Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Pikahakua monipuolisempi haku löytyy valikon Haku-painikkeen takaa.

Kirjoittaja Aihe: Kakku tarttuu uuttopäähän E61  (Luettu 9879 kertaa)

Iletys

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 73
Kakku tarttuu uuttopäähän E61
« : Lokakuu 06, 2012, 11:03:17 ap »

Tätä on alkanut tapahtumaan jo huolestuttavan usein (joka toinen kerta). Jauhatuksen karkeutta ja korkeutta on tullut vaihdeltua ja sillä ei tunnu olevan juuri mitään merkitystä. Voiko asiaan vaikuttaa joku muukin seikka?
Kirjattu
Rocket Giotto + Mahklöklöklöghnigh Vario

tirofaux

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1524
  • Kahviharrastaja
Vs: Kakku tarttuu uuttopäähän E61
« Vastaus #1 : Lokakuu 06, 2012, 12:10:34 ip »

Tätä on alkanut tapahtumaan jo huolestuttavan usein (joka toinen kerta). Jauhatuksen karkeutta ja korkeutta on tullut vaihdeltua ja sillä ei tunnu olevan juuri mitään merkitystä. Voiko asiaan vaikuttaa joku muukin seikka?

Kakku "hyppää" sihdistä uuttopäähän kun uutto katkaistaan? Minulta tämä poistui kun vaihdoin suoraseinäisempään sihtiin.
Kirjattu
Silvia PID / Niche Zero .. Aeropress / Wilfa Uniform .. Gene Cafe .. tee ..

Iletys

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 73
Vs: Kakku tarttuu uuttopäähän E61
« Vastaus #2 : Lokakuu 06, 2012, 12:32:43 ip »

Monta vuotta on homma toiminut hyvin eikä sihdit ole vaihtuneet. Eli jotain kaiketi mekaniikassa saattaa olla muuttunut ajan kuluessa. Tänään putsasin uuttopään pariin kertaan ja katsotaan onko vaikutusta.
Kirjattu
Rocket Giotto + Mahklöklöklöghnigh Vario

wes0

  • Pikakahvi
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 7
Vs: Kakku tarttuu uuttopäähän E61
« Vastaus #3 : Lokakuu 08, 2012, 15:30:54 ip »


On ollut samanlaista hämminkiä Giotton kanssa. Näyttää siltä
että opin edellisen koneen kanssa kopauttamaan filtteriä oikein
kunnolla tamppauksen lomassa mutta Giotton matalassa
single filtterissä se ei toimi oikein hyvin. Kokeile näillä eväillä
jos toimisi paremmin, siis testaa ensin ilman kopautusta kokonaan.

Oli kiva kuulla että jollakin muullakin on ollut samanlaista ajateltavaa.
Luin aikaisemmin että Giottosta tulee hyvät kahvit heti ilman ongelmia.
Kas kun minä vain olen ollut ymmälläni monet kerrat.

Vesa
Kirjattu

GreenBean

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 28
  • Espresso
Vs: Kakku tarttuu uuttopäähän E61
« Vastaus #4 : Lokakuu 08, 2012, 15:39:52 ip »

Tämä toistuu itselläni aika-ajoin NS Oskarilla. Syytä en ole vielä keksinyt.
Kirjattu
Nuova Simonelli Oscar, Mazzer Super Jolly, Krups GVX2, Aeropress, Hario V60, Bodum Chambord, Mokkapannu, Hario Skerton, Wilfa GCR1

OskuK

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2576
Vs: Kakku tarttuu uuttopäähän E61
« Vastaus #5 : Lokakuu 08, 2012, 16:46:09 ip »

Juu, tarttuuhan tuo kakku joskus. En osaa pitää suurena murheena, nappaan silloin kakun uudestaan mukaan.
Kirjattu
:: Astoria Gloria :: Eureka Zenith 65E :: Mahlkönig Vario ::: Aiemmin:  Nuova Simonelli Oscar :: Grinta :: Bezzera Strega ::

migu2

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2086
Vs: Kakku tarttuu uuttopäähän E61
« Vastaus #6 : Lokakuu 08, 2012, 20:55:43 ip »

Giotton matalassa single filtterissä se ei toimi oikein hyvin.

Oli kiva kuulla että jollakin muullakin on ollut samanlaista ajateltavaa.
Luin aikaisemmin että Giottosta tulee hyvät kahvit heti ilman ongelmia.
Kas kun minä vain olen ollut ymmälläni monet kerrat.


Kokeileppa tuplasihtiä, noiden sinkkujen kanssa on aika turha tapella.
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Behmor 1600 x 2

akallio

  • Administrator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2812
Vs: Kakku tarttuu uuttopäähän E61
« Vastaus #7 : Lokakuu 09, 2012, 00:12:59 ap »

Kakku tarttuu kiinni, kun sihdissä on paljon kahvia. Ei kai siinä sen ihmeempää taikaa pitäisi olla? Useimmilla sihdeillä kahvia on yleensä tuolloin liikaa.

Pohdiskelin, että voisiko kolmitieventtiilin avautuminen imaista kakun kiinni sihtiin jossain oudossa tilanteessa, mutta enpä keksinyt sellaista.
Kirjattu
- Aleksi (varustuksena Izzo Duetto, Mahlkönig Vario + Vario-W & sälää)

GreenBean

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 28
  • Espresso
Vs: Kakku tarttuu uuttopäähän E61
« Vastaus #8 : Lokakuu 09, 2012, 09:27:40 ap »

Kakku tarttuu kiinni, kun sihdissä on paljon kahvia. Ei kai siinä sen ihmeempää taikaa pitäisi olla? Useimmilla sihdeillä kahvia on yleensä tuolloin liikaa.

Pohdiskelin, että voisiko kolmitieventtiilin avautuminen imaista kakun kiinni sihtiin jossain oudossa tilanteessa, mutta enpä keksinyt sellaista.

Tuo kahvin määrä sihdissä ei vaikuta olevan se muuttuja ainakaan itselläni. 14g annos tarttuu aina silloin tällöin. Puhtaasti mutuilen, mutta vaikuttaiskohan paahtoprofiili? Esim. italialainen ILLY oli huomattavasti herkempi tähän kuin J&N taikka TKP paahdot.
Kirjattu
Nuova Simonelli Oscar, Mazzer Super Jolly, Krups GVX2, Aeropress, Hario V60, Bodum Chambord, Mokkapannu, Hario Skerton, Wilfa GCR1

Mariia

  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 408
Vs: Kakku tarttuu uuttopäähän E61
« Vastaus #9 : Lokakuu 09, 2012, 09:54:45 ap »

Tuo kahvin määrä sihdissä ei vaikuta olevan se muuttuja ainakaan itselläni. 14g annos tarttuu aina silloin tällöin. Puhtaasti mutuilen, mutta vaikuttaiskohan paahtoprofiili? Esim. italialainen ILLY oli huomattavasti herkempi tähän kuin J&N taikka TKP paahdot.

Samanlainen mutu minullakin. Tuntuu, että vaaleammat paahdot tarttuvat helpommin kiinni kuin tummemmat. Olisiko rasvakoostumus muuttunut jotenkin eri tavalla eri paahdoissa?
Olen myös huomannut, että kakku jää helpommin uuttopäähän kiinni, jos irroitan kahvan heti (tehdäkseni sitten toisen satsin, jos on vieraita käymässä). Jos taas vaahdotan maidon ja irroitan kahvan myöhemmin, niin silloin kakku harvemmin jää uuttopäähän kiinni. Mutta nämä siis havaintoja Silvian kanssa.
Kirjattu
Jos ihminen on pystytty lähettämään kuuhun, niin kyllä Oulun aamukoneeseenkin täytyy kahvit saada!

Tinuri

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 844
  • mai pen rai
Vs: Kakku tarttuu uuttopäähän E61
« Vastaus #10 : Lokakuu 09, 2012, 14:48:57 ip »

Minulla kävi Silvian kanssa tämä hyvin usein.
Arvelin sen johtuvan siitä, että grupon paine poistuu sähköisen solenoidin kautta hyvin äkisti ja kakku pomppaa ylös?
Voi olla, että diagnoosi ei ole oikea, mutta siltä se tuntui.

Nyt on käytössä tavallinen vipukäyttöinen E-61 ja VST sihti, jossa siis suorat seinämät... Silti aina joskus, kylläkin hyvin harvoin kakku jää suihkusihtiin. Sen kanssa pystyy hyvin elämään, no problem.
Silti olen jämähtänyt siihen ajatukseen, että se tapahtuu silloin, kun vedän vivun ylösnopeasti, siis päästän paineen gruposta liian hätäisesti.

Olli
Kirjattu
Izzo Alex Duetto II, Mazzer Mini-E, Barazza Vario, GeneCafe, Handpresso, La Pavoni Europiccola Professional Lusso

japa

  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 376
Vs: Kakku tarttuu uuttopäähän E61
« Vastaus #11 : Lokakuu 09, 2012, 18:05:55 ip »

Itselläni silvia ja joillakin kahveilla tuota tapahtuu jatkuvasti. Tiedä sitten onko se kahvilaadun vai annostuksen ja jauhatuksen ominaisuus. Hittoako tuosta murehtimaan, tärkeintä on kahvi maku. Toki silloin kun tuo toistuu usein, niin kyllähän se häiritsee. Vielä ei ole käynnyt kertaakaan siten, että otan kahvan pois, kakku jää sihtiin ja tipahtaa siitä kuppiin tms..
Kirjattu
--
ECM Classica PID +
Mazzer Mini e

tirofaux

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1524
  • Kahviharrastaja
Vs: Kakku tarttuu uuttopäähän E61
« Vastaus #12 : Lokakuu 09, 2012, 19:17:39 ip »

Saako joku onnistumaan kakkutartunnan uuttopäähän VST-sihdillä?
Kirjattu
Silvia PID / Niche Zero .. Aeropress / Wilfa Uniform .. Gene Cafe .. tee ..

Tinuri

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 844
  • mai pen rai
Vs: Kakku tarttuu uuttopäähän E61
« Vastaus #13 : Lokakuu 10, 2012, 09:47:15 ap »

Saako joku onnistumaan kakkutartunnan uuttopäähän VST-sihdillä?

Kuten tuossa aiemmin mainitsin, niin harvakseltaan onnistuu myös VST-sihdillä.

Olli
Kirjattu
Izzo Alex Duetto II, Mazzer Mini-E, Barazza Vario, GeneCafe, Handpresso, La Pavoni Europiccola Professional Lusso

migu2

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2086
Vs: Kakku tarttuu uuttopäähän E61
« Vastaus #14 : Lokakuu 10, 2012, 12:09:33 ip »

Muistaakseni Soliksen aikoihin kakku välillä hajosi ja jäi gruppoon kiinni. Nyt E61-gruppoisilla koneilla moista ei ole tapahtunut muistaakseni koskaan. Paitsi joka kerta kun on yrittänyt sinkkusihdin kanssa leikkiä  ;D
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Behmor 1600 x 2