Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Pikahakua monipuolisempi haku löytyy valikon Haku-painikkeen takaa.

Sivuja: 1 ... 5 6 [7] 8 9 10
 61 
 : Helmikuu 16, 2024, 01:35:23 ap 
Aloittaja tumps - Uusin viesti kirjoittanut cartman
Suomi on pieni markkina-alue. Sen takia noi maitolaadutkin on sotkettu. HYLA-maito on makeaa, koska maidon laktoosi on muunnettu sakkaroosiksi (=sokeriksi). UHT-maito on iskukuumennettua maitoa, joka ei ole makeaa valmistusprosessin takia. Mutta meillä Suomessa on yhdistetty nakit ja lakkahillo. Eli UHT-maito on yhtäaikaa HYLA-maitoa - siis imelää hirvitystä. Se on HYLAn vika, ei UHT:n vika.

Lidlistä saa normaalia maitoa UHT-versiona, myös täysmaitoa. Se ei ole HYLAa, eikä se ole makeaa.

 62 
 : Helmikuu 16, 2024, 01:26:21 ap 
Aloittaja anodi - Uusin viesti kirjoittanut cartman
Sitä Juraa suosittelen toimistokäyttöön. Se on mekaanisesti vahva laite ja tekee kupin toisensa jälkeen varsin tasalaatuista kamaa.

Esim. DeLonghilla on ziljoona erilaista vehjettä. Omien kokemuksieni mukaan eivät ole järin kestäviä ja koneen vääntämien kupposten laatu heittelee reippaasti.

Suosittelen laitetta, jossa on mahdollisimman vähän mitään fiinejä toimintoja. Mitä enemmän laite on "basic", sen paremmin se tikittää ehjänä toimistoympäristössä. Juran E6 on tällainen, mainitsemasi E8 on käytännössä sama kone lisättynä maidonkäsittelyllä sekä kuorrutettuna uudella softalla.

 63 
 : Helmikuu 15, 2024, 13:43:08 ip 
Aloittaja Teme - Uusin viesti kirjoittanut OskuK
Kiinnostavasti Ministä tuli uusi versio. Sveitsinpojilta aika pitkä höpinä, vaikka uhoavat että tulee toinenkin video.

Vielä kiinnostavampaa etteivät Marsulla muuttaneet edelleenkään paddlea mekaaniseksi.
-vaikka selvää on että myynnin kärki on taatusti enemmän pikukahvilaan kuin koteihin.
-joissa, kodeissa saattaa ollakin nörttejä joista "kaiken pitää hoitua kännyllä"
-mikä taasen ei töissä ole ollenkaan moista.

https://www.youtube.com/watch?v=Y5mCTyGTCRs

 64 
 : Helmikuu 15, 2024, 11:50:33 ap 
Aloittaja Tomsku - Uusin viesti kirjoittanut Tomsku
Wilfa kahvimylly, mallinumero WSFBS-100B. Myllyn kantena paristokäyttöinen kahvivaaka. Ostettu v.2020 alussa.

Musta maali on kulunut hieman purusäiliön kolon ala- ja yläreunoista. Muutoin mylly toimii moitteetta. Käytetty suodatinkahvin jauhamiseen, jauhettu noin 57,3 kiloa papua. Helppo avata ja puhdistaa. Siirryin kokonaan käsin jauhamiseen ja tämä mylly ollut reilun vuoden jotakuinkin käyttämättä.

Mielellään nouto, mutta myös lähetys järjestettävissä. Mahdolliset lähetyskulut ostajalle.

Sijaitseepi Turussa ja hintaa olisi 140 e.

 65 
 : Helmikuu 12, 2024, 20:40:18 ip 
Aloittaja Timok - Uusin viesti kirjoittanut Timok
yhteydet YV:llä.

Laite Turussa.

Ostettu käytettynä mökille ja on ollut turhan pienellä käytöllä.
Puuosia on öljytty kalusteöljyllä ja ovat hyvässä kunnossa.
Mukaan myös puhdistussuti ja työkalu. Näkyvät kuvissa.
Tätä ei ole paljon käytetty meidän eikä edellisen omistajan aikana.

hinta 415 Eur.

 66 
 : Helmikuu 12, 2024, 13:36:43 ip 
Aloittaja Pisketti - Uusin viesti kirjoittanut Jari
Espresson sekoittaminen lusikalla mielestäni parantaa makua, viilentää kuumaa juomaa ja kuuluu tapoihin. Paitsi että jonkin verran tulee vastaan kahviloita joissa ei anneta lusikkaa.

Hmm, minä harvemmin sekoitan espressoa lusikalla - joskus toki huvikseen silkan vaihtelun vuoksi, mutta yleisesti ottaen pidän espresson kerroksellisuudesta ja eritoten siitä, että hyvän espresson viimeiset tipat ovat silkkaa nektaaria. Espresso jäähtyy sen verran nopeasti, että ei siinä kauaa ehdi odotella, kun se alkaa olla jo liiankin jäähtynyttä. Kotona siihen riittää, kunhan putsaa grupon ja filsun uuton jälkeen.

Siinähän on toki kaksi eri koulukuntaa, haluaako juoda essonsa sekoitetttuna vai ilman. Espresso on tunnetusti kerroksellinen juoma, jossa eri aikana valunut kahvi maistuu erilaiselta. Jotkut ovat kuulemma käyttäneet lusikkaa kuoriakseen creman pois ennen juomista. Sekoittaminen on aika lailla makuasia, mutta cremaa en sentään jaksaisi lähteä äyskäröimään.  ;)

Aloin suhtautua entistäkin kriittisemmin espresson lusikalla sekoittamiseen, kun joskus aikoinaan Venetsiassa satuin paikallisen paahtimon (Torrefazione Marchi) myymälä/kahvilaan samaan aikaan, kun siellä oli pari silmät pyöreinä kuuntelevaa jenkkinuorukaista, joille paikallinen nuori uusi barista kertoi suurieleiseisesti "varmoja totuuksia" espressosta. No, hän selvästikin oli italialaisen old-school -koulukunnan kouluttama ja kertoi - sen lisäksi, että espresso pitää AINA sekoittaa, sillä ei se muuten hyvää ole - myös sen, että espressoon pitää AINA käyttää ainoastaan blendejä, sillä single-origineja käyttämällä menettää AINA jotain. Sitä hän ei kuitenkaan osannut kertoa, mitä laadukkailla sinkkuorigineilla oikeastaan menettää, mutta kuulemma "you ALWAYS lose SOMETHING". Always siis toistui aika useasti.  ;)

Jaa-a enpä tiedä, minulla on nyt menossa Good Life Coffeen Yirgacheffen alueelta Halo Beriti -pesuasemalta tullut GLC:n espressopaahto ja täytyy sanoa, että ei tule mieleen viime vuosien ajalta yhtä ainoaa blendiä, joka olisi ollut läheskään yhtä hyvää kuin tuo sinkku-yirga. Toisaalta nuo pesuasemien pavut ovat aina omalla tavallaan blendejä, koska pavut tulevat sadoilta eri pienviljelijöiltä, mutta eivät ne sentään ihan sellaisia blendejä ole kuin miten termi yleensä käsitetään. Samalta alueelta ja saman maaperän kasveista ne kuitenkin tulevat.

 67 
 : Helmikuu 11, 2024, 19:30:28 ip 
Aloittaja Pisketti - Uusin viesti kirjoittanut pukinmäestä
Espresson sekoittaminen lusikalla mielestäni parantaa makua, viilentää kuumaa juomaa ja kuuluu tapoihin. Paitsi että jonkin verran tulee vastaan kahviloita joissa ei anneta lusikkaa.

 68 
 : Helmikuu 07, 2024, 21:11:49 ip 
Aloittaja Lasy - Uusin viesti kirjoittanut Lasy
Hintaa alas…

 69 
 : Helmikuu 07, 2024, 12:38:27 ip 
Aloittaja jiitee - Uusin viesti kirjoittanut OskuK
Kaikki tuo on totta, vaikka en minä tiedä haluaisinko laitteen josta tietäisin että tosiaan tarvitsen sitä takuuta vähän väliä.
Ja tätä mannertenvälisyyttä toki syventää se että Mahlkönig peräti koittaa lakaista koko tämän likaisen meneisyytensä maton alle, sen lisäksi ettei niitä kiinnosta asiakkaat. Tosin kulemma ei paljon muutenkaan.
Mutta kyllä mua Lisbeth Mahlköniginäkin hiukan pännisi mihin tuli menneeksi mukaan ;-)

 70 
 : Helmikuu 07, 2024, 12:17:23 ip 
Aloittaja jiitee - Uusin viesti kirjoittanut Jari
Mutta joo, Ömeriikassa on aika suuri Paratsa-uskovaisten kerho jotka kehuu joka känteessä laitteitaan. En tiedä miksi.

Joskus, kun tuli säännöllisesti luettua Ameriikan foorumia, niin sain sen käsityksen, että valtameren sillä puolen Baratzan takuuasiat on toteutettu todella mallikkaasti, ja jos/kun Vario hajoaa, niin Baratza vaihtoi sen mukisematta uuteen. Se takuuaikakin taisi olla tosi pitkä.

Tällä puolen lätäkköä takuu ei ymmärtääkseni toimi samaan malliin.

Huono mainehan Variolla kestävyyden puolesta on, mutta jos sille Amerikan puolella annetaan pitkä "jos se hajoaa, saat heti uuden tilalle" -takuu, niin ymmärtäähän sen suosion siellä, jos se kerran tuottaa (kuulemma) kelvollista jauhatusta. Siellähän myös myydään palautettuja ja korjattuja "refurbished" laitteita edullisesti. Niilläkin taitaa olla takuuasiat hyvässä kunnossa.

Sivuja: 1 ... 5 6 [7] 8 9 10