Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Huom! Tämän yläpalkin pikahaku hakee vain siltä alueelta tai ketjusta, joka sinulla on auki.

Kirjoittaja Aihe: Sama papu - eri menetelmät - onko maisteluvinkkejä tai -kokemuksia?  (Luettu 12379 kertaa)

McJones

  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 236
Vs: Sama papu - eri menetelmät - onko maisteluvinkkejä tai -kokemuksia?
« Vastaus #15 : Joulukuu 30, 2013, 22:01:23 ip »

Itselläni aeropressiin ei metallisuodatinta ole, mutta ihan tuntumapohjalta veikkaisin, että pressonpannun sihti päästäisi silti enempi mujua läpi. Varsinkin inverted-tyyppisesti keitellessä aeropressillä saa minusta aika pressomaista tavaraa, joskin makumaailma on selkeämpi ja suutuntuma kevyempi (käytän paperisuodatinta aeropressissä).

Saattaa myös olla, että pressopannun koko vaikuttaa makuelämykseen. Omien havaintojen mukaan isommalla pannulla (6...8 kupin) tulee uuteltua parempia uuttoja kuin pienellä pannulla (2...3 kupin). Saattaa johtua joko siitä, että isommalla ehkä tekee pidempiä uuttoja tai vain siitä, että sillä keittää vain kun tarvitsee keittää useamman hengen seurueelle...  ;D
Kirjattu
Jos se vuotaa, hapota se.

Calix

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 63
Vs: Sama papu - eri menetelmät - onko maisteluvinkkejä tai -kokemuksia?
« Vastaus #16 : Joulukuu 31, 2013, 19:08:52 ip »

No sitten toinen testi uudenvuodenaaton kunniaksi. Tällä kertaa papuna Helsingin Kahvipaahtimon Espresso Buli.

French press: oikein lempeä maku, jopa kevyesti rasvainen suutuntuma (nyt siis isompi annostus ja veden lämpö n. 90, ehkä allekin)
Suodatinkahvi: aavistuksen lyhyempi maku, mutta tasapainoinen tapaus (tällä kertaa käsin suodatettuna)
Mutteripannu: LOISTAVA!  syvä maku, jälkimaussa marjoja - ehkä paras mutteriversio, jota olen koskaan onnistunut tekemään
Espresso: samettisen suuntäyteinen, pientä karvautta lopussa

Eli tällä kertaa mutteripannu voitti nokanmitalla. Opettavaista tämä on, ja hauskaakin (ainakin itselleni).

Kirjattu
Bezzera Magica + Eureka Mignon; Hario Skerton + Aeropress; Stollar Smart Grinder + Chemex, Hario V60, Clever Dripper, mutteripannut, pressopannu ja Moccamaster

Terva

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 93
Vs: Sama papu - eri menetelmät - onko maisteluvinkkejä tai -kokemuksia?
« Vastaus #17 : Tammikuu 10, 2014, 18:28:52 ip »

Itsekin hieman intouduin. Oli tuossa kaapissa vajaa pussukka kulta katriinan tummapaahtoa, jota ostin uuden käsimyllyni sisäänajeluun joulun alla. Päätinpä näin perjantai illan ratoksi pyöräyttää cappucinon siitä.
Oli huomattavasti odotettua parempi tulos. Kyllä siitä selkeästi ko kahvin "ominaismaku" oli havaittavissa. Maku oli silti pehmeämpi ja jopa hivenen suklainen. Voisin jopa kuvitella käyttäväni tätä espresso papuna tarvittaessa  :)
Kirjattu

OskuK

  • Tuplaristretto
  • Paikalla Paikalla
  • Viestejä: 2576
Vs: Sama papu - eri menetelmät - onko maisteluvinkkejä tai -kokemuksia?
« Vastaus #18 : Tammikuu 10, 2014, 18:51:42 ip »

Itsekin hieman intouduin. Oli tuossa kaapissa vajaa pussukka kulta katriinan tummapaahtoa, jota ostin uuden käsimyllyni sisäänajeluun joulun alla. Päätinpä näin perjantai illan ratoksi pyöräyttää cappucinon siitä.
Oli huomattavasti odotettua parempi tulos. Kyllä siitä selkeästi ko kahvin "ominaismaku" oli havaittavissa. Maku oli silti pehmeämpi ja jopa hivenen suklainen. Voisin jopa kuvitella käyttäväni tätä espresso papuna tarvittaessa  :)

Heh! Kiinnostava ajatus. Mikäs noiden suomalaspaahtimoiden tummista mahtaa olla tummin?
Kirjattu
:: Astoria Gloria :: Eureka Zenith 65E :: Mahlkönig Vario ::: Aiemmin:  Nuova Simonelli Oscar :: Grinta :: Bezzera Strega ::

Terva

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 93
Vs: Sama papu - eri menetelmät - onko maisteluvinkkejä tai -kokemuksia?
« Vastaus #19 : Tammikuu 10, 2014, 20:45:55 ip »

Jaa a. Paulig ainakin myy ihan espressoa varten paahdettua papua. Se lienee aika tummaa, mut, mut. Tuo kulta katriina on 3 ja juhla mokan tummapaahto muistaakseni 2,5. Presindentillä on joitain aika tummia mielestäni, mut en tiedä saako papuna..
Kirjattu

huuhaa

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 35
Vs: Sama papu - eri menetelmät - onko maisteluvinkkejä tai -kokemuksia?
« Vastaus #20 : Tammikuu 11, 2014, 10:45:17 ap »

Jaa a. Paulig ainakin myy ihan espressoa varten paahdettua papua. Se lienee aika tummaa, mut, mut. Tuo kulta katriina on 3 ja juhla mokan tummapaahto muistaakseni 2,5. Presindentillä on joitain aika tummia mielestäni, mut en tiedä saako papuna..

Kyllä löytyypi papuna Tummapaahtoista Presidenttiä (koodinimi Obama) 500g ja 1kg pusseissa. Paahtoaste on 3. Jonkin verran jäi esikoisen synttäreiltä jäljelle, niin voisi olla mielenkiintoista kokeilla miten toimii espressona. :)
Kirjattu
Rancilio Silvia - Anfim Caimano - Nivona Cafegrano 120