Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Pikahakua monipuolisempi haku löytyy valikon Haku-painikkeen takaa.

Kirjoittaja Aihe: Kakkoskeitin  (Luettu 2637 kertaa)

ojala

 • Caffè Latte
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 28
Kakkoskeitin
« : Joulukuu 18, 2011, 01:29:09 ap »

Kotona kahvitarpeista vastaa ECM Giotto ja Mazzer Mini, joihin olen ollut keskimäärin tyytyväinen (pl. italialaisen sähkölaitteen temperamentti).

Pitkän kotitoimiston jälkeen uudessa verokortin säilytyspaikassa kahvitarjonta on kuitenkin ns. perinteistä ja mietin kakkoskeittimen hankintaa, jolla saisi iltapäivän kahvitauon hoidettua mukavasti.

Nappikone voisi periaatteessa käydä mutta tykkään juoda kahvini maitovaahdon kera.  Millä sen maidon vaahdottaisi kunnolla?

Silmään osui espanjalaisen Ascaso:n koneet, onko niistä kokemuksia?   Joulu menee Barcelonassa ja kun firma on sieltä kotoisin, voisi harkita sellaisen tunkemista matkatavaroissa mukaansa..   ainakin peruskeitin vaikuttaa ihan kohtuuhintaiselta, en sitten tiedä onko hyötyä ostaa paikanpäältä.

Kakkoskone voisi hyvin toimia ilman myllyäkin, kotona voi sitten hifistellä enemmän.
Kirjattu

OskuK

 • Tuplaristretto
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 2574
Vs: Kakkoskeitin
« Vastaus #1 : Joulukuu 18, 2011, 12:51:58 ip »

En ota kantaa keittimiin, mutta samaa ajatusta matkalta ostamisesta kun Italiassa pähkäsin, niin helpoimmaksi, ja halvimmaksikin osoittatui se, että liikeessä kirjoitetaan toimitusosoite, johon lähettävät laatikon.
Kirjattu
:: Astoria Gloria :: Eureka Zenith 65E :: Mahlkönig Vario ::: Aiemmin:  Nuova Simonelli Oscar :: Grinta :: Bezzera Strega ::

Teme

 • Administrator
 • Ristretto
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 1497
  • ristretto.fi
Vs: Kakkoskeitin
« Vastaus #2 : Joulukuu 18, 2011, 21:49:00 ip »

Veikkaan ettei Espanjan reissulla tuota konetta merkittävästi edullisemmin saa kuin kotimaasta. Tosin Ascason edullisempia malleja ei ole paljon kotimaisten jälleenmyyjien listoilla tainnut näkyä?

Mutta itse kysymykseen. Täälläkin on funtsittu vaihtoehtoa juomakelvottomalle työpaikkakahville. Myllyn ja manuaali-/puoliautomaattikoneen yhdistelmä ei ole (ainakaan minulle) realistinen mahdollisuus. Jäljelle jää nappikone, täysautomaatti tai espressosta poikkeava valmistustapa (esim. pourover, presso, aeropress, mutteri). Kun puhun nappikoneesta, niin tarkoitan ilmatiiviitä kapseleita - ESE podit jättäisin heti pois vaihtoehtona.

Näistä nappikone ja täysautomaatti tuntuvat helpoimmilta vaihtoehdoilta työpaikalla. Kummastakaan kategoriasta ei ainakaan kohtuuhintaan oikein löydy vaihtoehtoja joille maidon vaahdotus olisi vahvuus. Nespresson pro-mallistoa löytyy kotimaastakin ja siihen löytyy myös maidonvaahdotusyksikkö. Kokonaisuus on helppokäyttöinen, mutta hintaa tuleekin sitten yli 1500 euroa. Ja juoman laadusta joutuu siis tinkimään siihen kodin hifistelysettiin verrattuna. Samaan hintaan löytyy jo myös täysautomaatteja joissa maidonvaahdous on automatisoitu. Mutta rajoitukset juoman laadun suhteen pätevät noihin täysautomaatteihinkin vaikka laadukkaan raaka-aineen valitsemalla voi asiaan jonkin verran vaikuttaakin.

Omalla kohdalla valintaa helpottaa se, että itse en aamun cappucinon jälkeen käytä maitoa kahvissani. Ja koska reissaan paljon on kahvin tuoreuden (tai tasa"laatuisuuden") hallinta työpaikalla yksinkertaisempaa nappikoneen kanssa. Harkinnassa siis nappikone. Enpä olisi uskonut että moista edes harkitsisin, mutta joskus ne karut realiteetitkin on kohdattava :)

T. Teme
Kirjattu

Eppu

 • Cappuccino
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 53
Vs: Kakkoskeitin
« Vastaus #3 : Joulukuu 19, 2011, 12:43:18 ip »

Mikäli jompaakumpaa kiinnostaa, niin voisin luopua Lavazza Espresso Point Matinee -kahvilaitteesta. Laite on kapselikoneiden parasta A-ryhmää tyylikkään näköisessä metallirungossa. Laitteessa on laskuri, joka näyttää lukemaa 742 laskettua kahviannosta. Tällaisella laitteella lasketaan helposti tuhansia, jopa kymmeniätuhansia kahviannoksia ilman suurempia murheita. Vesitankkiin mahtuu 3,5 litraa vettä, höyryteho on hyvä ja myös vettä saa laskettua höyryputken kautta. Kolme erilaista kahviannoskokoa napin painalluksella.

Kahvikapseleita saa paitsi Lavazzalta, myös muilta kahvimerkeiltä, hintaa per kapseli 0,15 -0,30 €. Laitteen koko on kompakti, K 37/ L 24/ S 32 cm. Yksittäin tai pareittain tyhjiöpakatut kapselit säilyttävät arominsa erittäin pitkään ja laadusta riippuen maistuvat erittäin hyviltä.

http://www.singleservecoffee.com/archives/003004.php Tuolta lisätietoa.
Kirjattu
Rocket Giotto Evo R Pid, Izzo Vivi PID, BFC ELA, Compak K3 Touch, 2x Iberital Challenge