Pari lisäystä akallion oikeisiin neuvoihin:
- Melko hidas (esilämmitys)
- Cappuccinon valmistus melko työlästä (automaatiksi)
Itse asiassa se on vielä hitaampi! Kone nimittäin tekee parempaa kahvia n. 20 min. päälläolon jälkeen. Oma koneeni käynnistää itsensä aamulla klo 7:00 ja sammutan sen töihin lähtiessä. Iltaisin ja viikonloppuisin kone on aina päällä - ja lämmin.
Jos tarkoitat koneen omaa höyrypilliä, se on teholtaan heikompi, kuin hyvissä manuaalikoneissa. Jos tarkoitat latte/capuccino-lisälaitetta (sitä maitosäiliötä), niin siinä aikaa palaa jälkeenpäin pesemiseen, muutenhan se on nopea. Tuon hintaluokan koneissa ei ole "automaattisia maitotoimintoja".
- Pientä säätämistä jos haluaa juoda kahvia ja sitten espressoa ( papujen onkimista säiliöstä, putkien huuhtelua)
Tuo ei ole missään nimessä tarkoitus. Ideana on löytää koneelle sopiva papu ja tehdä siitä sitten "lyhyet" juomat (espresso-pohjaiset) ja "pitkät" juomat (suodatinkahvi-tyyppiset). Meillä töissä minä olen ainoa, joka juo "lyhyitä", muut tekevät koneella "tavallista kahvia". Tykkäävät hullun lailla. Taisi olla akallio, joka kertoi aiemmin kahvin muistuttavan metallisihdillä tehtyä suodatinkahvia. Juuri näin on. Meillä on yksi mies ostanut kotiinsa samanlaisen Krupsin pelkästään "tavallisen kahvin" valmistusta varten! Ensin töissä juotiin halpaa Lidlin Cafe Crema Arabicaa. Sopii suomalaisille. Sitten ujutin vähän kerrallaan tummempaa "helppoa" papua sekaan. Lidlin Espressoa, Pauligin Barista Supremea, jne. Nyt on sitten vuorossa KC:n kahvit...
- Aika vähän säätöjä kahvien valmistukseen (jauhatus, kahvin lämpötila?)
Öööh. Voit säätää kahvijauheen määrän (normaali/suuri), jauhatuskarkeuden, uuttolämpötilan (92-94-96 astetta, muistaakseni) ja veden määrän 10 ml tarkkuudella. Mitä säätöjä vielä kaipaisit?
Nyt on tullut ensimmäinen ongelma vastaa. Kahvista tulee laihaa kuravettä! Papu pussi on avattu 2pvä sitten (Presidentin papuja valmistettu 16.10-08 ). Olen keittänyt ensimmäiset kupit kahvia samanlaisilla pavuilla ja niistä valmistui ihan erin makusta kahvia. Mielestäni viimeiset kupit ensimmäisestä papupussista oli samanlaista kuravettä.
Mikäli muistikuvasi on oikea, niin kyse on selvästikin papujen vanhenemisesta=kuivumisesta. Presidentin ei "pitäisi" muutenkaan toimia tuossa koneessa. Nämä kotimaiset kahvit on suunniteltu liottamista varten, ei espresso-menetelmää varten. Cafe Arome on vähän tummenpaa, siitä olen joskus onnistunut tekemään maitokahveja. Manuaalikoneella onnistuin aina, täysautomaatilla joskus.
-Meneekö se niin että jos kahvin jauhaa hienoksi tulee vahvempaa kahvia
Tähänkin sait jo vastauksen. Täällä on ollut kokemuksia, joiden mukaan "tavallinen kahvi" tehdään karkeammalla jauhatuksella. Mutta myllyn säätö vaikuttaa vasta muutaman kupillisen jälkeen, joten edestainen säätö on pöllöä puuhaa. Töissä kaikki kahvit tehdään myllyn hienoimmalla asetuksella.
-Automaateissa ei voi käyttää suodatinkahvia?
Täysautomaateissa, joissa voi käyttää valmiiksi jauhettua kahvia, käytetään suodatinkahvia. Monissa täysautomaateissa käytetään vain papuja, niin näissä Krupseissakin. Jos yrität kaataa valmiiksi jauhettua kahvia myllyn säiliöön, saat koneesi tukkoon.[/quote]