Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Huom! Tämän yläpalkin pikahaku hakee vain siltä alueelta tai ketjusta, joka sinulla on auki.

Kirjoittaja Aihe: Onko kokemuksia AEG kam 200 kahvinkeittimestä missä on integroitu kahvimylly  (Luettu 18476 kertaa)

hho

  • Pikakahvi
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 4

Huomenta kaikille,

kaveri tossa kyseli että löytyisikö mistää käyttökokemuksia otsikossa olevasta  AEG kahvinkeittimestä   (http://www.netanttila.com/images/x-large/7260045.jpg), ajattelin että täällä voisi jollain olla ko keitin ja ystävällisesti jakaisi käyttökokemuksia ettei kaverin tarvitse ostaa sikaa säkissä :)
Kirjattu
obh nordica Percolator, krups gvx2

Esa

  • Administrator
  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 874

Ei ole kokemusta tuosta vehkeestä, mutta suunnilleen samanlaisesta AEG:n keittimestä kyllä. Keitin on melko heppoista markettilaatua oleva thermoblock-laite. Sen pumpussa ei riitä teho hyvään espressoon, mutta ihan ok kahvia sillä saa kyllä. Kuten kaikilla thermoblock-koneilla, maitoa tuolla ei saa vaahdotettua, koska se ei tuota kunnolla höyryä.

Koska koko vehje maksaa suunnilleen saman kuin pelkkä keitin, mylly ei voi olla hyvä. Myllyn integrointi samoihin kuoriin keittimen kanssa ei myöskään ole niin näppärä keksintö kuin voisi äkkiseltään kuvitella. Mylly ei tykkää hyvää keittimen pöhisemästä höyrystä. Kummankin puhdistus ja huolto on myös hankalampaa kuin erillisten laitteiden.

Tuohon hintaan ei juuri parempaakaan keitintä saa. Hintansa arvoinen ostos siis, kunhan ei odota liikoja. Mutta kallis, jos heti haluaa paremman.
Kirjattu

skuupi

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 12
    • http://www.fbi.gov/wanted/topten/fugitives/fugitives.htm

Lainaus käyttäjältä: Esa
Keitin on melko heppoista markettilaatua oleva thermoblock-laite. Sen pumpussa ei riitä teho hyvään espressoon, mutta ihan ok kahvia sillä saa kyllä. Kuten kaikilla thermoblock-koneilla, maitoa tuolla ei saa vaahdotettua, koska se ei tuota kunnolla höyryä.

Ööh, mitäköhän tekemistä espressolla, thermoblockilla ja höyryllä on tämän vehkeen kanssa? ;-)
Lainaus

Myllyn integrointi samoihin kuoriin keittimen kanssa ei myöskään ole niin näppärä keksintö kuin voisi äkkiseltään kuvitella. Mylly ei tykkää hyvää keittimen pöhisemästä höyrystä. Kummankin puhdistus ja huolto on myös hankalampaa kuin erillisten laitteiden.

Samaa mieltä. Ylöspäin nouseva vesihöyry tukkii laakista myllyosuuden ja se on aikamoista räpläämistä muutenkin. Kokemusta on...
Kirjattu

Esa

  • Administrator
  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 874

Heh, niin tuohan tosiaan on suodatinkeitin. Katsoin kuvaa aika hemmetin huonosti :lol: Siinä on samaa näköä kuin AEG 100:ssa, jollainen siis itselläni oli ensimmäisenä askeleena espressoon. No joo, sitten en tosiaan tiedä vehkeestä mitään.
Kirjattu

Jarno

  • Pikakahvi
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 4

Tuli heräteostoksena tuollainen hankittua vanhan suodatinkeittimen tilalle, kun en ollut koskaan oppinut säätelemään Isomacia suodatinkarkeudelle lähinnä paremman puoliskon tarpeita ajatellen.

Yhtään kupillista en ole vielä keittänyt, eli siihen täytyy palata kunhan kokemusta kertyy lisää.

Ostopäätökseen vaikutti se, että mylly on sentään levymylly, jossa on jonkinlainen viisiportainen säätö. Lisäksi keitin osaa ajastimen avulla ensin jauhaa keitettävän kuppimäärän mukaisen annostuksen kahvia ennen kuin alkaa sitä keittelemään.

Kaikki tämä kuullostaa hyvältä, mutta katsotaan nyt minkälaista kahvia kuppiin lopulta tulee.
Kirjattu

Jarno

  • Pikakahvi
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 4

Palataanpa asiaan siltä varalta että jotakuta kiinnostaa ko. masiina.

Kaikenkaikkiaan keitin toimii kuten on ajatuskin. Kiinnostavinta on mahdollisuus jauhaa pavut sekää keittää kahvi yhdellä ajastuksella. Mikäs sen mukavampaa kuin herätä keittiössä pauhaavaan myllyyn.

Laitteessa oleva mylly on vähintään yhtä äänekäs kuin mikä tahansa muukin levymylly. Se on kuitenkin samalla tämän keittimen suurin ongelma. Nimittäin jauhatus on aina liian karkeaa, silmämääräisesti karkeampaa kuin valmiit ns. pannujauhatukset. Viisiportainen "säätö" ei auta asiaan mitenkään vaan taitaa olla pelkkää silmänlumetta.

Tästä johtuen kahvista tuppaa tulemaan laihaa. Vaihtoehto on "huijata" keitintä asettamalla valmistettava kupimäärä (joka vaikuttaa jauhamisaikaan, ts. jauhettavan kahvin määrään) suuremmaksi kuin vesimäärä. Kahvi on kuitenkin siinä määrin karkeaa että tällä systeemillä kuluu aivan tolkuttomasti papuja ja lopputulos ei silti ole kovin hyvä. Lisäksi täyttä pannullista keitettäessä tämä ei tietysti onnistu ollenkaan.

Olin jo työkalupakki avattuna purkamassa myllyä pientä modausta ajatellen, mutta terä on kiinni jollain ihmeellisillä kolmiokantaisilla ruuveilla. Miksi hemmetissä laitevalmistajien pitää kiusata TI -ihmisiä näin??  :evil: Otetaan vastaan vinkkejä tällaisten avaimien ostopaikoista..

Toisaalta olen jo harkinnut palauttavani laitteen, sillä tämä on jo mielestäni vika eikä ominaisuus. Toinen vaihtoehto on jotenkin pidentää uuttoaikaa. Onko suodatinkeittelijöillä vinkkejä tähän?

Toinen rasittava piirre on vesisäiliö. Kuppien mitta-asteikko on hyvin epämääräinen. Kuppimääriä siihen ei ole merkattu laisinkaan vaan ne on itse järkeiltävä. Lisäksi kun säiliöön kaataa vettä, se alkaa valumaan aktiivihiilisuodattimen läpi - hitaasti - ja täten on aina odoteltava veden pinnan laskeutumista kyetäkseen arvailemaan paljonko kahvia on tulossa.

Lopputulemana en oikein uskalla suositella ko. keitintä tällaisenaan jos vaatimuksena on jauhaa pavut integroidulla myllyllä. Tietysti on mahdollista käyttää myös valmiita jauhatuksia mutta silloinhan kyseessä on aivan normaali ajastimellinen suodatinkeitin.


Kirjattu

K

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 39

Lainaus
Olin jo työkalupakki avattuna purkamassa myllyä pientä modausta ajatellen, mutta terä on kiinni jollain ihmeellisillä kolmiokantaisilla ruuveilla. Miksi hemmetissä laitevalmistajien pitää kiusata TI -ihmisiä näin??  Otetaan vastaan vinkkejä tällaisten avaimien ostopaikoista..

Kävisikö tuohon ruuvinkantaan mahdollisesti jokin näistä kärjistä?

- K
Kirjattu
Rancilio Silvia & Rocky, BODUM CHAMBORD, Moccamaster KB 741, Ibrik
Espresso: ei makeutusta; Suodatin & presso: maidolla, ei makeutusta; Ibrik: puolimakea tai vähemmän

Jarno

  • Pikakahvi
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 4

Sopii  :) Tri-wing 1 tai WS1. Sain yhden ruuveista auki tavallisella lattapääruuvarilla ja marssin sen kanssa Bauhausiin josta sopiva avain löytyi.

Eli sain kuin sainkin myllyn auki. Myllyn ulompi hammaskehä on kiinni eräänlaisessa kauluksessa kierteillä. Tuo myllyn 5-portainen säätö pyörittää siis sitä kaulusta, jolloin hammaskehän olisi tarkoitus nousta ja laskea. Näin teoriassa tapahtuukin. Kauluksessa on kuitenkin yli kaksi täyttä kierrosta, ja tuo "säätö" kääntää kaulusta ehkä 10-20 astetta! Eli se siitä säädöstä...ei ihme että ohjekirja kehottaa pitämään säätöä keskiasennossa.

Tehtaalla kaulus on käännetty kiinni oletusasentoon ja siitä kääntämistä rajoittavat ensimmäisenä rajoitinruuvit (jotka poistin) sekä jousen päässä oleva muovitappi (jonka poistin) joka saa säädön kuullostamaan portaalliselta pitämällä klikkaavaa ääntä liikkuessaan säätökehän reiästä toiseen... varmasti erittäin tarpeellinen ominaisuus.  :shock:  Nyt ymmärrän paremmin miksi laitetta ei haluta avattavan.

Lisäksi käänsin oletusasetuksen ääriasentoonsa. Terien kosketusvaaraa ei ollut. Sen jälkeen mylly kasaan ja koejauhatus. Tuloksena suunnilleen kaupan pannujauhatusta.

Mylly siis uudestaan auki. Tuo ulompi hammaskehä lepää eräänlaisessa muovilieriössä, jossa on reunalla kolme koloa. Vaikuttaisi siltä että nämä kolot ovat sen verran korkeita, että hammaskehä ei pääse riittävän alas tarpeeksi hienoa jauhatusta ajatellen.

Siis Dremel töihin ja kolojen alapinnalla olevat nystyrät tomuksi. Paketti kasaan ja koejauhatus. Avot! nyt suodatinpussiin ropisee aivan normaalin suodatinjauhatuksen näköistä tavaraa. Ehkä jopa aavistuksen hienompaa. Kaiken lisäksi säätövaraa piisaa puolen kierroksen verran. Tosin sen kanssa on oltava varovainen, ettei hammaskehä putoa kierteiltä.

Eli pienellä modauksella kahvin laatu parani riittävälle tasolle. On se kuitenkin kumma kun ei laitevalmistaja voi itse rakentaa kunnollista tavaraa alusta lähtien!

 

 

Kirjattu

cartman

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 896
    • http://www.hamsterdance.org/hamsterdance/

Lainaus käyttäjältä: Jarno
Avot! nyt suodatinpussiin ropisee aivan normaalin suodatinjauhatuksen näköistä tavaraa. Ehkä jopa aavistuksen hienompaa.
Hienoa, että saat nyt myllystäsi sellaista tavaraa, kuin haluat. Toivon tottakai, että myös kahvisi on mieleistäsi. Hieman tuota jauhatuskarkeutta ihmettelen. Silloin, kun teen suodatinkahvia valmiista puruista (Moccamasterilla), käytän nimenomaan sitä karkeampaa pannukarkeutta. Normaalin suodatinkarkeuden käyttö tekee kahvista lähinnä hapanta.

cartman
Kirjattu

Jarno

  • Pikakahvi
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 4

Tottahan tuo on. Nyt olikin kyse siitä että alkuperäinen asetus tuotti todella karkeaa purua. Tärkeintä on mahdollisuus säätää karkeutta siellä oikeassa haarukassa mikä ei tehdasasetuksilla onnistunut.
Kirjattu