Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Kahwiki on taas toiminnassa! Sen löydät täältä: http://www.ristretto.fi/w/

Kirjoittaja Aihe: Kahvihammas taas puraisi  (Luettu 1752 kertaa)

Pentu

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 194
    • Kotisivu
Kahvihammas taas puraisi
« : Marraskuu 11, 2020, 14:04:52 ip »

Terve vaan :D,
en olekaan pitkään aikaan täällä vieraillut, mutta nyt olen taas aktivoitunut espresson merkeissä.

Reilu kymmenen vuotta sitten tehtiin K:n kanssa vähän syvempää tutkimusta Rancilio Silvian lämpenemisen ja uuttamisen kanssa. Kun sitten hankin PIDin, ajauduin suvantovaiheeseen ja Ranciliotkin siirtyivät työpaikalle. Siellä sitä käytin ahkerasti, mutta harvaan, noin pari kertaa viikossa. Kotona taas siirryttiin (enemmän helppouden kuin maun vuoksi) Nespresson käyttöön. Kohta kaksi vuotta sitten jäin eläkkeelle ja asiasta kiinnostunut kolleega peri laitteet.

Ja näin luulin asioiden menevän, kunnes näin viime kuussa YouTubessa videon käsikäyttöisestä ROKista ja siinä sitten pari viikkoa meni asiaa mutustellessa.

Meillähän on nyt myös Lappeenrannassa mainetekoja saavuttanut Lehmus Roasteryn paahtimo ja kuinka ollakaan kun hain sieltä maistelupakin, komeron uumenista löytyi AeroPress, jota kymmenen vuotta sitten kokeilin, mutta en päässyt sen kanssa sinuiksi.

Nyt sitten parin viikon aikana olen saanut AeroPressin hyvään lentoon ja tusinan verran testausshotannut ROK:ia. Kokemukset sivuillamme ja enköhän tästä aktivoidu myös täällä.
Kirjattu
ROK Espresso GC & Grinder GC, AeroPress, aiemmin Rancilio Silvia & Rocky

Toma

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1593
Vs: Kahvihammas taas puraisi
« Vastaus #1 : Marraskuu 15, 2020, 14:19:20 ip »

Good to have you back, Sir.
Ihan poimin tuosta Nespresson, sillä omaankin (uuteen) känppään moinen ilmestyi jonkin aikaa sitten. Kapseleissa on suuri hajonta hyvien (juotavien) ja huonojen välillä.
Pitää vilkaista sun ROK kokemukset, sillä oma R58 ei mahtunut keittiötasoille, joku rokin kaltainen voisi olla vaihtoehto.
Kirjattu
Friends are like cows - if you eat them, they die.