Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Huom! Tämän yläpalkin pikahaku hakee vain siltä alueelta tai ketjusta, joka sinulla on auki.

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 10
 11 
 : Toukokuu 03, 2021, 12:23:52 ip 
Aloittaja Pasi - Uusin viesti kirjoittanut Jari
Ja Kaffecentralen mainostaa järjestävänsä baristakoulutusta myös ammattilaisille, jos sen tason kurssi on hakusessa. En tosin tiedä, miten se eroaa haraastajille tarkoitetusta kurssista/koulutuksesta.

Aika kattavasti pienpaahtimot järjestävät kursseja ja ne tosiaan taitavat olla paras vaihtoehto, jos ei sitten innostu mahdollisuudesta käydä viiden päivän European Bartender Schoolin järjestämää baristakurssia. EBS:n kursseja järjestetään eurooppalaisissa suurkaupungeissa (ei siis Suomessa). Kurssin jälkeen voi suorittaa SCA:n kokeen ja onnistuneesta kokeesta saa mukaansa vieläpä todistuksen.

Minäkään en ole törmännyt julkisiin tai ammattikorkeakouluissa järjestettäviin baristakursseihin. Sinänsä baristakurssit eivät yleensä kestä kovinkaan kauan (puolesta päivästä päivään per kurssi), joten ne eivät sellaisenaan taida oikein soveltua oppilaitosten valikoimiin.

 12 
 : Toukokuu 03, 2021, 12:02:07 ip 
Aloittaja hnurkkala - Uusin viesti kirjoittanut Jari
Eihän tuo mitään takinkääntöä ole, vaan oppimista. Järkevän ihmisen merkki, jos pystyy todisteiden ja kokemuksen valossa muuttamaan mielipiteitään. Mielipiteiden betonointi on vain ja ainoastaan typerää.

Jep, kyllähän ihmiset useimmiten oppivat elämänsä aikana sekä uusia asioita, että myös tekemään jo oppimiaan asioita entistä paremmin. Kahvimaailmassa on ollut paljon kaikenlaista hypetystä ja innostusta uusista laitteista, tekniikoista ja monenmoisista kikkailuista. Monissa asioissa ovat kuitenkin mielipiteet pikkuhiljaa muuttuneet vuosikymmenten myötä, kun kahvin valmistukseen ja sen tutkimiseen on alettu käyttää hivenen entistä tieteellisempiä metodeja.

Yleensä sitä kovinta rummutusta ovat pitäneet melko nuoret baristat ja kahvivaikuttajat. Nuorena sitä on niin kovin innokas kokeilemaan milloin mitäkin ja helposti harhautumaan kuvittelemaan, että tässä on nyt avaimet entistä parempaan maailmaan. Eipä niin kuitenkaan ihan aina ole.

Hoffa ei suinkaan ole ainoa, joka on kääntänyt kelkkaansa iän tuoman kokemuksen myötä. Eikös Matt Pergerkin ole joskus jokunen vuosi sitten pyydellyt blogissaan anteeksi aikoinaan hehkuttamaansa espressokikkailua, jota hän ei enää nykyisin suosittele käyttämään?

Onhan tässä sekin puoli, että kun nämä nuorehkot kahvivaikuttajat tykkäsivät kirjoitella blogejaan ja saada sitä kautta julkisuutta ja kasvattaa sitä omaa brändiarvoaan, niin niihin blogeihin piti myös saada runsaasti sisältöä. Ehkä siinä sisällön pukkaamisessa oltiin innokkaampia kokeilemaan kuin etsimään suoranaisia todisteita ja tuottaa varmaa tietoa. Helpostihan siinä tehdään virhearvioita, jos jo ennalta uskoo jonkun asian olevan parempi kuin toisen. Vaikka eipä silti, ihan kiva esim. niitä Hoffan pohdiskeluja ja Pergerin bloggauksia on ollut välillä lueskella.

Mielestäni on kuitenkin ihan suoraselkäistä korjata tekemänsä virheet ihan julkisesti ja kertoa, että saatoinhan minä olla melko väärässäkin joskus silloin nuorempana. Eihän se kovin harvinaista taida olla sekään, että jotkut elelevät koko elämänsä harhaluuloihinsa ja uskomuksiinsa tuudittautuneina. Ei se niin ainakaan parempi ole.

Niin, ja onhan se hyvä että joku sanoo ääneen sen, että kaikki turha on turhaa. Aeropresshän on aika yksinkertainen laite.

 13 
 : Toukokuu 03, 2021, 11:34:38 ap 
Aloittaja Pasi - Uusin viesti kirjoittanut infr
Kaffa Roasterylla on hyvät tiiviit muutaman tunnin koulutukset. Kävin viitisen vuotta sitten Barista Workshopin ja Cuppingin, muistaakseni kustansi jotain 50-100€.

https://kaffaroastery.fi/pages/koulutukset

 14 
 : Toukokuu 03, 2021, 09:07:27 ap 
Aloittaja hnurkkala - Uusin viesti kirjoittanut äyni
Hieman on takinkääntämishommaa Hoffilla. Silloin joskus 10 vuotta sitten oli ihan pakko keksiä kaikkia erikoistekniikoita jne. Nyt sitten ihan peruskaava onkin ok ja kaikki muu turhaa kikkailua.

Eihän tuo mitään takinkääntöä ole, vaan oppimista. Järkevän ihmisen merkki, jos pystyy todisteiden ja kokemuksen valossa muuttamaan mielipiteitään. Mielipiteiden betonointi on vain ja ainoastaan typerää.

Takinkääntö on luonteeltaan jyrkempää ja siihen tyypillisesti liittyy takinkääntäjän henkilökohtainen hyötyminen mielipiteen- tai linjanmuutoksesta. Takinkääntöä olisi esimerkiksi, jos seuraavaksi Hoff alkaisi kauppaamaan välttämättömänä lisävarusteena AP:n lisäkilkettä, jolla on helpompi käyttää inverted-metodia.

 15 
 : Toukokuu 02, 2021, 20:00:41 ip 
Aloittaja tirofaux - Uusin viesti kirjoittanut Atzu
Tuossa Kahiwan viskikahvissa ainakin on selkeä viskin tuoksu jauhettaessa ja viski toistuu maussakin, muttei liiaksi. Sopiva viskinen aromi, joka ei kuitenkaan jyrää alle kahvin muita makuja. Erinomainen viikonloppukahvi. En tätä joka päivä joisi, mutta mielenkiintoinen kokeilu.

 16 
 : Toukokuu 02, 2021, 18:19:20 ip 
Aloittaja Pasi - Uusin viesti kirjoittanut PaljonMaitoa+VahvaaKahvia
En lole törmännyt julkisiin, mutta monet paahtimot ja Paulig ainakin järjestävät kursseja aika ajoin. Korona aikana voisin olettaa, että on ollut jäissä.

Pauligin (ja paulig institutten lisäksi) ainakin olebn törmännyt Cafetorian, Johan&Nyströmin ja La Torrefazionen kursseihin.

Hinnoiosta ei ole hajua. Eikä onko mitä PK-seudun ulkopuolella. En ole itse käynyt mitään kursseja, niin en uskalla erityisesti suositella mitään.

 17 
 : Toukokuu 02, 2021, 16:29:54 ip 
Aloittaja tirofaux - Uusin viesti kirjoittanut PaljonMaitoa+VahvaaKahvia
En lähde arvailemaan jälkikäteen lisättyä viskiä, mutta 2cl laadukasta yli 10v vanhaa turveviskiä papujen (kolmanneskilo) kanssa hautumaan vuorokaudeksi muovipussiin ennen paahtamista sai aikaan äimistyttävän läheisen tuloksen Kaffan viskikahvin kanssa. Kokeilin myöhemmin halvemman viskin kanssa ja se ei kyllä ollut vaivan arvoista.

 18 
 : Toukokuu 02, 2021, 11:09:49 ap 
Aloittaja pegu - Uusin viesti kirjoittanut PetteriSeppänen
Tavallinen syanoakrylaattiliima ei juurikaan kestä vettä tai lämpöä ja nämä yhdistettynä vielä huonommin. Joitain erikoisliimoja on, jotka olisi saattaneet kestää, mutta en kyllä minkään syanoakrylaatin osalta odottaisi ihmeitä tuollaisessa paikassa. Tuollaisien valupalikoiden korjaaminen on melkolailla tekemätön paikka, vaikka olisi mitä välineitä ja tarvikkeita.

Tämän liiman myyntipuheissa on erilainen koostumus kuin perinteisessä pika/superliimassa ja kestää paremmin lämpöä ja vettä (esim kahvikupin korjaamiseen). Eipä ollut kovin suuria odotuksia tuolle kokeilulle, onpahan testattu...

 19 
 : Toukokuu 02, 2021, 11:03:20 ap 
Aloittaja hnurkkala - Uusin viesti kirjoittanut migu2
Hieman on takinkääntämishommaa Hoffilla. Silloin joskus 10 vuotta sitten oli ihan pakko keksiä kaikkia erikoistekniikoita jne. Nyt sitten ihan peruskaava onkin ok ja kaikki muu turhaa kikkailua.
Noh, itse oon pommittanu yli 10 vuotta samalla tekniikalla. Purut sisää, 80-90 asteen vesi perään, sekoitus, ehkä minuutin tai kaks odotus ja sitten mukiin. Invertediin olen tottunut niin menen sillä.

 20 
 : Toukokuu 02, 2021, 10:45:39 ap 
Aloittaja pegu - Uusin viesti kirjoittanut äyni
Tavallinen syanoakrylaattiliima ei juurikaan kestä vettä tai lämpöä ja nämä yhdistettynä vielä huonommin. Joitain erikoisliimoja on, jotka olisi saattaneet kestää, mutta en kyllä minkään syanoakrylaatin osalta odottaisi ihmeitä tuollaisessa paikassa. Tuollaisien valupalikoiden korjaaminen on melkolailla tekemätön paikka, vaikka olisi mitä välineitä ja tarvikkeita.

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 10