Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Kahwiki on taas toiminnassa! Sen löydät täältä: http://www.ristretto.fi/w/

Kirjoittaja Aihe: Doppio tostado  (Luettu 10656 kertaa)

tirofaux

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1490
  • Kahviharrastaja
Vs: Doppio tostado
« Vastaus #15 : Joulukuu 21, 2011, 14:40:51 ip »

HasBeanille annettu ihan tarpeeksi jo palautetta liian vaaleasta paahdosta - ehkä nyt ottavat tosissaan.
Kirjattu
Silvia PID + Ascaso i-Mini .. Aeropress / Baratza Sette 270 .. Gene Cafe paahdin .. tee ..

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
Vs: Doppio tostado
« Vastaus #16 : Joulukuu 21, 2011, 18:28:35 ip »

Pakko kyllä myöntää että tänne tuli juuri tilaus Häsältä (3 pussia)

Tilasitko mitä kahveja ja millä tavalla valmistit? Alkoi asia sen verran kiinnostamaan, että voisin tilata samat kahvit ja tutkailla niitä itsekin.
Kirjattu

äyni

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 671
Vs: Doppio tostado
« Vastaus #17 : Joulukuu 21, 2011, 19:47:11 ip »

Nyt on ihan pakko kysyä, että voisiko joku antaa karkean arvion, että missä paahtoasteissa liikutaan esim. espressoblendeissä?
HasBeanin raakapapupusseissa olevat paahtosuositukset on pääasiassa ainakin itselle olleet oikein hyviä, paahdetuista ei mulla ole kokemusta.
Kirjattu

migu2

  • Tuplaristretto
  • Paikalla Paikalla
  • Viestejä: 2065
Vs: Doppio tostado
« Vastaus #18 : Joulukuu 21, 2011, 20:31:21 ip »

Tilasitko mitä kahveja ja millä tavalla valmistit? Alkoi asia sen verran kiinnostamaan, että voisin tilata samat kahvit ja tutkailla niitä itsekin.

Elikkäs tilauksessa olivat nuo uudet kolumbialaiset Gaitania ja San Antonio, sekä vanha tuttu Honduras Finca Santa Marta Lot 237. Näistä pahin pommi tuntuu olevan tuo hondurasilainen, joka on kyllä aromeiltaan ja maultaan todella hyytynyt, ei oikein tahdo sytyttää millään lailla. Aeropressissä nuo kolumbialaiset alkoivat toimimaan paremmin ja niistä tuntuisi löytyvän jonkin verran niitä vivahteita mitä luvataankin. Molemmissa on kyllä mukavasti runkoa ja San Antoniossa kirkkaampi hapokkuus. Espressossa en ole näitä oikein saanut toimimaan, jostain syystä nämä HasBeanin kahvit tuntuvat vaativan kovin hienon jauhatuksen ja Anfimistani loppuu säädöt kesken (shotit ovat siis vähän sinnepäin). Jos paahtojen värejä tutkailen, niin ovat jossain ekan ja tokan raksun välissä, San Antonio hitusen tummempi kuin muut.
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Wilfa CGR-1 + Hario Skerton + Behmor 1600

migu2

  • Tuplaristretto
  • Paikalla Paikalla
  • Viestejä: 2065
Vs: Doppio tostado
« Vastaus #19 : Joulukuu 21, 2011, 20:36:45 ip »

Nyt on ihan pakko kysyä, että voisiko joku antaa karkean arvion, että missä paahtoasteissa liikutaan esim. espressoblendeissä?

Aika lailla medium paahtoa ne ovat olleet ainakin minulla, elikkäs jossain ekan ja tokan raksun välimaastossa. Blake on ollut tähän mennessä tummin, joskin makumaailma oli erittäin puinen ja tylsä siinä (olisi ehkä saanut olla väriä pinnassa enemmänkin). Kicker oli ihan makoisa, Jabberwocky vei sitruunaisuudellaan ikenet mennessään, mutta kaikkea on kiva kokeilla  ;D.
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Wilfa CGR-1 + Hario Skerton + Behmor 1600

jiitee

  • Global Moderator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2358
Vs: Doppio tostado
« Vastaus #20 : Joulukuu 21, 2011, 22:03:24 ip »

Elikkäs tilauksessa olivat nuo uudet kolumbialaiset Gaitania ja San Antonio, sekä vanha tuttu Honduras Finca Santa Marta Lot 237. Näistä pahin pommi tuntuu olevan tuo hondurasilainen, joka on kyllä aromeiltaan ja maultaan todella hyytynyt, ei oikein tahdo sytyttää millään lailla.

Kiitoksia, pitääkin laittaa tilaukseen heti vuodenvaihteen jälkeen. Huomenna näyttäisi olevan viimeinen tämän vuoden paahtopäivä, mutta joululiikenteesta johtuen sieltä ei kuitenkaan varmaan mitään perille tule ennen ensi vuotta (nimim. odottaa 1.12. ja 8.12. paketteja englannista edelleen...).
Kirjattu

äyni

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 671
Vs: Doppio tostado
« Vastaus #21 : Joulukuu 21, 2011, 22:25:06 ip »

Elikkäs tilauksessa olivat nuo uudet kolumbialaiset Gaitania ja San Antonio, sekä vanha tuttu Honduras Finca Santa Marta Lot 237. Näistä pahin pommi tuntuu olevan tuo hondurasilainen, joka on kyllä aromeiltaan ja maultaan todella hyytynyt, ei oikein tahdo sytyttää millään lailla. Aeropressissä nuo kolumbialaiset alkoivat toimimaan paremmin ja niistä tuntuisi löytyvän jonkin verran niitä vivahteita mitä luvataankin. Molemmissa on kyllä mukavasti runkoa ja San Antoniossa kirkkaampi hapokkuus. Espressossa en ole näitä oikein saanut toimimaan, jostain syystä nämä HasBeanin kahvit tuntuvat vaativan kovin hienon jauhatuksen ja Anfimistani loppuu säädöt kesken (shotit ovat siis vähän sinnepäin). Jos paahtojen värejä tutkailen, niin ovat jossain ekan ja tokan raksun välissä, San Antonio hitusen tummempi kuin muut.

Mielenkiintoista.
Tuon Finca Santa Marta Lot 237 -raakapavun paahtoohje on juuri ennen toista raksua, ja siihen paahdettuna toimii minusta suht hyvin, vaikka itse ehkä tykkään paremmin kun paahdon pysäyttää vasta kun raksut on jo hieman käynnissä. Full City vs. Full City +. Nyt kun tarkemmin ajattelen, niin on noissa vähän sitä, että omaan makuun toimii paremmin ihan inan  verran tummempana. Esimerkiksi Kenya AA mukui on ohjeistettu paahtamaan just ekan raksun loppuun, mutta semmoisena se on pikkuisen ruohoinen. Puolisen minuuttia pidemmälle Genelläni, City vs. City+, ja maku on täyteläisempi. Erinomainen suodatinkahvi minusta. Mutta ei kyse ole minusta mitenkään radikaaleista eroista, pienestä hienosäädöstä vain.
Ehkä mä olen vain parempi paahtaja kuin HB:n kaverit... ;D
Kirjattu

migu2

  • Tuplaristretto
  • Paikalla Paikalla
  • Viestejä: 2065
Vs: Doppio tostado
« Vastaus #22 : Joulukuu 22, 2011, 07:51:51 ap »

Kiitoksia, pitääkin laittaa tilaukseen heti vuodenvaihteen jälkeen. Huomenna näyttäisi olevan viimeinen tämän vuoden paahtopäivä, mutta joululiikenteesta johtuen sieltä ei kuitenkaan varmaan mitään perille tule ennen ensi vuotta (nimim. odottaa 1.12. ja 8.12. paketteja englannista edelleen...).


Eläs nyt, viime viikkoinen IMM- kahvi tuli viikon myöhässä, mutta tämän viikkoinen IMM-kahvi saapuikin ajallaan. Eli vaihtelua tuntuisi olevan melkoisesti  :). Jännityksellä nähdään, saapuuko seuraava tuplapussisatsi (joulukahvit) ensi viikolla...
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Wilfa CGR-1 + Hario Skerton + Behmor 1600

akallio

  • Administrator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2797
Vs: Doppio tostado
« Vastaus #23 : Joulukuu 22, 2011, 15:33:45 ip »

Joku muuten twiittasi Stevelle siitä että Suomessa paahdetaan HasBeanin kahveja... taisi todeta tyyliin "makes me cry"  ;D

Taisipa olla tämänkin foorumin käyttäjiä ko. sirkuttelija...

Steve on joskus lueskellut Ristreton keskusteluja käännöskoneen avulla. Vähän jo kepeissä joululomatunnelmissa kun ollaan, niin mietin, että mitenköhän Tinurin luonnehdinta kääntyy englanniksi:

Puhetta piisaa, mutta pavut tuppaa oleen pumpattavasta kosketinsoittimesta.

Vaativat taivutusmuodot hämäsivät käännöskonetta, mutta kun vähän niitä selvensin, niin sieltähän se tuli selvällä Lontoon murteella pihalle:

Lainaus
Speech either, smiling, but the beans tends to be pumped into a keyboard.

:)
Kirjattu
- Aleksi (varustuksena Izzo Duetto, Mahlkönig Vario + Vario-W & sälää)

Jolle

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 159
Vs: Doppio tostado
« Vastaus #24 : Joulukuu 22, 2011, 18:45:48 ip »


Steve on joskus lueskellut Ristreton keskusteluja käännöskoneen avulla.


Sendähde olis ni bali baremb kirjotta däksti oikke Raumangiälell, ko hän dykkäs tlee dännekin gattelema, ni hän ymmärtännp bali lainkka.
Kirjattu
Faema E61 1gr -67, La Pavoni EN Europiccola,  Balance Brewer, Aeropress, Chemex, Mazzer Super Jolly, Macap MC4, Wilfa CGR1, Skerton,  Punainen Paahdin, Behmor 1600

Joona_s

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 933
Vs: Doppio tostado
« Vastaus #25 : Joulukuu 22, 2011, 19:04:31 ip »

Sendähde olis ni bali baremb kirjotta däksti oikke Raumangiälell, ko hän dykkäs tlee dännekin gattelema, ni hän ymmärtännp bali lainkka.

valitettavasti kielimuuri koskee paitsi steveä, niin myös valtasuomea puhuvaa väestöä :)
Kirjattu
"We sales specialty coffee"