Veikkaan ettei Espanjan reissulla tuota konetta merkittävästi edullisemmin saa kuin kotimaasta. Tosin Ascason edullisempia malleja ei ole paljon kotimaisten jälleenmyyjien listoilla tainnut näkyä?
Mutta itse kysymykseen. Täälläkin on funtsittu vaihtoehtoa juomakelvottomalle työpaikkakahville. Myllyn ja manuaali-/puoliautomaattikoneen yhdistelmä ei ole (ainakaan minulle) realistinen mahdollisuus. Jäljelle jää nappikone, täysautomaatti tai espressosta poikkeava valmistustapa (esim. pourover, presso, aeropress, mutteri). Kun puhun nappikoneesta, niin tarkoitan ilmatiiviitä kapseleita - ESE podit jättäisin heti pois vaihtoehtona.
Näistä nappikone ja täysautomaatti tuntuvat helpoimmilta vaihtoehdoilta työpaikalla. Kummastakaan kategoriasta ei ainakaan kohtuuhintaan oikein löydy vaihtoehtoja joille maidon vaahdotus olisi vahvuus. Nespresson pro-mallistoa löytyy kotimaastakin ja siihen löytyy myös maidonvaahdotusyksikkö. Kokonaisuus on helppokäyttöinen, mutta hintaa tuleekin sitten yli 1500 euroa. Ja juoman laadusta joutuu siis tinkimään siihen kodin hifistelysettiin verrattuna. Samaan hintaan löytyy jo myös täysautomaatteja joissa maidonvaahdous on automatisoitu. Mutta rajoitukset juoman laadun suhteen pätevät noihin täysautomaatteihinkin vaikka laadukkaan raaka-aineen valitsemalla voi asiaan jonkin verran vaikuttaakin.
Omalla kohdalla valintaa helpottaa se, että itse en aamun cappucinon jälkeen käytä maitoa kahvissani. Ja koska reissaan paljon on kahvin tuoreuden (tai tasa"laatuisuuden") hallinta työpaikalla yksinkertaisempaa nappikoneen kanssa. Harkinnassa siis nappikone. Enpä olisi uskonut että moista edes harkitsisin, mutta joskus ne karut realiteetitkin on kohdattava

T. Teme