Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Kahwiki on taas toiminnassa! Sen löydät täältä: http://www.ristretto.fi/w/

Kirjoittaja Aihe: Behmor 1600  (Luettu 53254 kertaa)

j7on

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 35
  • LMGS1
Vs: Behmor 1600
« Vastaus #45 : Elokuu 10, 2009, 14:36:32 ip »

Niin, sitä lähinnä tarkoitin että kun se ensimmäinen paahto menee kuitenkin enemmän tai vähemmän perseelleen niin sitten "mixataan tai tweakataan" lämpöä/aikaa ylös/alas päästäkseen lähemmäs sitä haluttua, luin tuolta homebaristasta ohjeita ja en taida haluta enää koko konetta...



Päätinkin modata vanhaa paahdintani(täälläkin myynnissä ollutta) paremmaksi, tein uuden rummun robax lasista(sen takia neliskulmanen) ja rosteriverkosta, ja sit näpertelin tommosen ulkosen PID boxin(ei kestäisi grillin sisällä olemista ninkuin vanhat termostaatit), tulee vielä valo ja tuuletin kunhan kerkiää...
« Viimeksi muokattu: Elokuu 10, 2009, 14:52:45 ip kirjoittanut j7on »
Kirjattu

migu2

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2065
Vs: Behmor 1600
« Vastaus #46 : Elokuu 18, 2009, 20:16:24 ip »

Aikaisemmin raportoin rummussa olevasta rei'ästä. Reikä alkoi kasvamaan ja reklamaatiota lähti rummusta. Eipä se rimpula tämän kauempaa sitten kestänytkään... Ihmetyttää pompottaminen reklamaation suhteen. Toki reklamoin myyjää, eli Hasbeanin ekaksi ja sieltä pyysivät sitten ottamaan suoraan yhteyttää tekniseen tukeen Behmorille. Behmor sitten välittää Hasbeanille ja minulle reklamaation päätöksen.
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Wilfa CGR-1 + Hario Skerton + Behmor 1600

waltu

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 53
Vs: Behmor 1600
« Vastaus #47 : Lokakuu 19, 2009, 23:53:24 ip »

Nostanpa tätä.

Kertokaapas Behmoristat nyt tovin paahdeltuanne mitä mieltä vehkeestä olette?

Oletteko olleet tyytyväisiä tuloksiin ja muuta sellaista. Tuo poppari joutais ehkä päivittää oikeaan paahtimeen.
Kirjattu
Silvia PID + Rocky

TB

  • Kauppias
  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 229
Vs: Behmor 1600
« Vastaus #48 : Lokakuu 21, 2009, 12:44:15 ip »

Myös minua kiinnostaisi kuulla käyttökokemuksia tutustumisajan päätyttyä. Paahtimen hankinta on harkinnassa, ja Behmor on yhtenä vaihtoehtona.
Kirjattu
Ilman mainoksia olisimme onnellisia tietämättä miksi.
- lainaus koululaisen ainekirjoituksesta

Cellini Evoluzione, Hario Syphon, K30 Twin, Vario, Ditting Bizerba

migu2

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2065
Vs: Behmor 1600
« Vastaus #49 : Lokakuu 21, 2009, 14:26:23 ip »

Jaa että kokemuksia? Kuulisin mielelläni myös muilta kommentteja Behmorista  :). Mielipiteitä on varmasti yhtä monta kuin käyttäjiäkin.

Heti nyt ei varmasti tule mieleen kaikkia juttuja, mutta kirjoitellaan mitä mieleen juolahtaa  ;D. Jotain vajaa 15 kiloa on mennyt paahtimesta papuja läpi tähän mennessä. Lopputulokset ovat olleet juomakelvottoman ja "ihan ok" -tasoisen välillä. Omat makutottumukset ja mielipiteet ovat ehkä turhan kriittisiä kotipaahtamista ajatellen... Eihän tuolla pääse kuitenkaan lähellekkään ammattipaahtimoiden tasoa.

Plussia:
-hiljainen (voi käyttää jopa yöllä)
-päivän aikana paahtaa useita kiloja jos on tarve
-sinäänsä helppo käyttää
-savu ei sinäänsä ole ongelma, paahtoaromia kyllä leviää asuntoon (liesituulettimen allakin)

Miinuuksia:
-melkoista arpapeliä profiilien kanssa (papumäärä vaikuttaa paljon, itse olen paahtanut eniten 230 grammasia satseja)
-paahdon lopetus on osattava arvioda ainakin 20-30 sekuntia eteenpäin (ts. paahdot karkaavat helposti liian pitkälle tokaan kräkkiin)
-jäähdytys on tehoton. Itse haluaisin paahdon loppuvan juuri sillä sekunnilla kuin sen haluan. Tässä auttaa se jos paahtaa esim. autotallissa jossa välttämättä savun/roskien leviäminen ympäriinsä ei haittaa. Tällöin luukun voi avata heti jäähdytyksen alkaessa. Riippuen paahdosta ja profiilista, niin jäähdytys kestää 8-12 minuuttia (laitteen pitää jäähdyttää myös itseään).
-jonkinlainen lämpömittari olisi hyvä olla
-ei pysty tekemään omia profiileja (toki paahtoajalla ja valmiilla profiileilla voi kikkailla)
-putsaaminen on vähän niin ja näin. Rikkaimuri ja pieni harja auttaa puhdistuksessa paljon. Papusäiliö ehti jo rikkoontua ja tuolle roskakolalle en myöskään hirveän pitkää ikää ennusta. Made in china :)

Nyt on paahtointo hieman laskenut ja katsotaan jaksanko laitteen kanssa pelleillä pidempäänkin. Espressoon olen saanut noita "ihan ok" -tasoisia paahtoja, mutta omille makuhermoille ne kun eivät enää riitä. Suodatinkahvina noi hieman vituralleen menneet paahdot toki menevät hyvin. Tässä sitä töissäkin juuri juodaan itsepaahdettua kahvia.

Kyselkää ihmeessä jos jokin tietty asia laitteessa kiinnostaa.



Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Wilfa CGR-1 + Hario Skerton + Behmor 1600

isojp

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 112
Vs: Behmor 1600
« Vastaus #50 : Lokakuu 21, 2009, 16:57:55 ip »


Lopputulokset ovat olleet juomakelvottoman ja "ihan ok" -tasoisen välillä. Omat makutottumukset ja mielipiteet ovat ehkä turhan kriittisiä kotipaahtamista ajatellen... Eihän tuolla pääse kuitenkaan lähellekkään ammattipaahtimoiden tasoa.


Laitan tähän muutamia eriäviä kommentteja jatkoksi. On aika kärjistettyä sanoa, ettei sillä pääsisi lähellekkään ammattipaahtimoiden tasoa. Jos vaihtoehtona on esim. tilata HB:n papuja valmiiksi paahdettuna tai itse Behmorilla paahtaen, niin valintani olisi (on) jälkimmäinen. Miksikö? Siksi, että kyseisen paahtimon tuotteet ovat olleet niin monen pussin kohdalla todella pettymys ja siellä kuitenkin tuota hommaa  tehdään elannoksi. Itse tekemällä saa juuri sellaisella paahdolla kuin haluaa, eikä tarvitse pakkasen kautta säilyttää ja kierrättää hyviä papuja. Eli tuntuu, että migu2:n kommentit kohdistuu enemmän kotipaahtamista kohtaan, ei niinkään Behmoria vastaan. Lisäksi pitää ottaa huomioon se seikka, että mitkä ovat kotipaahtamisen vaihtoehdot? I-roast2; ei tulisi enään kysymykseenkään, GeneCafe; ei kokemuksia, itselle liian pieni paahtomäärä, HotTop; sama homma kuin edellä ja liian kallis ominaisuuksiinsa nähden.

Plussista, mitä migu2 luettelee, olen samaa mieltä. Kahdesta ensimmäisestä miinuskohdasta lisäisin, että kannattaa kasvattaa paahdettavaa papusatsia tuonne 350-400 gramman paikkeille, niin ongelmat muuttuvat ominaisuuksiksi.  ;) Ei vaiteskaan, paahdot ovat noilla latauksilla paljon helpommin hallittavissa, n. 200 grammaa vaatii keskittymistä ja sekunnin tarkkaa työskentelyä.
Profiilien muokkausmahdollisuutta en pidä negatiivisena ominaisuutena. Jos tällainen olisi, niin silloin pitäisi olla myös mahdollisuus monitoroida jollakin tasolla papujen lämpötilan muutosnopeudet.

Kirjattu
La Valentina Junior Plus & Mazzer Super Jolly & Cunill Cafe Tranquilo & Armin Trösser 419 & Peter Dienes 646 & Behmor 1600

migu2

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2065
Vs: Behmor 1600
« Vastaus #51 : Lokakuu 21, 2009, 19:42:29 ip »

Laitan tähän muutamia eriäviä kommentteja jatkoksi. On aika kärjistettyä sanoa, ettei sillä pääsisi lähellekkään ammattipaahtimoiden tasoa. Jos vaihtoehtona on esim. tilata HB:n papuja valmiiksi paahdettuna tai itse Behmorilla paahtaen, niin valintani olisi (on) jälkimmäinen. Miksikö? Siksi, että kyseisen paahtimon tuotteet ovat olleet niin monen pussin kohdalla todella pettymys ja siellä kuitenkin tuota hommaa  tehdään elannoksi. Itse tekemällä saa juuri sellaisella paahdolla kuin haluaa, eikä tarvitse pakkasen kautta säilyttää ja kierrättää hyviä papuja. Eli tuntuu, että migu2:n kommentit kohdistuu enemmän kotipaahtamista kohtaan, ei niinkään Behmoria vastaan. Lisäksi pitää ottaa huomioon se seikka, että mitkä ovat kotipaahtamisen vaihtoehdot? I-roast2; ei tulisi enään kysymykseenkään, GeneCafe; ei kokemuksia, itselle liian pieni paahtomäärä, HotTop; sama homma kuin edellä ja liian kallis ominaisuuksiinsa nähden.

Toki toki, jos vertaa omia paahtoja juuri HB:n paahtoihin niin sitten alkaa Behmor periaatteessa olemaan vahvoilla. Saapahan paahdoista juuri semmoisia mitä haluaa. Onhan Behmor hinnaltaan erittäin kilpailukykyinen ja saahan sillä kelvollisia paahtoja aikaiseksi. Erittäin tummiakin paahtoja on tullut (vahingossa...), eikä palokunta täällä ainakaan vielä ole käynyt (Behmorin manuaali kun varoittaa ettei tummia paahtoja saisi tulipalovaaran takia tehdä). Ja tokihan kotipaahtamisen vaihtoehto on aina hankkia autotalliin pieni Toper tai Probat  ;D

Plussista, mitä migu2 luettelee, olen samaa mieltä. Kahdesta ensimmäisestä miinuskohdasta lisäisin, että kannattaa kasvattaa paahdettavaa papusatsia tuonne 350-400 gramman paikkeille, niin ongelmat muuttuvat ominaisuuksiksi.  ;) Ei vaiteskaan, paahdot ovat noilla latauksilla paljon helpommin hallittavissa, n. 200 grammaa vaatii keskittymistä ja sekunnin tarkkaa työskentelyä.
Profiilien muokkausmahdollisuutta en pidä negatiivisena ominaisuutena. Jos tällainen olisi, niin silloin pitäisi olla myös mahdollisuus monitoroida jollakin tasolla papujen lämpötilan muutosnopeudet.

Itse olen lähinnä pysynyt noissa 230 gramman paahdoissa sen takia, jos sattuu tulemaan epäkelpo paahto niin hukkaa tulee vähemmän. Isommilla määrillä paahto on helpompi hallita. Ja tietenkin mitä enemmän samaa papua paahtaa, sen paremmin sen oppii tuntemaan.
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Wilfa CGR-1 + Hario Skerton + Behmor 1600

Supa

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 54
Vs: Behmor 1600
« Vastaus #52 : Marraskuu 22, 2009, 21:18:00 ip »

Itse olen pitänyt määrän jossain 400g hujakoilla. Viime aikoina tullut paahdettua lähinnä suodatin käyttöön tai pikemminkin tuohon chemexiin. Kaipaisin hieman apua vaaleiden paahtojen tekemiseen, eli suositteko vaaleissa paahdoissa profiileja 1 tai 2 vai niitä hitaammin lämpeneviä? Itse en ole vielä maun perusteella tullut mihinkään lopputulokseen, että voi se olla jokseenkin papukohtainenkin juttu.

Kaiken kaikkiaan olen ollut ihan tyytyväinen. Jos malttaa jättää ekaan raksuun savua ei juurikaan tule, muuten kyllä savuttaa jonkun verran.
Kirjattu

migu2

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2065
Vs: Behmor 1600
« Vastaus #53 : Marraskuu 23, 2009, 12:28:28 ip »

P2 profiili on joutunut jonkin verran "epäsuosioon" ja sitä ollaan ehkä korvaamassa/muuttamassa. Itsekään en ole sitä pahemmin enää käyttänyt.

Steve/Hasbean kommentoi foorumillaan näin:
"P2 drops the temp in the middle of the roast which you just should never ever do. Temp should always go up. Its the one Joe has talked about changing. It was from some advice he was given by someone who should have known better"
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Wilfa CGR-1 + Hario Skerton + Behmor 1600

isojp

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 112
Vs: Behmor 1600
« Vastaus #54 : Tammikuu 07, 2010, 17:02:55 ip »

P2 profiili on joutunut jonkin verran "epäsuosioon" ja sitä ollaan ehkä korvaamassa/muuttamassa. Itsekään en ole sitä pahemmin enää käyttänyt.

Steve/Hasbean kommentoi foorumillaan näin:
"P2 drops the temp in the middle of the roast which you just should never ever do. Temp should always go up. Its the one Joe has talked about changing. It was from some advice he was given by someone who should have known better"

Kannattaa lukaista viestiketju http://www.coffeegeek.com/forums/coffee/homeroast/456116?LastView=1262867191&Page=1 ja siitä ketjun aloittajan toteamukset P2-profiilin todellisesta toiminnasta. Vahvistavat myös omia kokemuksia, koska kyseisellä profiililla olen saanut sekä parhaat lopputulokset, että huonoimmat. En ole vain huomannut tuota, että profiilin kokonaisaikaan ( ja sitä kautta myös profiilin tehonpudotusvaiheen paikkaan) ei voida vaikuttaa + tai - painikkeilla, vaan profiilin rungon eri vaiheet pitää kiinnittää kohdilleen vain paino- (1/4lb..) ja kokonaisaikapainikkeilla (A, B..). Tähän täytyy sitten myös tietää aika, mikä tunnetulla punnitulla papumäärällä menee ensimmäisten raksujen saavuttamiseen (käytän tähän P1-profiilia), jotta tehonpudotus ja raksut menee kohdilleen. Eli tiedoksi myös muille; papumäärä (painon ja 1. raksujen mukaan) pitää sovittaa profiilista saatavien kombinaatioiden perusteella, eikä käyttää mielivaltaisesti vain jotakin punnittua papumäärää. Myös paahtimen esilämmitystä voi kayttää apuna aikojen sovittamisessa yhteen. Kunhan saan lisää kokemuksia P2:n käytöstä ja miten makuprofiili paahdoissa muuttuu, raportoin asiasta lisää tänne.

Kirjattu
La Valentina Junior Plus & Mazzer Super Jolly & Cunill Cafe Tranquilo & Armin Trösser 419 & Peter Dienes 646 & Behmor 1600

isojp

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 112
Vs: Behmor 1600
« Vastaus #55 : Tammikuu 22, 2010, 00:52:26 ap »

Jatkoa edelliseen juttuun. Nyt olen tarkemmin testannut Behmorin P2-profiilin toimintaa perustuen CG:n keskusteluun ja todennut sen pitävän paikkansa. (+) ja (-) -painikkeilla ei voida muuttaa tehonpudotuslegin aloituskohtaan, vaan niillä voidaan vaikuttaa ainoastaan paahdon kokonaisaikaan eli viimeisen legin pituuteen ja näin ollen painikkeiden käyttö on aivan turhaa, koska lopetuksen voi suorittaa myös manuaalisesti silloin kun on tarvetta.

Nyt olen sitten tutkinut käytännössä, miten P2-profiilia voisin käyttää siten kun se on alunperin suunniteltu toimimaan. Koska käytän suhteellisen suuria papulatauksia kerralla (350-400 g) otin vertailtavaksi ohjelmat; 1lb+A, 1lb+B ja 1lb+C. Tällöin profiilin tehonpudotukset tulevat vastaavasti kohdille; (A) 10,43min, (B) 12,00min ja (C)  12,54min. Sovittamalla latauksen grammamäärän nyt näihin tehonpudotuksen aikoihin saadaan hyvä kombinaatio sille miten kovalla lämmöllä tullaan ensimmäisten raksujen (1C) alkuun. Ja tämä näyttää toimivan käytännössä aika hyvin.

Esimerkkinä vaikka Wild Bonga Forest joka papuna on suhteellisen kova ja epätasaisesti paahtuva, niin valitsin P2/C kombinaation ja massaksi 400 g jonka tiedän saavuttavan normaalisti 1C:n tuolla ohjelmalla noin 15 minuutin kohdalla eli liian myöhään profiilin muotoa ajatellen. Eli annoin Behmorille minuutin esilämmityksen roska-alusta paikalle laitettuna. Tulos on nähtävissä jutun lopussa.


Nyt sain esilämmityksen avulla 1C:n kohdilleen ja sain raksut etenemään reippaasti eteenpäin. Jos olisin valinnut P2/B -kombinaation, olisin tullut samalla latauksella hienovaraisemmin 1C:n alkuun. Olen siis kokeillut eri vaihtoehtoja (A,B ja C) eri pavuilla ja makuun perustuvat analyysit ovat olleet rohkaisevia. :) Lisäksi omien kokemusten mukaan sopivat papumäärät kyseisen profiilin aikavaihtoehdoille pyörivät 350-400 gramman välillä, riippuen pavusta ja paahdon tavoitteesta. Listaan lopuksi omia empiirisiä havaintojani;

- Parhaimman lopputuloksen olen saanut sovittamalla 1C:n alkamaan 11-12 minuutin kohdalle. 14-16 minuuttia on liikaa, tuntuu kupissa makeuden vähenemisenä, käytä esilämmitystä jos paahto menee muuten liian pitkäksi.
- Pienillä papumäärillä paahdettaessa ongelmaksi muodostuu toisaalta liian aikaisin tuleva 2C, ratkaisu on..?
- 1C-2C:n väliä tulisi olla yli kolme minuuttia, tämä tuntuu myös kupissa.
- Paahdon kontrollointi (raksujen venytys ja lopetus) P2-profiililla on nyt helppoa. Paahto ei mene enää kuin höyryveturi eteenpäin kun painaa Cool-nappulaa.
- Kaikista tärkein lopputulos on ollut se, että testatuilla pavuilla ainakin makumaailma on parantunut. Esim. eilen aamulla parempi puolisko joi Lingtong Wahanasta kolme tuplaa peräkkäin, valitteli hiukan huimaavan ja sanoi olleen niin hyvää ettei voinut olla ottamatta. Tunnisti kyllä pavun mausta edellisten paahtojen perusteella, mutta ennen ei pystynyt juomaan kuin yhden tuplan ja se oli siinä kahvittelu siltä päivältä.

Jatkan jutustelua lisää kunhan saan lisää referenssiä..
Kirjattu
La Valentina Junior Plus & Mazzer Super Jolly & Cunill Cafe Tranquilo & Armin Trösser 419 & Peter Dienes 646 & Behmor 1600

isojp

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 112
Vs: Behmor 1600
« Vastaus #56 : Helmikuu 01, 2010, 00:46:57 ap »

Jatkan yksinpuhelua.  :)

Jos jotakuta kiinnostaa kokeilla P2-profiilin "oikeaa" toimintaa ja miten ekojen ja toisten raksujen venytys onnistuu helposti, voi kokeilla ohjenuorana alla olevan kuvan suorasovitteiden (perustuvat omiin paahtoihin, neljä erilaista papua) avulla paahtoja seuraavasti;
- Kun olet valinnut paahdettavan pavun, arvioi pavun kovuuden mukaan vastaavalta suoralta (ylin sovitettu suora vastaa pehmeää ja suurta papua, alin vastaavasti kovaa ja pientä papua) tarvittava papumäärä. Esim. ohjelman runko 1 lbs. ja B, jolloin ohjelmalle olisi noin 350 grammaa keskikovaa papua sopiva määrä. Lataa pavut valmiiksi rumpuun.
- esilämmitä paahdinta P1-ohjelmalla 1 minuutti kuorikaukalo paikalla. Sammuta paahdin off-painikkeella.
- vaihda ohjelma oikeaksi, tässä tapauksessa P2 ja B.
- laita punnitulla papumäärällä oleva rumpu heti paahtimeen ja aloita paahto.
- katkaise paahto haluamallesi paahtoasteelle cool-painikkeella.

Huom! Muista katkaista paahto ajoissa, koska P2/B-ohjelman kokonaiskesto on 20 minuuttia ja toiset raksut tulevat jo noin 16 minuutin kohdalla. Mutta näin on oikeastaan välttämätön toimia, jotta saadaan profiilin tehonpudotusvaihe oikealle kohdalle ja raksujen välinen venytys onnistuu paremmin. Tämä taasen johtaa siihen, että paahdon lopetuksen ajoittaminen on myös helpompaa.

Lisäys: Katsottuani tarkemmin paahtopäiväkirjaa ja sieltä nykyisin toteutuneita ekoja raksuja P2-profiililla, huomasin yhden asian joka voi siirtää suoraestimaattien paikkaa hiukkasen ylöspäin yhdensuuntaissiirtona (vaikutus maksimissaan muutama kymmenen grammaa ). Nimittäin kun määritin jokaiselle käytetylle pavulle spesifistä "papuvakiota" P1-profiilin avulla, en ole niissä paahdoissa käyttänyt esilämmitystä hyväksi ja tämä saattaa muuttaa vakion arvoa hiukan. Noille vakioille täytyy vielä tehdä konfirmaatiopaahto, jotta näen eron normaalin ja esilämmityksen välillä. Mutta käytännössä näyttäisi kuvan suorat toimivan hyvin todellisilla P2-paahdoilla. Korjaan vielä liitteenä olevan kuvan suorien paikkaa, jos siihen ilmenee tarvetta. Ei muuta kuin kokeilemaan..
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 01, 2010, 23:26:18 ip kirjoittanut isojp »
Kirjattu
La Valentina Junior Plus & Mazzer Super Jolly & Cunill Cafe Tranquilo & Armin Trösser 419 & Peter Dienes 646 & Behmor 1600

isojp

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 112
Vs: Behmor 1600
« Vastaus #57 : Helmikuu 02, 2010, 00:31:28 ap »


Testasin tänään esilämmityksen vaikutusta papuvakion määrittämiseen ja vaikuttihan se lopputulokseen. Se nosti käytettävän papumassan määrää noin 30 grammaa ja lisäsin ylläolevaan kuvaan sitä kuvaavan suoran. Käytännön esimerkkinä voin mainita kuvaajan käytöstä seuraavan kokeen; paahtaessani papuja (Skybury) 365 grammaa P2-profiililla esilämmitystä käyttäen ja ohjelman runko oli  1 lbs./A.  Esilämmityssuoran mukaan optimi raakapapujen paino olisi noin 350 grammaa, jolloin ekat raksut tulisivat tehonpudotuksen alkamiskohtaan 10 min. 48 sek. Nyt kun punnitsin papuja hieman enemmän kuin suora ehdottaa, ekat raksut (rolling) tulivat käytännössä hieman taakse aikaan 11 min. 20 sek. Tällöin ekojen ja toisten raksujen välinen aika oli 4 minuuttia. Jos olisin laittanut vähemmän papuja paahtoon (vaikka 330 g), lisääntyneen "takapotkun" ansiosta raksujen väli olisi tuosta pienentynyt. Tästähän Jiitee myös mainitsi toisessa keskustelusäikeessä


Mutta huomaa tuolla edellisessä linkissä että kyse ei ole pelkästään tummuudesta vaan myös nopeudesta miten sinne päästään ("In generel, it pays to finish dark roasts as fast or faster than light roasts by speeding up the roast at this point when going dark, or slowing it down when staying light."). Ero espressopaahdossa ja "muissa" paahdoissa ei siis koskaan saisi olla vain se että katkaiset jälkimmäisen lyhyeen (profiili muuten sama) - näin et todennäköisesti paahda kumpaakaan oikein.

Tämä alkuperäinen syy, mikä on maailmalla aiheuttanut P2- profiilin epäsuosion (tehonpudotuksen väärä alkamiskohta ja se ettei sitä pysty (+) ja (-) painikkeilla siirtämään, on nyt edelläkuvattujen suorien käytöllä mahdollista ohittaa. Näitä ongelmia ei varmaan Stevelläkään ole ollut tiedossa, kun alkoi Behmoria testaamaan.


Kirjattu
La Valentina Junior Plus & Mazzer Super Jolly & Cunill Cafe Tranquilo & Armin Trösser 419 & Peter Dienes 646 & Behmor 1600

wyvern

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 11
Vs: Behmor 1600
« Vastaus #58 : Helmikuu 27, 2010, 00:30:58 ap »

Pakko kertoa tännekin, hieman arvelluttaa koko paahtimen laatu näin heti ensi kosketuksella. Sain tänään kotiin kyseisen paahtimen. Innolla sitä sitten koittamaan, no koeajo loppui lyhyeen kun ensimmäisenä sain huomata ettei yhden napin takana ollut mitään älyä. Minun kappaleestani olivat unohtaneet sitten kokonaan profiili napin P4 takana olevan kytkimen. Nappia painaessa ei tunnu sormen alla kuin tyhjä kohta. :( Saapa nähdä mitä HasBean sanoo tähän ongelmaan. Ei kovin vakuuta laadusta jos tehtaalta lähtee tuotteita ulos josta puuttuu kiinteitä osia.
Kirjattu

stlaine

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 24
Vs: Behmor 1600
« Vastaus #59 : Huhtikuu 16, 2012, 10:58:16 ap »

Onko jollain tietoa, että mistä Behmoria voisia tällä hetkellä saada, kenties jopa ihan eroopasta?

Ilmeisesti siinä on taas jotain CE-hyväksyntäjuttuja meneillään uusien säännösten kanssa, jos oikein ymmärsin.

Tuntuu, että tämä laite voisi kuitenkin olla hinnaltaan ja ominaisuuksiltaan sellainen sopiva ensimmäinen paahdin. Vaihtoehtoina iroast2 ja gene cafe, sekä hottop, joka on tähän verrattuna turhan kallis. Ellei sitten käytettynä löytyisi.

- Simo
Kirjattu