Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Huom! Tämän yläpalkin pikahaku hakee vain siltä alueelta tai ketjusta, joka sinulla on auki.

Kirjoittaja Aihe: Muut keittiövälineenne?  (Luettu 39533 kertaa)

wanico

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 150
Vs: Muut keittiövälineenne?
« Vastaus #15 : Maaliskuu 17, 2009, 14:36:31 ip »

Välillä miettii että hyvän kaasugrillin olisi saanut halvemmalla ja se olisi lämmin nappia painamalla, mutta toisaalta - jos pariloida haluaa niin voi ostaa paistinpannun. :)
Osaisittekos muuten suositella hyvää paistinpannua?

Sen verran kommenttia tuosta terminologiasta, että kyllä kaasugrillilläkin grillataan eli käytetään säteilylämpöä ja parilonnissa lämpö siirtyy tuotteeseen kosketuksen kautta ;)

Minä näköjään tulin tänne kahvipalstalle keittiön kautta, eli hanhenmaksan, tryffeleiden ja lumikanan jälkeen ei kehdannut tarjota vieraille XO:ta suodatinkahvin kanssa. Ja nyt sitten opetellaan sitä kahvin valmistusta tietäväisessä seurassa.

Keittiövälineistössä voi suoraan jättää ne merkit väliin joita anttilat ja marketit myy. Eihän suurin osa palstalaisista keitintäänkään sieltä hanki...

Kunnollisen pannun saat ravintola-alan ammattilais myymälästä, samalla kannattaa ostaa kastikekasari ja kunnon kattila.
Veitsissä ei kannata luottaa kuin japanilaisiin: jos Globalin kahva ei tunnu hyvältä kädessä, niin sitten MAC.
Joka kattauksen kruunaa Ridl Sommelier sarjan lasit. Siinä alkaa vieraatkin istumaan ryhdikkäämmin kun tietävät, että jokainen varomaton huitominen voi maksaa huntin. ;D
Kirjattu

cartman

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 894
    • http://www.hamsterdance.org/hamsterdance/
Vs: Muut keittiövälineenne?
« Vastaus #16 : Maaliskuu 17, 2009, 14:58:13 ip »


Osaisittekos muuten suositella hyvää paistinpannua?

Vaikka olen muuten niin sävyisä, hiljainen ja sopeutuva luonne, niin tässä kohtaa on tiukka asenne: Paistinpannut ovat valurautaa, siis "mustia" pannuja. Lämmityspannuja löytyy monesta eri materiaalista, onhan niitä muovisiakin (Teflon). Maistoin kerran muovipannulla paistettua kananmunaa - mielenkiintoinen elämys...
Kirjattu

akallio

  • Administrator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2802
Vs: Muut keittiövälineenne?
« Vastaus #17 : Maaliskuu 17, 2009, 15:00:31 ip »

Sen verran kommenttia tuosta terminologiasta, että kyllä kaasugrillilläkin grillataan eli käytetään säteilylämpöä ja parilonnissa lämpö siirtyy tuotteeseen kosketuksen kautta ;)

Toinen määritelmä grillaukselle on hieman erilainen: grillaus on avotulella tapahtuvaa kypsentämistä. Tämän määritelmän mukainen puhdas kaasugrilli on sellainen torimyyjien makkaragrilli. Varsinkin hyvät kaasugrillit luottavat ymmärtääkseni enemmän erilaisista valurautaosista tulevaan säteilylämpöön ja usein myös parilaan. Tasaisen lämmön tuottaminen suurelle alueelle kaasugrillillä ilman "lämmönjakajia" vaatisi melkoisen määrän putkea ja polttimia. Hiiligrillillä voi vaan levitellä kekäleet ritilälle.

Paljonko sillä sitten on väliä lopputuloksen kannalta tuleeko lämpö suoraan avotulelta vai kulkemalla valurautaosien kautta? En minä vaan tiedä...

Kunnollisen pannun saat ravintola-alan ammattilais myymälästä, samalla kannattaa ostaa kastikekasari ja kunnon kattila.

Mikä sellainen pannu olisi?

Lainaus
Joka kattauksen kruunaa Ridl Sommelier sarjan lasit. Siinä alkaa vieraatkin istumaan ryhdikkäämmin kun tietävät, että jokainen varomaton huitominen voi maksaa huntin. ;D

Riedeleissä on minusta vähän rahastuksen makua, ja ainakin niiden viskilasi on täysi huti. Viineissä varmaan ovat erittäin päteviä, jos vaan intoa sijoittaa löytyy. Itselläni on vähän Spiegelauta, ja varmaan jos laatulaseja ostan niin niitä lisää. Hyvät lasit ovat kapeareunaisia, joten niitä ei oikein voi ostaa "ikuisiksi".
Kirjattu
- Aleksi (varustuksena Izzo Duetto, Mahlkönig Vario + Vario-W & sälää)

wanico

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 150
Vs: Muut keittiövälineenne?
« Vastaus #18 : Maaliskuu 17, 2009, 20:29:12 ip »

Tasaisen lämmön tuottaminen suurelle alueelle kaasugrillillä ilman "lämmönjakajia" vaatisi melkoisen määrän putkea ja polttimia. Hiiligrillillä voi vaan levitellä kekäleet ritilälle.

kyllä se lämpö siellä kannen alla on aika tasaista, myös isojen palojen kypsennys onnistuu ja tuote ei kuivu, koska elävän liekin palaessa vapautuu aina vettä.

Paljonko sillä sitten on väliä lopputuloksen kannalta tuleeko lämpö suoraan avotulelta vai kulkemalla valurautaosien kautta? En minä vaan tiedä...

Grillatessa esim. kokonainen lintu, ei lämpö johdu ritilästä, vaan on rehellistä säteilylämpöä, kun malttaa pitää kannen kiinni. Tietysti osaava saa hiiligrillillä aina paremman lopputuloksen, koska mukaan tulee "savun" maku jota kaasugrillillä mahdotonta tuottaa.

Mikä sellainen pannu olisi?

RST tai valurauta keittiön tyylin ja omien mieltymysten mukaan. Jos haluaa tarttumattoman muovipannun, niin Lidl kampanjatuote on suositeltavampi kuin brändituote. Ei tee niin kipeetä kun sen voi vaihtaa useammin.

Riedeleissä on minusta vähän rahastuksen makua,

Joo, ei sen tarvii olla Itävallasta, olen ostanut käsinpuhallettua kaunista ohutta kristallia myös Tsekstä ja Saksasta. Ridl nyt vaan satuu olemaan kaikkien suomalaisten tuntema brändi siksi käytin sitä esimerkkinä. Toisaalta nuo 8 kpl grand grue lasia on mun ehdottomat lempparit. Myöskin se jalaton vesilasi on kaunis ja sopii kattaukseen. Viskiä meillä tarjotaan harvoin ruokajuomana, siksi mummolta perittyjen viskilasien ei tarvitse ola samaa sarjaa muun kattauksen kanssa.
Kirjattu

akallio

  • Administrator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2802
Vs: Muut keittiövälineenne?
« Vastaus #19 : Maaliskuu 18, 2009, 00:18:15 ap »

kyllä se lämpö siellä kannen alla on aika tasaista, myös isojen palojen kypsennys onnistuu ja tuote ei kuivu, koska elävän liekin palaessa vapautuu aina vettä.
Grillatessa esim. kokonainen lintu, ei lämpö johdu ritilästä, vaan on rehellistä säteilylämpöä, kun malttaa pitää kannen kiinni. Tietysti osaava saa hiiligrillillä aina paremman lopputuloksen, koska mukaan tulee "savun" maku jota kaasugrillillä mahdotonta tuottaa.

Epäsuorassa grillauksessa mitään oikeaa eroa ei varmastikaan ole, ja sitähän se grillaus pääasiassa on. Suorassa grillauksessa ajattelisin että hiiligrilli voi venyä vähän enempään (tai ainakin erilaiseen lopputulokseen), koska kuuma hiillos kypsentää säteilyn lisäksi palokaasuillaan ja ilmavirrallaan. Kaasugrilli palaa puhtaammin ja ruoka ei ole suoraan liekkien päällä. Ainakaan yhteen juttuun kaasugrilli ei varmaan veny: pelkkää pintaa kaipaavien kalojen tai lihojen käsittelyyn äärimmäisen kuumalla hiilloksella.

Mutta joo, jos grilli olisi jossain muualla kuin takapihalla keittiön vieressä niin kaasugrillin kyllä ehdottomasti hommaisin.
Kirjattu
- Aleksi (varustuksena Izzo Duetto, Mahlkönig Vario + Vario-W & sälää)

wanico

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 150
Vs: Muut keittiövälineenne?
« Vastaus #20 : Maaliskuu 18, 2009, 11:27:36 ap »

Epäsuorassa grillauksessa mitään oikeaa eroa ei varmastikaan ole, ja sitähän se grillaus pääasiassa on. Suorassa grillauksessa ajattelisin että hiiligrilli voi venyä vähän enempään (tai ainakin erilaiseen lopputulokseen), koska kuuma hiillos kypsentää säteilyn lisäksi palokaasuillaan ja ilmavirrallaan. Kaasugrilli palaa puhtaammin ja ruoka ei ole suoraan liekkien päällä. Ainakaan yhteen juttuun kaasugrilli ei varmaan veny: pelkkää pintaa kaipaavien kalojen tai lihojen käsittelyyn äärimmäisen kuumalla hiilloksella.

Mutta joo, jos grilli olisi jossain muualla kuin takapihalla keittiön vieressä niin kaasugrillin kyllä ehdottomasti hommaisin.


Toivottavasti en kirjoittanut siihen sävyyn, että olisi saanut kuvan kaasu vs. hiili paremmuudesta. Tarkoitus oli keskustella siitä mihin kumpikin pystyy. Jos vähän näkee vaivaa ja treenaa. Minulla on kotona 2xkaasu (liesi ja pihagrilli) ja mökillä 2xhiili (takka ja pihagrilli), joten suorat, epäsuorat, säteilyt, paahtamiset, gratinoinnit ja pariloinnit on tulleet tutuiksi. Onhan hiili yliveto silloin kun tarvitaan hetkellistä korkeaa lämpötilaa suorassa grillauksessa.

Jos kaasulla yrittäisi saavuttaa vastaavaa lämötilaa syttyisi tuotteen pinnassa oleva rasva heti tuleen, tai joka tapauksessa lopputulos olisi täysin aromiton.

Laseista vielä sen verran, että eihän ne käsinpuhalletut ole mitään "ikuisia" mutta onhan se fiilis huulta vasten jotain aivan muuta kuin massasta prässätyissä.
Paksumpiin käsinpuhallettuihin olutkolpakoihin olen pettynyt pahimmin: reunat lohkeavat konepesussa ja kahvat irtoavat. Käsinpuhallettuja viinilaseja en ole edes yrittänyt koneessa pestä. Mutta olutlasien piti olla "gastronomia laatua" ja siksi luulin niiden kestävän konepesun. Tuo Spigelaun olutkolpakko näyttää juuri sellaiselta, että kahva irtoaa jos tulee suuria lämmönvaihteluita= jännitteitä.

Mukavaa grilliauskauden odottelua. Minä olen jo tänä vuonna kerinnyt kerran käyttämään sekä kaasua että hiiltä.



Kirjattu

akallio

  • Administrator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2802
Vs: Muut keittiövälineenne?
« Vastaus #21 : Maaliskuu 18, 2009, 12:29:30 ip »

Laseista vielä sen verran, että eihän ne käsinpuhalletut ole mitään "ikuisia" mutta onhan se fiilis huulta vasten jotain aivan muuta kuin massasta prässätyissä.

Jep, itsekin nimenomaan "kannatan" ohutreunaisia laseja. Ja niistähän ei saa kestäviä mitenkään, joten toisin kuin yleensä hyvä laatu ei tässä tarkoita pidempää käyttöikää. Monia muita keittiön hankintoja on helpompi perustella sillä että "tämä on sitten minulla käytössä vielä vanhainkodissakin".
Kirjattu
- Aleksi (varustuksena Izzo Duetto, Mahlkönig Vario + Vario-W & sälää)

wanico

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 150
Vs: Muut keittiövälineenne?
« Vastaus #22 : Maaliskuu 18, 2009, 13:08:24 ip »

Monia muita keittiön hankintoja on helpompi perustella sillä että "tämä on sitten minulla käytössä vielä vanhainkodissakin".


Tässäpä hyvä aasinsilta takaisin alkuperäiseen kysymykseesi kunnon pannusta. Omat pannut ja kattilat hankin Dieta Oy:stä, eikä ole tarvinnut katua. Niillä keitetään kotikäytössä vielä lastenlastenkin keittiössä. Voipi olla ettei Dieta myy suoraan kuluttajille, koska ostin kamani frendin firman kautta. Luulin saavani alennusta ja hänelle kulukuitin verotukseen. Kevyellä googletuksella löytyi TM 07 veitsitesti ja muutama onneton pannutesti. Lähinnä niissä oli nää marketeista tutut merkit mukana. Sääli ettei global ollut TM-veitsitestissä mukana, sillä se jättää esim. hanhenmaksapateen leikkuupintaan sellaisen kiillon johon ei mikään muu käyttämäni veitsi pysty.

Ketjun aloittaja puhui myös damaskuksen puukoista. Mihin niitä käytetään keittiössä? Ainoo mikä tuli mieleen on ostereiden avaaminen, mut sekin on tuolla vehkeellä hemmetin vaarallista jos lipsahtaa...
Kirjattu

vemuli

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 628
Vs: Muut keittiövälineenne?
« Vastaus #23 : Maaliskuu 18, 2009, 13:40:33 ip »

Kevyellä googletuksella löytyi TM 07 veitsitesti ja muutama onneton pannutesti. Lähinnä niissä oli nää marketeista tutut merkit mukana. Sääli ettei global ollut TM-veitsitestissä mukana, sillä se jättää esim. hanhenmaksapateen leikkuupintaan sellaisen kiillon johon ei mikään muu käyttämäni veitsi pysty.


Kyllähän jaappanissa veitset ja miekat hallitaan, Global on vain julmetun kallis merkki (kuten yleensäkin taotut veitset). Ammattikokkien mielipiteet ko. merkistä vaihtelee ihan siinä kuin muidenkin merkkien kohdalla. Toiset tykkää, toiset ei. Toiset ei halua maksaa imagosta, toisille se on itsestään selvä asia. Kieltämättä, kyllä himottaisi hankki Globalin setti kotikeittiöön. Mutta kuten TM:n testistäkin voi lukea, ei veitsen tarvitse olla välttämättä taottu ollakseen hyvä.

http://www.cookingforengineers.com/article/129/Chefs-Knives-Rated

Tuolla on ainakin varsin mairittelevat arvostelut, niin Globalista kuin MAC:istäkin.
Kirjattu
*Brasilia Portofino, Rancilio MD 50 ST, LaPavoni Europiccola, 1zpresso JX Pro, Wilfa WSCG-2*

waltu

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 53
Vs: Muut keittiövälineenne?
« Vastaus #24 : Maaliskuu 18, 2009, 14:26:48 ip »

Damastiterät nyt vaan on hyviä keittiössäkin, kova terä ja sitkeä runko.
Itseläni on yksi tällainen:
Häälahjaksi saatiin kavereilta.
Ihan selittelemättömän hyvä.

Toki se on mustaa, eli pestään hellävaroin ja öljytään käytön jälkeen.

Damastiterä nyt puoltaa paikkansa niin köökissä kun muuallakin ihan siksi että leikkaavan terän voi karkaista paljon kovemmaksi kuin yhtä terästä olevan terän. Eli terävämpi ja pitää teränsä.

Toki on ns. larppausveitsi eli oikeasti käytännön syillä ei ole mitään merkitystä ;)
Kaunista käsityötä ja loistava leikkuuhommissa. 

Isot pojat myös kertoivat, että useampisatakerroksinen terä, jossa siis mellompaa ja runsashiilisempää terästä parina, leikkaa esmes tomaatteja yliluonnollisen hyvin ihan siksi, että kovan ja pehmeän teräksen vaihtelut muodostavat ikäänkuin mikroskooppisen sahalaidan. Tuo meidän (MUN!) veitsi on kuitenkin ihan perus san mai- rakenteinen, eli siinä on sikakovaa keskellä ja parina meltoa ja niukkahiilistä tukemassa ja tuomassa sitä sitkeyttä. Leikkaa sekin ihan hyvin.

Sikakovien terien teroittaminen on myös varsin terapeuttista hommaa, vesikiviä ja semmoista. Larppausta. 

On mulla sitten noita perusfiskarsseja ja pari vanhaa sorsakoskea ja fiskarssia, puukahvaisia. Victorionoxeja joku kehui, niitä olen harkinnut arkikäyttöön. Paha vaan kun mikään ei tunnu riittävän terävältä tuon japsiterän jälkeen, vaikka kyllähän nuo rosteriterätkin saa ihan riittävän teräväksi, ei vaan silti yhtä hyvään terään :)

Wok- ja paistinpannuja on jotain muovisia jammu oliver-pannuja. Ihan hanurista, etsiskelen huokeaa perus valurautapannua enkä aio ostaa yhtään teflonpinnoitettua enää koskaan ikinä milloinkaan. Kattilat on hackmanneja, osa niistäkin pinnoitettuja.

Meilläkin on pastakone, manuaalinen, en muista merkkiä, sitten tuollainen Kenwood Major- yleiskone. Makkarasuppilo siihen kiinnostaisi hankkia.

Kattaus on Arabian 24H valkoista eli ei sitä karheaa pintaa. Sitten on Egoa ja jotain Tonfiskilta. Peruskauraa.

Opiskelevan omaisuusrajoitteisuutta.
Kirjattu
Silvia PID + Rocky

Esa

  • Administrator
  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 874
Vs: Muut keittiövälineenne?
« Vastaus #25 : Maaliskuu 19, 2009, 09:08:28 ap »

Minä en kyllä kelpuuttaisi ruostuvaa veistä tavalliseen ruuan käsittelyyn, vaikka olisi kuinka terävä. Kahvijutut on erikseen, niitä voi olla tekemättä jos ei huvita näprätä, mutta ruokaa pitää tehdä joka päivä. Keittiövälineissä on siksi kaikkein tärkein asia mielestäni käytännöllisyys. Rosteriveitsen pestävyys vie voiton. Puikkoa pari kertaa viikossa ja timanttiviilaa parin kuukauden välein, niin kyllä se leikkaa.
Kirjattu

cartman

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 894
    • http://www.hamsterdance.org/hamsterdance/
Vs: Muut keittiövälineenne?
« Vastaus #26 : Maaliskuu 19, 2009, 11:16:10 ap »

Minä en kyllä kelpuuttaisi ruostuvaa veistä tavalliseen ruuan käsittelyyn, vaikka olisi kuinka terävä. Kahvijutut on erikseen, niitä voi olla tekemättä jos ei huvita näprätä, mutta ruokaa pitää tehdä joka päivä. Keittiövälineissä on siksi kaikkein tärkein asia mielestäni käytännöllisyys. Rosteriveitsen pestävyys vie voiton. Puikkoa pari kertaa viikossa ja timanttiviilaa parin kuukauden välein, niin kyllä se leikkaa.

Joo, ei arkielämän kuulu olla hankalaa. Mutta onhan niitä ruostumattomiakin (tai syöpymättömiä) erilaisia. On tämä perinteinen markettikama 18/8 ja 18/10 rst:nä - hilarakenteeltaan kovin huonosti veitseen sopiva. Sitten muita, eri tavoin saostettuja syöpymättömiä teräksiä. Ostin hamassa menneisyydessä Lontoosta "Kitchen Devil" -veitsiä. Nekin olivat "ruostumattomia (non corrosive)", mutta terästä oli saostettu normaalin kromi- ja nikkelilisäyksen lisäksi molybdeenillä. Metallurgiaa opiskelleen ystäväni mukaan tällä pyrittiin nimenomaan teräksen hilarakenteen hallintaan, martensiitin osuuden vähentämiseen. Kyllä näistä veitsistä teräviä tuli. Samaa terästä käytetään kirurgien veitsissä. Lihaa ja verta niilläkin leikataan ja teräviä pitää olla... Perinteinen rosteri kun ei ole parhaimmillaan veren kanssa. Kloori, veri, suola, jne. syövyttävät sitä.

No mistä näitä "Kitchen Devileitä" saa? Joo, ensin Wilkinson Sword osti valmistajan. Sitten Wilkinson myi veitsiteollisuutensa ja brandinsa jollekin Fiskars-nimiselle puljulle... Mutta eipä tuokaan teräs patentoitua ole, olen nähnyt sitä muissakin veitsissä, saksalaisissa merkkituotteissa ainakin. Varmasti muitakin teräsvariaatioita löytyy paljon.
Kirjattu

Esa

  • Administrator
  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 874
Vs: Muut keittiövälineenne?
« Vastaus #27 : Maaliskuu 19, 2009, 11:53:21 ap »

Juu, on teräksissä eroa seoksissa ja paljon vaikuttaa myös työstö ja lämpökäsittely. Halvat veitset saa kyllä teräväksi, mutta terä ei kestä. Nämä ovat kyllä varsin hyviä, en tiedä sitten mistä ovat peräisin: http://www.fiskars.com/fi/fi/Taloustavarat/Veitset/Chef+de+Luxe/81609.html
Kirjattu

waltu

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 53
Vs: Muut keittiövälineenne?
« Vastaus #28 : Maaliskuu 19, 2009, 14:32:14 ip »

Eikös molybdeeni seosaineena vaikuta läpikarkenemiseen eikä niinkään martensiitin vähenemiseen - martensiittisiahan nuo rst- terätkin ovat kun kerran magneettiin tarttuvat. Eli parantaa leikkuuominaisuuksia kuitenkin. Rst-teristä en kyllä hirveästi tiedä, nuo hiiliteräkset ovat niin paljon helpommin lämpökäsiteltäviä.

Kirurgiveitset ovat kyllä varmasti teräviä, mutta pinnoitettuja juuri veren ja muiden syövyttävien aineiden vuoksi - ja kertakäyttöisiä. käyttö on siis eriluontoista kuin jatkuva, päivittäinen leikkuu. Keittiöveitsen käytettävyyteen vaikuttaa mielestäni terävyyden ja pestävyyden ohella nimenomaan terässä pysyminen. Siksi tuo musta terä miellyttää, teroitustarve on verraten vähäinen.  Toki se on nimenomaan larppausveitsi, kiireettömään pyhäkäyttöön. Arkiveitsiksi pitäisikin ostaa jotain laatuisampia rst-teriä.

Ja onhan niitä rst-damastiteriäkin, kokemusta niistä ei minulla kylläkään ole.

Nuo Fiskarssin paremmat alkoivat kyllä kiinnostaa.. Victorionoxiakin on kehuttu, wusthoffeja samoin.

Cartman, ovatko nuo originaalit wilkinsonit jotain sheffield-terästä?


Vielä tuosta mustasta terästä: Vaikka se onkin hitusen työläämpi huoltaa kuin rosteriterä, ei se huuhtelu, kuivaminen ja öljyäminen ota kuin minuutin. Eihän sitä hyvää rst-terääkään viskata tiskialtaaseen odottamaan pesua tuntikausiksi. Myönnettäköön silti että tuo minuutinkin huoltotyö on joskus olevinaan niin vaivalloista, että helppo perusfiskarssi tarttuu arkikiireessä käteen helpommin. 

EDIT: kiroitusvihreit
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 19, 2009, 15:18:37 ip kirjoittanut waltu »
Kirjattu
Silvia PID + Rocky

Tinuri

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 844
  • mai pen rai
Vs: Muut keittiövälineenne?
« Vastaus #29 : Maaliskuu 19, 2009, 16:22:33 ip »

Meinasi minulle tulla kokemuksia rst-damastista...
Mutta ei sitten tullutkaan. Kävin silkkaa tyhmyyttäni Kokkipuodissa, kun ilmoittivat tuollaisesta tavarasta. Aamulla juoksujalkaa ostamaan ja hienot oli (2 kpl, upea laatikko).
Sittemmin, kun kotona katselin, niin eihän se damaski olekaan siinä hiotussa viisteessä, vaan luultavasti syövytetty kuvio veitsen pinnassa.
Halpaan siis menin ja olin jo aikeissa lähteä asiasta reklamoimaan. Nielin kuitenkin kiukkuni ja olenkin nyt käyttänyt näitä -sinänsä hyviä Japsiveitsiä joskus tarvitessani, varsinkin pienempää.
Ovat tosi hyvin teränsä pitäviä ja vielä hyvän näköisiäkin.
Tarviipa vielä sanoa, että ei se hintakaan antanut aitoa tavaraa odottaa.

Muut veitset kalaveitsiä (Swibo) lukuunottamatta on jo pitkään olleet Wusthoffeja ja niihin olen ollut aivan älyttömän tyytyväinen. On helppohoitoiset ja pysyy terässä loistavasti.
Olinpa kerrankin ällistynyt, kun menin Stockalle näyttämään ainoata laatupoikkeamaa. Japanilaismallissa oli murtuma kahvan niitin kohdalla, mikä lie jännitys sen tehnyt. Veitsi oli jo hyvät ajat ollut käytössä, kuitti kadonnut ja sillee. Myymälästä soitto maahantuojalle ja heti uusi kouraan. Tuntui hyvältä, vaikka eihän se ihme olekaan, jos miettii, että aina yhden ostaessaan oikeasti maksaa kahdesta  :P

O.K.
Kirjattu
Izzo Alex Duetto II, Mazzer Mini-E, Barazza Vario, GeneCafe, Handpresso, La Pavoni Europiccola Professional Lusso