Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Huom! Tämän yläpalkin pikahaku hakee vain siltä alueelta tai ketjusta, joka sinulla on auki.

Sivuja: 1 ... 8 9 [10]
 91 
 : Tammikuu 31, 2024, 19:52:07 ip 
Aloittaja Timok - Uusin viesti kirjoittanut Timok
yhteydet YV:llä.

Laite Turussa.

Myynnissä Sage Duo Temp pro.

Ostettu käytettynä mökille. Turhan pienellä käytöllä, pöytätilan takia myyntiin.
Toimiin kuten kuuluukin.
Mukana alkuperäinen portafilter, alkuperäiset basketit, razor ja tampperi.
Sage maitokannu.
Lisäksi 1 IMS basket, bottomless portafilter, knokbox, yksi ebay-basket ja säädettävä leveler.

Sagen hinta: xxx euroa.



 92 
 : Tammikuu 31, 2024, 11:23:15 ap 
Aloittaja Lasy - Uusin viesti kirjoittanut Lasy
Alle 50 kertaa käytetty mylly. Jauhaa suodattimeen ja miksei espressoonkin, vaikka säätövara vähän turhan harva, ellei esim teippaa säätöä naksujen väliin.

Vantaalta YV:llä

HP 200€ vaa’an kera, 170€ ilman vaakaa.

 93 
 : Tammikuu 31, 2024, 11:15:09 ap 
Aloittaja Lasy - Uusin viesti kirjoittanut Lasy
Siisti mylly kevyestä kotikäytöstä. Toimiva ja ehjä. Noin 80 kg jauhettu. Mukaan 60 ja 65 mm terät, joista molemmat käytettyjä. Molemmille terille omat kannakkeet. Myllyssä tällä hetkellä 65 mm terät, joita vasta kokeiltu muutaman kerran.

Myyn koska omaan makuun sopii paremmin käsimyllyni profiili.

Mylly Vantaalla, yhteys YV:llä.

HP. 400/tarjous
300 €

 94 
 : Tammikuu 28, 2024, 14:37:55 ip 
Aloittaja jekhki - Uusin viesti kirjoittanut jekhki
Tässä se lohjennut kannen reuna.

 95 
 : Tammikuu 28, 2024, 14:36:27 ip 
Aloittaja jekhki - Uusin viesti kirjoittanut jekhki
Tyhjän panttina ollut jo kolmisen vuotta kun jäi espressokoneen päivitys siihen, että myön vanhan pois ja uusi on jäänyt ostamatta.

Loistava mylly jolla ei herätä koko taloa. Hiljainen vaimea ääni. Todella tehokas. Tuplakauhan se jauhaa noin 2-3 sekunnissa.

Ehti olla minulla käytössä vain noin 1/2 vuotta ennen kuin myin espresso koneen pois.

Hintaa 850, eli noin 400 € pois uuden hinnasta.

Säiliön kannessa on pieni lohkeama, mutta se ei näy ennen kun kannen avaa. Valmistajalta löytyy kyllä kaikki varaosat jos uuden kannen siihen haluaa.

Kone on Klaukkalassa. Omat pavut mukaan jos haluaa testata. Käteinen ja Mobilepay käy.

 96 
 : Tammikuu 26, 2024, 22:38:21 ip 
Aloittaja Jari - Uusin viesti kirjoittanut Jari
Taas tuli pitkästä aikaa sama vanha tuttu tietokantavirhe.

 97 
 : Tammikuu 26, 2024, 21:07:27 ip 
Aloittaja tumps - Uusin viesti kirjoittanut m4tti
joo, vähän on hiljentynyt, taitaa foorumin keskustelu odottaa sukupolvenvaihdosta kun nykyiset "konkarit" on jo kaikkea ehtineet kokeilla ja oppia  :D tai ehkä tänä päivänä pitäis olla jotain tik-tok-insta whatsup-or-down viiden sekunnin videoklippikeskusteluja  ::)
Mutta my five pennies to milk discussion:
Itse ajattelen asiaa kolmen pointin kautta (eikä mitään vaaliviittausta tässä): maku, jonka maito kahvijuomaan antaa, laite, joka tuottaa oikean tekstuurin maitoon ja sitten kaatotekniikka -  tehdäänkö latteaa lattea vai latte artea tai jotain muuta juomaan.
Itse juon toisinaan cappuccinoa, en lattea, siinä on liikaa maitoa omaan makuun. Kannatan myös perinteistä cappuccino-määritelmää kahvin ja maidon suhteesta (harmi että kahviwiki ei toimi).
1. Maku näistä itselleni ollut tärkein. Laktoositon tai UHT antaa jonkinlaisen "makean" sivumaun, josta en pidä. Samoin soija, kaura tms "maidokkeet" eivät anna itselleni oikeaa makumaailmaa, joten parhaiten minulle toimii tavallinen maito, kevyt- tai täysmaito merkistä riippumatta. En ole huomannut litrahinnaltaan huomattavasti kalliimpien "kahvimaitojen" tuovan mitään lisäarvoa, tavallinen valio- tai arlamaito toimii ihan yhtä hyvin.
2. Laite eli vaahdotusteho ja höyrysuutin, on tärkeä. Pitää saada oikea koostumus, mikrovaahtoa eikä höttöä, maitoa kuitenkaan liikaa kuumentamatta. Itsellänni on kolme espressokonetta ja yksi niistä (HX) on paras maidon vaahdotukseen. Vaatii harjoittelua, koska tehoja löytyy ja maito vaahdotuu 12,5 sekunnissa. Silloin kun onnistuu.
3. Kaatotekniikka, yksinkertaisimmillaan se, ettei lotrata maitoa kahvin sekaan miten sattuu, vaan saadaan sopiva sekoittuminen ja kerrokset. Edellyttää kohdan 2. onnistumisen. Jos haluaa estetiikkaa lisätä, niin kuviointia voi toki harjoitella, se myös tuottaa automaattisesti mainitun kerrostumisen/sekoittumisen. Kuvioinnin kautta voi myös halutessaan rakentaa itselleen kokonaisvaltaisempaa kahviseremoniaa papujen valmistelusta, jauhamisen yms kautta kauniiseen esillepanoon ja tarjoiluun "zen" hetkeä varten.

 98 
 : Tammikuu 26, 2024, 17:11:55 ip 
Aloittaja tumps - Uusin viesti kirjoittanut Jari
Eipä noista maidoista ihan vähään aikaan ole keskusteltu, eikä foorumi muutenkaan ole aktiivisuuden suhteen ihan parhaimpien aikojen vedossaan, joten eiköhän tässä ihan hyvin voida taas vähän jutella maidoistakin.  ;)

Varsinkin kasvipohjaisissa baristamaidoissa on saattanut vuosien saatossa tulla jotain kehitystä, joita noissa vanhoissa topiceissa ei ole osattu vielä huomioida.

Itse en kuitenkaan ihmeemmin "kasvimaidoista" innostu, kun ei ole aidon maidon veroista vielä tullut vastaan. Jotkut ovat sanoneet, että se on tottumiskysymys. En toki ole pahemmin nähnyt vaivaa etsimisen eteen, mutta välillä niitä on tullut maisteltua sitä mukaa, kun joku on jotain uutuutta kehunut ja tarjonnut cappun kasvimaidolla. Toistaiseksi en ole vielä tullut vakuuttuneeksi, joten niistä en osaa antaa mitään suositusta. Joku lehtivertailu niistä oli reilu vuosi sitten: https://kotiliesi.fi/ruoka/kasvimaito-testasimme-7-baristaversiota-kaurajuomasta-perunamaitoon/

Lehmänmaidon suhteen yleisluontoisina perusspekseinä kai pidetään minimissään kolmea prosenttia rasvaa sekä proteiinia, eli tavallinen punainen maito käy ihan hyvin. Itse tulee nykyisin juotua cappuja sen verran harvoin, että käytän pääsääntöisesti (laktoosittomia) UHT-maitoja hyvän säilyvyyden vuoksi. K- ja S-ryhmien omat tuotteet ovat toimineet ihan hyvin, kuten myös Lidlin laktoositon UHT-kevytmaito, jossa tosin on selvästi alle 3% rasvaa, mutta silti se toimii ihan kivasti cappuccinoissa. Silloin kun vielä tuli juotua cappuja tiuhempaan kuin kerran-pari viikossa, niin tykkäsin myös Juustoportin Vapaan lehmän täysmaidosta.

Esim. Valiolla on ihan erikseen kuulemma "baristojen kanssa suunniteltu" kahvimaito, jossa on "vain" 2% rasvaa ja 3,5% proteiinia, eli vähän enemmän protskua kuin perusmaidoissa. Olen sitä muistaakseni joskus uteliaisuuttani kokeillut, mutta ei siitä jäänyt sen suurempaa mielikuvaa - ei hyvässä, eikä pahassakaan mielessä. Tuossa linkki Valion suosittelemiin hyvin vaahtoutuviin kahvimaitoihin. https://www.valioaimo.fi/artikkelit/taydellinen-maitovaahto-kahviin-baristan-neuvoilla/ Arlallakin taisi olla joku oma kahvimaitonsa.

Mutta kuten edellä totesin, ihan hyvin niillä edullisemmilla ketjujen omilla tuotemerkeilläkin kyllä pärjää. En tosin ole mikään latte-art -harrastaja, joten voi noista jotain etua saada, jos riittää kunnianhimoa latte-artin suuntaan. Joku toinen ehkä osannee kommentoida siihen?

 99 
 : Tammikuu 26, 2024, 14:38:36 ip 
Aloittaja brank - Uusin viesti kirjoittanut brank
Kiitos neuvoista. Kävin aika syvällä kattomassa läpi eri videoita käsimyllyistä :) Käsimyllyllä siis mennään ainakin ensin ja ehkä myöhemmin sitten siirtää Specialitan suodatinkäyttöön ja joku toinen mylly sitten espressoa varten.
Alkuun lähtee tämä https://amzn.to/493HopI Kingrinderi, minkä mainitsin. Ensin anto amazon.de, että ei lähetä Suomeen. Olin kuitenkin yhteydessä tonne valmistajaan ja sanoivat, että on vaan varasto loppu, mutta tulee myyntiin takas parin viikon päästä ja saisi myös Suomeen.

 100 
 : Tammikuu 26, 2024, 13:03:03 ip 
Aloittaja tumps - Uusin viesti kirjoittanut OskuK
Haulla pari:

http://www.ristretto.fi/foorumi/index.php?topic=689.0

http://www.ristretto.fi/foorumi/index.php?topic=4424.0

http://www.ristretto.fi/foorumi/index.php?topic=4062.0

http://www.ristretto.fi/foorumi/index.php?topic=1530.0

http://www.ristretto.fi/foorumi/index.php?topic=4704.0


Sivuja: 1 ... 8 9 [10]