Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Käyttökatko tulossa maanantaina 22.4.!

Kirjoittaja Aihe: Tampperin pohjan muoto  (Luettu 4883 kertaa)

PaljonMaitoa+VahvaaKahvia

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2234
  • “Black as midnight on a moonless night.” - Cooper
Tampperin pohjan muoto
« : Helmikuu 24, 2014, 10:31:17 ap »

Käytätkö pyöreäpohjaista vai sileäpohjaista tampperia? On paljon väliä? Kumpi on parempi?
Kirjattu
Bezzera Unica PID + OE Pharos, Aeropress + Porlex Mini, Cezve, Behmor 1600

Kaivaten muistelen vielä: Gaggia Pure ja Ascaso i-Mini

PaljonMaitoa+VahvaaKahvia

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2234
  • “Black as midnight on a moonless night.” - Cooper
Vs: Tampperin pohjan muoto
« Vastaus #1 : Helmikuu 24, 2014, 18:37:16 ip »

Niin ja onko tuolla välilä nutation tamppaukseen? Te jotka harrastatte moista, niin oletteko kokeilleet kummalla mallilla?
Kirjattu
Bezzera Unica PID + OE Pharos, Aeropress + Porlex Mini, Cezve, Behmor 1600

Kaivaten muistelen vielä: Gaggia Pure ja Ascaso i-Mini

Tinuri

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 844
  • mai pen rai
Vs: Tampperin pohjan muoto
« Vastaus #2 : Helmikuu 24, 2014, 20:01:20 ip »

Niin ja onko tuolla välilä nutation tamppaukseen? Te jotka harrastatte moista, niin oletteko kokeilleet kummalla mallilla?
Itse käytän sekä suoraa, että hieman pyöristettyä tampperia. Kummallakin nutateeraan. Lopputulokseen en ole havainnut mitään vaikutusta.
Aikoinaan muistaakseni sovittiin, että tamppauksen voimalla ei ole paljoakaan merkitystä... Tuskin se muutenkaan näyttelee kovin suurta roolia, kunhan on tasavahva kakku, eikä helpolla edesauta kanavoinnin alkamista ?
Ehkä pitäisi vielä hankkia VST- sihteihin sopivampi tampperi ? Nuo normaalit kun ovat (vajaan) millin väljiä...

O. K.
Kirjattu
Izzo Alex Duetto II, Mazzer Mini-E, Barazza Vario, GeneCafe, Handpresso, La Pavoni Europiccola Professional Lusso

PaljonMaitoa+VahvaaKahvia

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2234
  • “Black as midnight on a moonless night.” - Cooper
Vs: Tampperin pohjan muoto
« Vastaus #3 : Helmikuu 24, 2014, 20:07:55 ip »


Aikoinaan muistaakseni sovittiin, että tamppauksen voimalla ei ole paljoakaan merkitystä...

Niinkö? Kyllä minulla tuntuisi vaikuttavan uuttoaikaan ihan selvästi painaako karhun voimalla vai antaako vaan tampperin painolla tasottua. En kyllä ole sen tieteellisempää kokeilua tehnyt, kun vaan joskus vähän testaillut ilman referenssiä.
Kirjattu
Bezzera Unica PID + OE Pharos, Aeropress + Porlex Mini, Cezve, Behmor 1600

Kaivaten muistelen vielä: Gaggia Pure ja Ascaso i-Mini

Joona_s

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 934
Vs: Tampperin pohjan muoto
« Vastaus #4 : Helmikuu 24, 2014, 21:48:44 ip »

Aika ensimmäisiin kahvitippoihin saattaa hieman vaihdella tamppauksen myötä ja sitä kautta myös itse shotin ajallinen pituus voi kasvaa. Jos painot ovat kuitenkin samat, ei sillä ole merkitystä.

Tääl turus nutaatiota on tehty c-flat -, euro curve -, ripple- ja flat-pohjilla eikä lopputuloksessa ole mitään eroa mihinkään suuntaan.
Kirjattu
"We sales specialty coffee"

PaljonMaitoa+VahvaaKahvia

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2234
  • “Black as midnight on a moonless night.” - Cooper
Vs: Tampperin pohjan muoto
« Vastaus #5 : Helmikuu 25, 2014, 08:06:00 ap »

Suuri kiitos jo tästä. Pitääpä tutkia lisää.
Kirjattu
Bezzera Unica PID + OE Pharos, Aeropress + Porlex Mini, Cezve, Behmor 1600

Kaivaten muistelen vielä: Gaggia Pure ja Ascaso i-Mini