin todennäköisesti loppuisi tehot), mutta yhden cappuccinon tekemiseen ei paljoa maitoa tarvita. Hankin myös lämpömittarin, joka osoittautui tarpeettomaksi. Kannun kallistaminen maidonvaahdottimen upottamiseksi tarpeeksi syvälle on mahdotonta ilman, että lämpömittari olisi tiellä.

Vaihto Rancilio Silvian höyrytysputkeen on yksi optio, mutta mietin olisiko tarjolla jotakin helpompaa / halvempaa. Saako höyrytysputken pieniä, vaihdettavia metallisia päitä jostain (tällaisia http://tinyurl.com/d5gvjv)? Metallipaja varmaan pystyisi pienellä vaivalla työstämään putken, jonka päissä olisi kierteet.
Kirjattu
mutteripannu / rancilio silvia + demoka minimoka + hyvä kahvi