Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Pikahakua monipuolisempi haku löytyy valikon Haku-painikkeen takaa.

Kirjoittaja Aihe: Hottop KN-8828B  (Luettu 3969 kertaa)

andy

  • Pikakahvi
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 8
Hottop KN-8828B
« : Tammikuu 01, 2009, 20:53:15 ip »

Harkitsen Hottop KN-8828B paahtimen hankintaa. Onko muilla kokemuksia ko. paahtimesta? Millaiset savut ja hajut ko. paahimesta syntyy? Onnistuuko paahtaminen sisällä liesituulettimen alla. Toinen mahdollisuus olisi kuivauskaapi joka ei ole käytössä.

-A
Kirjattu

moop

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 33
Vs: Hottop KN-8828B
« Vastaus #1 : Tammikuu 02, 2009, 12:46:04 ip »

Hommasin moisen noin 2kk sitten...ja nyttemmin todennut, että säästöä olisi pienellä maltilla saanut huimasti:D Paahtimen käytön ja paahtamisen opetteluun on melko hyvin aika kulunutkin:I

Mutta mutta. Asumme ilmastoidussa kolmiossa. Paahdan keittössä talotuulettimen alla, eli paahdin seisoo hellan levyillä. Olen peittänyt liesituulettimen ja uunin väliset 2 seinää paahdon aikana pleksillä siten, että vain yksi sivu on auki ja tuuletin pääsee vetämään savut tehokkaammin eikä paahtimen tuuletin pääse puhaltamaan niitä pitkin keittiötä.

Paljon riippuu pavusta, että tuleeko savua. Guatemalalaisesta ei synny juurikaan savua, vaikka paahtaisi reilusti toiseen raksuun. Old Brown Java taas tupruttelee paksua savua jo eka raksussa. Perherauha pysyy kyllä nykyisellä patentilla, eikä savu tai paahdon tuoksu tunnu häiritsevän avopuolta. Ja talotuulettimen pitäminen isommalla vaikka yön yli poistaa jo paljon tuoksua.

Tarkoituksena on kuitenkin saada paahtopaikka tiiviiksi jokaiselta sivulta ja suorittaa paahdon aikaiset paahtimen säädöt kädenmentävästä "ovesta".

Paahtimeen olen kyllä tyytyväinen. Tänäkin aamuna oli hymy herkässä kun toista shottia Old Brown Javaa joi, vaikka kyseisen paahdon loppupuoli ei mennyt niin kuin suunnittelin. Täysmanuaali toimii todella hyvin, kunhan perusperiaatteet ja käytetyn pavun reagoiminen lämpötiloihin ovat tiedossa. Eli järjestelmällistä muistiinpanojen kirjoittamista ja soveltamista homma edellyttää.
Kirjattu