Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Huom! Tämän yläpalkin pikahaku hakee vain siltä alueelta tai ketjusta, joka sinulla on auki.

Kirjoittaja Aihe: All about Pavoni - kaikki pavonista  (Luettu 349463 kertaa)

vemuli

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 628
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #750 : Tammikuu 30, 2021, 15:58:48 ip »

Tuli tänään testattua sinkkukoria. Ensimmäinen kerta, kun oli selkeää kanavoitumista havaittavissa. Parinkymmentä shottia vetänyt tuplakorilla ja olen hämmästellyt kakkujen pysymistä ehjänä.

Kahvia oli korissa 7.9g ja juomaa tuli 16g. Ja koska tällä kertaa tein cappuccinon, niin kahvikin oli loppupelissä juotava. Sinkkukori ei toiminut Brasiliassa, eikä se yhden kokeilun perusteella toimi LaPavonissakaan, joten olen päätynyt empiiriseen päätelmään. Turha vekotin ;)
Kirjattu
*Brasilia Portofino, Rancilio MD 50 ST, LaPavoni Europiccola, 1zpresso JX Pro, Wilfa WSCG-2*

vemuli

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 628
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #751 : Helmikuu 04, 2021, 13:37:43 ip »

Ja taas tuli testattua sinkkukoria. Tällä kertaa korin täyttö oli 8.5g, esiuutto 15s, kahvaus 25s ja juomaa valmistui 20g. Kakku oli pysynyt ehjänä ja kyllä sen näki ja tunsi uuton aikana. Ehkä hieman karkeampi jauhatus olisi ollut parempi. Täytyy kokeilla pari napsua karkeammalla säädöllä. Mutta joo, kyllä kai tuon sinkunkin kanssa voi puuhastella jotakin  ;)
Kirjattu
*Brasilia Portofino, Rancilio MD 50 ST, LaPavoni Europiccola, 1zpresso JX Pro, Wilfa WSCG-2*

Lapavoni

  • Pikakahvi
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 3
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #752 : Helmikuu 18, 2021, 17:16:34 ip »

Tuli ostettua europiccola käytettynä. Vipu on kuitenkin melko löysä alaspainaessa. Lisäksi jo nostaessa ylöspäin lähtee valuttamaan espressoa (tämän oletan johtuvan liian karkeasta jauhatuksesta). Myös vihreä valo vilkkuu välillä päälle ja pois päältä ja taas päälle ja lopulta pois päältä (onko tämä normaalia?). Tosiaan oli edullinen, myyjän mukaan vähän käytetty eikä edes vanha. Suunnittelen laitehuoltoa, joka varmaan tässä tapauksessa on järkevä veto, jos teiltä ei tule näihin pulmiin ehdotuksia?
Kirjattu

äyni

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 670
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #753 : Helmikuu 18, 2021, 17:25:30 ip »

Liian karkea jauhatus kyllä selittää sekä alaspainamisen löysyyden, että veden valumisen kakun läpi ilman mainittavaa painetta.

Ilmeisesti jos uudempi laite, niin vihreä valo palaa silloin kun lämmityselementti on päällä. Tällöin valon pitäisi alkuun palaa verrattain pitkään ja sen jälkeen jaksottain päällä ja pois jonkunmittaisella syklillä, pressostaatin hystereesistä riippuen.

Ei tuo erityisen rikkinäiseltä kuulosta. Voi olla järkevää joka tapauksessa voidella tiivisteet, mutta muuten tuo ei kaivanne kuin käyttöä ja jauhatuksen säätöä.
Kirjattu

migu2

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2065
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #754 : Helmikuu 19, 2021, 20:55:11 ip »

Pavonille pitää jauhaa aika hienoksi. Ja kai käytät tuplasihtiä etkä sitä sinkkusihtiä?
Löysä kahvatuntuma kertoo kyllä joko siitä että kahvikakku ei ole tiivis tai jauhatus on todella karkea.
Uudenkarheassa laitteessa tuskin vikaa on. Pavonin oppimiskäyrä on aika pitkä. Ei ole ns. shoot and go -tyyppinen laite  8)
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Wilfa CGR-1 + Hario Skerton + Behmor 1600

vemuli

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 628
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #755 : Helmikuu 20, 2021, 11:53:00 ap »

Pavonin oppimiskäyrä on aika pitkä. Ei ole ns. shoot and go -tyyppinen laite  8)

Minun mielestäni tuota asiaa on vahvasti liioiteltu  ;). Olisin hankkinut Pavonin jo ajat sitten, mutta kaikki ne mielipiteet keittimen haastavuudesta toimivat tehokkaana jarruna. Ja täysin turhaan. Tai sitten minä olen vain luonnonlahjakkuus  ;D
Kirjattu
*Brasilia Portofino, Rancilio MD 50 ST, LaPavoni Europiccola, 1zpresso JX Pro, Wilfa WSCG-2*

SamtheMan

  • Pikakahvi
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1
Vs: All about Pavoni - kaikki pavonista
« Vastaus #756 : Helmikuu 23, 2021, 19:00:09 ip »

La Pavoni tuli itsekin hankittua, omani vuosimallia 63-64, lähellä Milanoa ikänsä oli viettänyt ja Ebayn kautta nyt täällä. Kaksi viikkoa harjoittelua takana, märkää sanonko mitä pääsi läpi entisellä myllyllä jauhetusta, mutta nyt kun vieressä seisoo Eurekan Mingon Specialita niin kylläpä valuu ihanaa lientä kuppiin. 12,5g ja kevyt tamppaus, aeropressofiltteri siihen päälle, puoli-felliini jne: 30g lopputulos. Viputuntuman kyllä oppii, melkein maistamattakin tietää onnistuneensa, vähällä kokemuksellani sanoisin että vastus on ideaali silloin kun vipua vasten omalla aikamiehen painolla nojaten saa sen laskettua n. 25 sekunnissa pohjaan asti. Eli ei hampaat irvessä repien eikä myöskään jarrutellen, vahva tasainen veto alusta loppuun niin uuttuu oikein cremainen makupommi vailla minkäänlaista kitkeryyttä.
Kirjattu