Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Huom! Tämän yläpalkin pikahaku hakee vain siltä alueelta tai ketjusta, joka sinulla on auki.

Kirjoittaja Aihe: La Pavoni PRH Professional + JDR Grinder  (Luettu 2138 kertaa)

Kaputsiini

  • Pikakahvi
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1
  • Bialetti toimii aina :)
La Pavoni PRH Professional + JDR Grinder
« : Maaliskuu 10, 2009, 18:38:57 ip »

Olisi hankinnassa & vahvasti harkinnassa kyseinen yhdistelmä. Löysin kesäkuisen-08 pienen keskustelun ko. yhdistelmästä, muttei sitten enempää käytännöstä yms. ollut ja sen verran aikaa tuosta keskustelusta, että päätin aivan uuden aloittaa ja iiiisolla kysymysmerkillä.

1. Käyttökokemuksia? Kuinka paljon enemmän "käsityötä" on La Pavonissa kuin esim. Rancilio Silviassa?
2. Plussat ja miinukset verrattuna esim. puoliautomaattiin? (käyttö, maku, kesto, varaosien saatavuus jne)

Ja sitten vielä: noita sivuja netissä on todella paljon, mistä tilata, hinta vaihtelee eri laitteiden kohdalla jonkin verran. Mitä PRO:t suosittelevat? Olisiko esim. www.espressocoffeeshop.com hyvä paikka vai jokin muu?

Innolla odotellen aromikkaita vastauksia ....  8)
Kirjattu

joni

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 155
Vs: La Pavoni PRH Professional + JDR Grinder
« Vastaus #1 : Maaliskuu 11, 2009, 20:41:23 ip »

Kohta puoli vuotta on kertynyt kokemusta Pavonin Professionalin kanssa. Myllynä on Minimoka. Ennen pavonia oli käytössä AEG. Pavonin käyttö on paljon helpompaa kuin pelkäsin. Koneessahan on automaattinen kytkin, kun paine on kasvanut riittäväksi. Olisi kyllä mukava jos koneessa olisi painemittarin kanssa myös lämpömittari. Kun kahvin määrä ja jauhatus on kohdillaan löytyy kahvan vääntämiseen tarvittu oikea voima helposti. Tuoreilla pavuilla cremaa tulee hienosti ja yleensä toinen shotti on mielestäni loistava, kun kaikki paikat kuumenee. Hyvä hankinta koneen kanssa olisi toinen tuplafiltteri, koska yleensä vieraat haluavat meillä kahvia(yllätys) ja toisen filtterin voi täyttää ja käyttää saman tien kun toinen jäähtyy. Tulikuumaa filtteriä on ikävä käsitellä(niinkuin kaikissa koneissa). Mielestäni manuaalikoneen käytön vaikeutta liioitellaan. Kannattaa laittaa youtubessa hakusanaksi la pavoni, niin löytyy monta videota jossa näkyy eri tyylejä hoitaa homma. Pavonin cappucino-automatic on erittäin kätevä, erityisesti jos on vieraita. Itselle voi sitten säätää lämpötilat kohdalleen rauhassa kun ei ole kiire. Sen käyttä on helppoa, mutta ergonomia ei ihan loppuun asti ajateltu, sotkee hiukan ja on liian lähellä koneen runkoa.
Itsessään kone on niiiin kaunis. Sitä voi ylpeänä pitää keittiön helmenä. Koneen koko on myös sopiva, ei vie paljoa tilaa ja mahtuu hyvin pöydälle. Itse ostin koneen ebaysta 270euroa ja kunto oli lähes täydellinen. Uutena saa tietysti takuun ja kaiken virheettömänä, mutta hintalappukin on aika eri luokkaa.
Tuosta myllystä en osaa sanoa mitään. Minimoka on vaikuttanut riittävältä, toistaiseksi...  keitintä en vaihda, vaan saa jäädä sitten joskus muistoksi jollekin.
Kirjattu
La Pavoni Professional + Demoka Minimoka M207