Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Pikahakua monipuolisempi haku löytyy valikon Haku-painikkeen takaa.

Kirjoittaja Aihe: Mikä Zassenhausin malli espressolle?  (Luettu 10351 kertaa)

bartson

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 15
Mikä Zassenhausin malli espressolle?
« : Marraskuu 27, 2007, 12:54:47 ip »

Zassenhausilla on useita malleja, miten ne eroavat toisistaan?
Onko koneisto kuitenkin sama ja onko ero vain puulajissa ja siinä onko se polvi- vai sylimallinen?
Mallinumerot näyttävät olevan 156 tai 154 kirjainlisukkeilla; mitähän eroa niillä on?

Eli lopullinen kysymys: Mitä myllyä suositellaan espresso-hienouden jauhamiseen. Esim KC:n myllyllä jauhatus kakkosella (2) sopii keittimeeni.
Kirjattu

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
Mikä Zassenhausin malli espressolle?
« Vastaus #1 : Marraskuu 27, 2007, 13:13:46 ip »

Lainaus käyttäjältä: bartson
Zassenhausilla on useita malleja, miten ne eroavat toisistaan?
Onko koneisto kuitenkin sama ja onko ero vain puulajissa ja siinä onko se polvi- vai sylimallinen?
Mallinumerot näyttävät olevan 156 tai 154 kirjainlisukkeilla; mitähän eroa niillä on?


Eroa on juurikin vain ulkonäossä ja mallinumeroilla vain lajitellaan ulkomuoto, värisävy, jne... Terät on kaikissa samat (poislukien turkkilainen mylly + en ole ihan varma sitä "delux" mallista 169 DG, mutta ainakin sweetmariasin kuvan perusteella näyttäisi siinäkin olevan samat terät.)

Lainaus käyttäjältä: bartson

Eli lopullinen kysymys: Mitä myllyä suositellaan espresso-hienouden jauhamiseen. Esim KC:n myllyllä jauhatus kakkosella (2) sopii keittimeeni.


Koska eroa jauhavissa osissa ei ole, niin lähinnä tuo polvimalli voi olla espresson jauhamiseen hieman ergonomisempi vaihtoehto (ehkä). Mutta uskoisin että se sylimallikin toimii ihan yhtä hyvin. Eli voit käytännössä valita sen mikä miellyttää silmää. Ainoastaan jos käyttää kovin kovia papuja (=vanhoja tai erittäin vaaleita) saattaa tuo polvimalli olla edukkaampi.
Kirjattu

bartson

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 15
Vast:Mikä Zassenhausin malli espressolle?
« Vastaus #2 : Joulukuu 12, 2007, 13:27:11 ip »

Kuinka paljon kahvinpapuja tarvitaan tupla-expressoon, jos ei lasketa (käsi)myllyyn jääviä muruja?
Tilavuusmitta-arvo olisi hyvä apukeino jauhamiseen; so. mitta-astiaan täytetään aina sama määrä papuja, niin yli ei jää turhaan jauhettua kahvia. :?:
Kirjattu

akallio

  • Administrator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2816
Vast:Mikä Zassenhausin malli espressolle?
« Vastaus #3 : Joulukuu 12, 2007, 13:47:21 ip »

Lainaus käyttäjältä: bartson
Kuinka paljon kahvinpapuja tarvitaan tupla-expressoon, jos ei lasketa (käsi)myllyyn jääviä muruja?


Omasta mausta riippuen semmoiset 13-20g. Se klassinen italialainen standardi on 14g. Harrastajat yleensä tekevät tiukempaa eli jotain 18g, filtterin täyttö ääriä myöten on tuota luokkaa. Itse käytän 15g, välillä kokeilen 18g, mutta kuitenkin aina palaan 15g annokseen.

Purujen tilavuus ei mene yksi yhteen suhteessa painoon ja papujen tilavuus vielä huonommin. Melkein varmaan kannattaa se tilavuusmitta hakea itse kohdalleen, käyttäen niitä papuja joita normaalisti käyttää.
Kirjattu
- Aleksi (varustuksena Izzo Duetto, Mahlkönig Vario + Vario-W & sälää)