Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Huom! Tämän yläpalkin pikahaku hakee vain siltä alueelta tai ketjusta, joka sinulla on auki.

Kirjoittaja Aihe: HX kone harkinnassa  (Luettu 2318 kertaa)

Zuippa

 • Caffè Latte
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 19
HX kone harkinnassa
« : Elokuu 07, 2013, 20:24:09 ip »

Moi.

Vaikka oma espressoharrastus ei olekkaan kestänyt vielä montaa vuotta, on nyt tultu siihen pisteeseen, että Gaggia Classic'in on aika siirtyä seuraavalle omistajalle, ja tilalle olisi tarkoitus hankkia jokin HX kone. Pääasiassa päivitys tapahtuu juomien valmistusnopeuden sekä lämpötilan stabiliuden vuoksi. Perheessä on kolme kahvin juojaa, jolloin maitojen vaahdotukseen tuppaa Gaggialla menemään hirmuinen aika. Lisäksi yksiboilerisen komeen jäähdytykset yms. yms. hidastavat tahtia.

Viikko sitten Nuova Simonelli Oscar oli jo melkein tilauksessa. Päätös kasvattaa budjettia toi kuitenkin hirmuisesti lisää vaihtoehtoja. Tällä hetkellä vahvimpana vaihtoehtona on Nuova Simonelli Musica, minkä näyttäisi saavan Coffee Italiasta vajaalla 1200 euroa toimituksineen, joka on budjetin ylärajoilla. Musicassa ohjelmoitavuus miellyttää itseäni, vaikka se ei olekaan välttämättömyys. Ei toki sen pikkuveljeä, Oscariakaan ole poissuljettu. Myös Rocket espressot kiehtovat E61 kruppoineen ja ajattomine ulkonäköineen. Mitä Seattle Coffee geariin on uskomista, ei espressojen mauissa/laaduissa tunnu olevan suurta eroa (?). Suurimaat erot lienevät ulkonäössä ja ohjelmoitavuudessa. Rocketeissa aletaan ylittämään jo budjettia, itse en ole ainakaan löytänyt kyseisiä koneita alle 1300 euron. Netissä pyörii myös paljon muita merkkejä, joista itse en tiedä juuri mitään, kuten Bezzera ja Quick Mill. Millaisia kilpailijoita näiltä löytyy Musicalle? Tulevaa konetta ei tulla kytkemään vesijohtoverkkoon.

Kertokaahan mielipiteenne mainitsemieni koneiden hyvistä ja huonoista puolista? Minkä itse valitsisitte? Myös toimivia ja edullisia ostopaikkoja otetaan mielellään vastaan.

Myllynä toimii tällä hetkellä Vario.
« Viimeksi muokattu: Elokuu 07, 2013, 20:49:25 ip kirjoittanut Zuippa »
Kirjattu

McJones

 • Americano
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 236
Vs: HX kone harkinnassa
« Vastaus #1 : Elokuu 09, 2013, 09:52:08 ap »

Moi,

Itsehän päädyin 2-boileriseen Vibiemmeen ja komppaan hitusen tuota Seattle Coffee gearin näkemystä. Omassa keittimessä on E61-gruppo, joka minusta on parempi kuin esim. Oscarin gruppo. Jollekin ohjelmoitavuus voi olla tärkeä kriteeri, mutta ilman sitäkin on pärjätty... voisi olla kiva olla olemassa.

Cafetoriasta tullut hankittua nykyinen keitin & mylly, elektros.it myös toimittanut Oscariin osasia ja molempia putiikkeja voi suositella.

Keitin on aika iso ja raskas, joten jos pääset jostain hakemaan itse, voisi se olla suositeltava ostopaikka. Eipä tarvitse sitten arvuutella onko kuljetusvaurioita tms.
Kirjattu
Jos se vuotaa, hapota se.

akallio

 • Administrator
 • Tuplaristretto
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 2797
Vs: HX kone harkinnassa
« Vastaus #2 : Elokuu 09, 2013, 09:56:17 ap »

Pari isoa keitintä netistä ostaneena itsekin katselisin aluksi läpi tarjonnan, joka lähialueilta löytyy. Toki asuinpaikasta riippuen se tarjonta voi olla olematon.
Kirjattu
- Aleksi (varustuksena Izzo Duetto, Mahlkönig Vario + Vario-W & sälää)

Zuippa

 • Caffè Latte
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 19
Vs: HX kone harkinnassa
« Vastaus #3 : Elokuu 11, 2013, 17:40:42 ip »

Joo ainakin Crema näyttää Nuova Simonelliä myyvän. Joten sieltä ainakin saisi haettua, mikäli tilaaminen ulkomailta ei houkuttele.
Alkaa tuo Musica tuntumaan hyvälle vaihtoehdolle, juuri ohjelmoitavuuden takia. Totta kai E61 houkuttelisi melkoisesti. On kai vaan hyväksyttävä, että kaikkea ei voi saada, ainakaan tällä budjetilla. Quick Mill tai Bezzera eivät ole oikeen vielä iskeneet itselleni... Johtuu varmaan tietämättömyydestä.
Kirjattu

McJones

 • Americano
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 236
Vs: HX kone harkinnassa
« Vastaus #4 : Elokuu 11, 2013, 20:00:10 ip »

Yhden Oscarin olen atomisoinut ja niputtanut, kun taas Musica, QM ja Bezzera on nähty vain hyllyssä. Hauskaa sinänsä, että itse voisin hyvinkin hankkia Quick Millin tai Bezzeran ihan hyvillä mielin, mutta Musicasta on fiilis, että se on hitusen arvokkaahko suhteessa siihen mitä se antaa. Puhun täysin omista mielikuvista tässä kohtaa tosin (eikä minulla ole tarvetta kaivella faktoja :)).

Shotin veto on kuitenkin sen n. 30 sekkaa, joten ohjelmoitavuus ei ole minulle ihan niin tärkeä kuin tasalämpöinen gruppo. Pahimmillaan erilaisiin lämpösurfailuihin saa turautumaan piiiitkän ikuisuuden.
Kirjattu
Jos se vuotaa, hapota se.

Zuippa

 • Caffè Latte
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 19
Vs: HX kone harkinnassa
« Vastaus #5 : Elokuu 12, 2013, 12:57:38 ip »

Ite en ole päässyt QM tai Bezzeraa luonnossa näkemään, joka varmasti vaikuttaa omiin kiintymyksiin. Nähdessäni koneet saattaisi fiilis niistä olla ihan erilainen. Ideoita, missä kyseisiä laitteita pääsisi hypistelemään?

Ja kyllä tässä vakavaa pohdintaa on käytävä gruppoon liittyen. Imeisesti varaosia yms E61 gruppoon saa huomattavasti Musicaa helpommin. Ja toki onhan E61 käytössä monella eri merkillä.
Jostain muistan lukeneeni, että Nuova Simonelli on onnistunut yllättävän hyvin omassa grupossaan. Jotkut jopa väittävät sen antavan kovan vastuksen E61:lle, toki mielipiteitä nämäkin...

Ohjelmoitavuus on itselleni mieleen, mutta toisaalta kannattaako sen vuoksi uhrata muita hyviä ominaisuuksia..
Kyllä on paljon pohdittavaa tässä keittimen hankinnassa.

Mitä McJones pidit Oscarista? Onko varteen otettava vaihtoehto?
Kirjattu

McJones

 • Americano
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 236
Vs: HX kone harkinnassa
« Vastaus #6 : Elokuu 12, 2013, 16:23:52 ip »

QM:n koneita löytynee Cafetorian showroomista ja Bezzeraa löytynee Kaffecentralenista, eli Helsingistä löytyy.

Oscarista... Ei se täydellinen ole, mutta hinnallisesti toimiva "no-nonsense"-tyyppinen keitin. Pienet tuunaukset (OPV, vacuum breaker jne) on mahdollisia, jolloin päästään taas lähemmäs tyyriimpiä koneita, mutta toimii se ilmankin. Foorumillakin alkaa löytyä henkilöitä, jotka on ropanneet Oscarin kanssa enempi, vinkkejä on siis saatavissa. Ulkonäköjututhan on makuasioita, mutta se ABS-kuorinen habitus ei ollut kovin pitkälti omaan mieleen.

Oscarissa höyryvoimaa on ihan kivasti, mutta niin lienee kaikissa kotikäyttöön tarkoitetuissa Hx-keittimissä. Oscaria puolustaa hinta, ei muu. Kalliimmassa keittimessä sitten saa sitä ulkonäköjä, vesihanaa (jos tarvitsee, boilerin kalkkeutumista ajatellen hyvä kyllä olla olemassa), tasalämpöisempää gruppoa jnejne., joita Oscariin pätevä kaveri ehkä lisää, mutta ei ihan helpolla.

Ja tosiaan, omasta luovuin, koska oli jo muutenkin 2-boilerinen enkä sitten raaskinut hankkia konttorille toista myllyä, notta olisi siellä Oscarilla keitellyt. Vibiemmessä parempaa oli mm. erilliset boilerit ja nopeampi tasalämpöisyyden saavuttaminen, ei tarvetta jäähdytyshuuhteluille, E61-gruppo, vesihana, ulkonäkö, säädettävyys... Oscarin ja VMB:n uuttoa verratessa isoin ero oli uuton alussa, jossa Oscar nostaa paineet melko rajustikin, kun taas E61 nostaa uuttopaineen pehmeämmin mekaanisen esiuuton myötä. Oscarissa toki sitten oli sitä höyrytehoa enempi.
Kirjattu
Jos se vuotaa, hapota se.