Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Pikahakua monipuolisempi haku löytyy valikon Haku-painikkeen takaa.

Kirjoittaja Aihe: Ruokamaailma  (Luettu 13292 kertaa)

raakapapu

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 78
Ruokamaailma
« : Maaliskuu 23, 2009, 07:49:55 ap »

 Tähän voisi laittaa maukkaita reseptejä tai ruokaan liittyviä linkkivinkkejä.
 
 Tässä se Kaffa jameissa olleen kakun alkuperäinen resepti :

 425g  voita
 425g  tummaasuklaata
 8       munaa
 2 dl    sokeria (laitoin 1dl tummaa muscovado sokeria)
 3 dl   kuohukermaa

 Sulata voi,suklaa ja kerma. Sekoita sokeri sekaan. Sekoita munat kulhossa kevyesti, lisää suklaaseos
 munien sekaan kokoajansekoittaen.
 Kaada seos uunivuokaan(irtopohjavuoka) ja kypsennä uunissa n. 40 min 180* asteessa.
 Jäähdytä ja kumoa kakku.Anna vetäytyä yönyli.
 Lisäkkeenä käy hyvin esim.vadelmakastike tai vaniljajäätelö....
 ( Trish Deseine:Haluan suklaata !)
 
Kirjattu

Mini1965

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 85
Vs: Ruokamaailma
« Vastaus #1 : Maaliskuu 23, 2009, 09:30:14 ap »

^Huh huh! Tuollaisilla aineksilla kakku ei voi olla huonoa... Tuota reseptiä ei ehkä kannata postata painonvartioiden foorumille!  ;D
Kirjattu
ECM Synchronika, Anfim Super Caimano

Hanni

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 41
Vs: Ruokamaailma
« Vastaus #2 : Maaliskuu 23, 2009, 11:07:15 ap »

Kiitos!
Tuo menee piakkoin kokeiluun. Mahtaako välttämättä tarvita tuota sokeria...
Taidan koittaa ilman  :).
Kirjattu

raakapapu

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 78
Vs: Ruokamaailma
« Vastaus #3 : Maaliskuu 23, 2009, 11:35:15 ap »

Joopa, riippuu mitä suklaata käyttää...jos pelkästään 85 prosenttista sukua niin voi olla aika "happama".
makuasia. Jos ei painonvartijoille kelpaa niin keliaki ja karppaajille kyllä ;)
Kirjattu

Misse

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 709
Vs: Ruokamaailma
« Vastaus #4 : Maaliskuu 24, 2009, 12:10:22 ip »

Tähän voisi laittaa maukkaita reseptejä tai ruokaan liittyviä linkkivinkkejä.
 
 Tässä se Kaffa jameissa olleen kakun alkuperäinen resepti :

 425g  voita
 425g  tummaasuklaata
 8       munaa
 2 dl    sokeria (laitoin 1dl tummaa muscovado sokeria)
 3 dl   kuohukermaa

 Sulata voi,suklaa ja kerma. Sekoita sokeri sekaan. Sekoita munat kulhossa kevyesti, lisää suklaaseos
 munien sekaan kokoajansekoittaen.
 Kaada seos uunivuokaan(irtopohjavuoka) ja kypsennä uunissa n. 40 min 180* asteessa.
 Jäähdytä ja kumoa kakku.Anna vetäytyä yönyli.
 Lisäkkeenä käy hyvin esim.vadelmakastike tai vaniljajäätelö....
 ( Trish Deseine:Haluan suklaata !)
 

Koska barista jameissa ollut kakku oli ehkäpä paras suklaakakku jota olen maistanut. Niin kysyisinkin, että oletko vain heittänyt lorauksen konjakkia sinne joukkoon vai pitää sillä sivellä kakkua tms.

-Mikko-
Kirjattu

japa

  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 370
Vs: Ruokamaailma
« Vastaus #5 : Maaliskuu 24, 2009, 12:31:59 ip »

Suklaan kuumentamisessa pitää olla tarkkana. Jos lämpö nousee 45 asteen yläpuolelle, kaakaorasva separoituu suklaasta ja tuloksena on rasvalientä + kova suklaaklöntti jolla ei tee mitään. Tämä tuli opittua huonon brownies reseptin tiimoilta, jossa sanottiin mm. "jatka suklaan kuumentamista".

Kirjattu
--
Silvia Ranchilio (PID) +
Mazzer Mini e

migu2

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2069
Vs: Ruokamaailma
« Vastaus #6 : Maaliskuu 24, 2009, 12:54:59 ip »

Tota kalorimäärää kun katselee niin oli varmaan oikeastaan ihan hyvä ettei maistettavaksi jäänyt kuin sentin kokoinen pikkumuru, josta nyt ei vielä ihmeempiä makueläyksiä tullut :D. Meinaan kaikki suklaaseen viittaava ei meidän taloudessa päivää pidempään happane...

Keksit olivat erittäin maukkaita!
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Wilfa CGR-1 + Hario Skerton + Behmor 1600

raakapapu

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 78
Vs: Ruokamaailma
« Vastaus #7 : Maaliskuu 24, 2009, 13:18:38 ip »

Misselle: huh, ja kiitos kehuista ! :D
Voit antaa kakun vetäytyä yönyli ja sitten sutia konjakkia/viskiä pintaan ja vaikka pohjaankin...
Taas annat vaikka kakun vetäytyä yön yli ja sitten vasta nauttia leipomisestasi. Eli ei ole kiire tarjota tätä
kakkua.  Tein kakun vasta perjantaina, nippanappa oli siis tarjoilukunnossa.
Riittoisahan se on, parempi melkein leikata valmiix pieniäpaloja..käypian niin että joku ottaa kuin kermakakkua,
semmosen 1/2kg palan ja sit alkaa nikottelee...(nim.kokemusta on)

Sulatus onnistuu mikrossakin, lyhkäsin ajoin ja välillä sekoittaen.

ps.jos haluat vahvan konjakin maun niin korvaa osa kermasta konjakilla...

ja sitten teidän muiden ohjeita odotellaan....!!


Kirjattu

Juqi

  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 313
Vs: Ruokamaailma
« Vastaus #8 : Maaliskuu 24, 2009, 13:27:32 ip »

Suklaan kuumentamisessa pitää olla tarkkana. Jos lämpö nousee 45 asteen yläpuolelle, kaakaorasva separoituu suklaasta ja tuloksena on rasvalientä + kova suklaaklöntti jolla ei tee mitään. Tämä tuli opittua huonon brownies reseptin tiimoilta, jossa sanottiin mm. "jatka suklaan kuumentamista".

Riippuu kanssa suklaasta. Tumman suklaan ja maitosuklaan temperointilämpötila on n. 50-55 C, valko"suklaan", n. 40-45 C.

Tällaisissa resepteissä riittää kuitenkin, että suklaa juuri ja juuri sulaa. Voin ja kerman kanssa sulattaessa ei tarvitse olla edes niinkään varovainen (suklaa palaa 80 asteessa).

Kaikkea sokeria tuosta ohjeesta ei kannata jättää pois, se vaikuttaa paitsi makuun myös kakun rakenteeseen ja koostumukseen.
Kirjattu
Give a man an espresso, and he will drink for a day. Teach a man how to make an espresso, and he will be frustrated for a lifetime.

Immanuel

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 37
Vs: Ruokamaailma
« Vastaus #9 : Maaliskuu 24, 2009, 13:55:41 ip »

Suklaan kuumentamisessa pitää olla tarkkana. Jos lämpö nousee 45 asteen yläpuolelle, kaakaorasva separoituu suklaasta ja tuloksena on rasvalientä + kova suklaaklöntti jolla ei tee mitään. Tämä tuli opittua huonon brownies reseptin tiimoilta, jossa sanottiin mm. "jatka suklaan kuumentamista".

Suklaan juoksettuminen eli seisaaminen johtuu veden tai höyryn joutumisesta suklaamassan joukkoon, eikä niinkään sen ylikuumenemisesta. Seisaantuneen suklaan saa korjattua lisäämällä kaakaovoita, voita tms. rasvaa. Käsittääkseni maitosuklaa voi seisaantua myös itsestään kun sitä kuumennetaan, mutta kuka nyt maitosuklaata haluaisi sulattaa.
Kirjattu

Esa

  • Administrator
  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 874
Vs: Ruokamaailma
« Vastaus #10 : Maaliskuu 24, 2009, 14:20:15 ip »

Suklaalla on monta kidemuotoa, joista useimmat ovat epämiellyttävän rakeisia. Suklaan jäähdyttäminen, kuinka kauan missäkin lämpötilassa, määrää millaista siitä tulee. Tietysti myös ylikuumentaminen pilaa sen, kuten edellä todettu.
Kirjattu

Misse

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 709
Vs: Ruokamaailma
« Vastaus #11 : Maaliskuu 24, 2009, 16:47:18 ip »

ja sitten teidän muiden ohjeita odotellaan....!!

Itse olen hyväksi havainnut kakkureseptin joka tulee ensimmäisenä vastaan kun kirjoittaa googleen hakusanan "suklaakakku"

Kopioidaan se nyt tänne: http://www.yhteishyva.fi/ruokamaailma/reseptit/leivonnaiset_q_/fi_FI/suussa_sulava_suklaakakku/


Suussa sulava suklaakakku

200 g taloussuklaata
200 g  margariinia
4 munaa
2 dl sokeria
4 rkl kaakaojauhetta
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
 
Kuorrutus
150 g  taloussuklaata
1 dl kermaa
1 rkl margariinia
 

Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoka. Sulata suklaa ja margariini yhdessä vesihauteessa. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu ja jäähdytetty suklaa-rasvaseos. Siivilöi kaakaojauhe jauhojen sekaan ja sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhot kevyesti nostellen taikinan sekaan. Levitä taikina tasaisesti vuokaan ja paista kakkua 175 asteessa noin 45 minuuttia. Valmista kuorrutus. Kuumenna kerma kattilassa, mutta älä keitä. Lisää sekaan suklaa ja margariini. Sekoita, kunnes kuorrutus on tasaista. Anna jäähtyä hieman ja kuorruta kakku.

Tosin itse olen vaihtanut taloussuklaan fazerin tummaksi suklaaksi (myös lidlin tummasuklaa toimii hienosti), myöskin kaikki margariinisanat olen korvannut voilla.

-Mikko-
Kirjattu

hipis

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 71
Vs: Ruokamaailma
« Vastaus #12 : Maaliskuu 24, 2009, 19:23:57 ip »

Tässä todellakin kokeilemisen arvoinen suklaakakun ohje, resepti löytyy fazerin block-suklaan käärepaperista, mutta ohjeeni on hiukan modattu. Jopa sellaiset henkilöt, jotka eivät oikeastaan makeasta välitä, ovat todenneet että tätä kyllä kelpaisi saada kylään tullessa. Ja usein espanjalaiset kaverit pyytävät mua leipomaan tätä eri tilaisuuksiinsa.

Tarvitset:

250 gr Fazerin block-leivontasuklaata ( tummaa) eli koko levy ;)
1 tl leivinjauhetta
4 munaa
2 dl Sokeria
2,5dl vehnäjauhoja
200gr voita

- uuni lämpiämään 200 asteeseen.
-Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään astiassa, ja laita sivuun odottamaan.
-Sulata voi pienessä kattilassa, ja paloittele suklaa joukkoon. Anna sulaa, samalla sekoitellen. Varo ylikuumentamista. Kun sinulla on tasainen "suklaamassa" voit ottaa sen pois levyltä.
-Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi, ja lisää joukkoon voi-suklaaseos, sekä vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita varovasti, mitä vähemmillä liikkeillä saat massan sekoittumaan, sen parempi. Hyvä apu tähän on iso puuhaarukka.

Kaada seos vuokaan, joko voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun. Itse käytän irtopohjallista vuokaa leivinpaperilla, muistaakseni 25cm leveä, ja aika korkea.
Vuoka kuumaan uuniin, ja paista 13 minuuttia. JA vaikka tuntuu, että aika on aivan liian lyhyt ( kakun kuuluisi olla vellovan oloista kypsän pinnan alla) niin kakku ulos, ja viilentymään. Sitten vain suojaat kakkuvuoan vaikka foliolla, ja kakku jääkaappiin. Seuraavana päivänä sitten pääseekin herkuttelemaan, kun kakun löysä sisus on kiinteytynyt suussa-sulavaksi ja tuhdiksi kakuksi. Järkky kaloripommi, mutta ah, niin hyvää!

Kirjattu

tirofaux

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1500
  • Kahviharrastaja
Vs: Ruokamaailma
« Vastaus #13 : Heinäkuu 31, 2012, 13:35:40 ip »

Keksin sisään suljettu tuore espresso (sinkku) take-awaynä (podina?) voisi olla jännä. Eli sama idea kuin oheisessa keksikupissa mutta päällä vielä kansi samasta materiaalista ja tiivis sulkumekanismi.

http://www.hilavitkutin.com/2012/07/31/syotava-kahvikuppi/

Kuka leivontataitoinen kokeilee? :)
Kirjattu
Silvia PID + Niche Zero .. Aeropress / Baratza Sette 270 .. Gene Cafe paahdin .. tee ..

OskuK

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2436
Vs: Ruokamaailma
« Vastaus #14 : Marraskuu 08, 2012, 00:47:58 ap »

Pari hajanaista pikkujuttua ruasta:

-Hernesoppapurkin avaaminen suoritetaan niin, että avataan purkki normaalisti, ja lisäksi painetaan pohjaan avaajalla pieni reikä. Purkki ylösalaisin ja puhalletaan tästä reijästä. Ja vot, hernesoppa tulee siististi kokonaisena kattilaan kuin mäntä sylinteristä...

https://www.youtube.com/watch?v=ipQ330YNldI

-Lasagneen on aivan turha tehdä valkokastiketta, saman asian ajaa maito/kermaseos joka maustetaan suolalla ja valkopippurilla. Vuokaan on sis aivan turha tunkea lisää jauhoja, koskapa siellä on sitä jo levyjen muodossa ihan rittävästi.

Itse asiassa tänään tuli oikein urakalla etsittyä paikkoja, joista saisi tilata esim. parmesaania, oliiviölyjä, pastaa, parmankinkkua jne. kilpailukykyiseen hintaan. Yllättävän hankala löytää elintarvikeille nettikauppoja. Kyllä jotain kameroita vaan on joka tuutissa tyrkyllä...

Tämmöisen löysin mutten hihkunut hintoja.
http://www.parmashop.it
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 13, 2021, 16:24:46 ip kirjoittanut OskuK »
Kirjattu
:: Astoria Gloria :: Eureka Zenith 65E :: Mahlkönig Vario ::: Aiemmin:  Nuova Simonelli Oscar :: Grinta :: Bezzera Strega ::