Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Pikahakua monipuolisempi haku löytyy valikon Haku-painikkeen takaa.

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
 1 
 : tänään kello 11:23:42 
Aloittaja Kahvikissa - Uusin viesti kirjoittanut Haappis
Täällä on nyt parisen kuukautta tehty espressoja MaraX:lla, enkä voisi olla tyytyväisempi hankintaan. Erittäin aloittelijaystävällinen laite. Kiitos kaikille antamistanne vinkeistä.

 2 
 : Elokuu 02, 2021, 18:40:14 ip 
Aloittaja EssoEspresso - Uusin viesti kirjoittanut Jari
huomenna meinaan ajaa johonkin päin Suomea ja hakea itselleni koneen

Jos et ole jo ehtinyt lähteä ajelulle, niin kannattaa soittaa etukäteen, onko laitteita heti saatavilla. Jonkun Sagen mallin voi toki jostain kodinkoneliikkeestä saada mukaan, mutta perinteisiä laitteita myyvistä kahvikoneliikkeistä espressokeittimiä ei välttämättä ole kovinkaan paljon varaston hyllyllä, vaan ne saattavat olla tilauskamaa.

Laitteista, joita ehkä kannattaa vilkaista ennen ostopäätöstä mm. Osacr 2, Lelit MaraX, tai esim. joku Bezzeran toiminnoiltaan sopiva ja omalle kukkarolle sopiva malli. Siitä en ole ihan varma tosin, kannattaako esim. Oscaria tai Bezzeroita ostaa kotimaasta. Ulkomaiset verkkokaupat ovat usein hinnaltaan ylivertaisia. Yksi hyvämaineinen verkkokauppa on Elektros.it.

Noin muutoin hetken aikaa kannattaa miettiä, mitä keittimeltä haluaa ja tarvitsee ennen ostopäätöstä. Niitähän on nykyään pilvin pimein ja ominaisuuksia on vaikka muille jakaa. Ihan vaan, ettei sitten ala jälkikäteen harmittamaan, kun olisihan niitä saattaanut olla parempiakin vaihtoehtoja.

Riittääkö yksi boileri, vai pitääkö olla kaksi? Vai olisiko HX sittenkin tuplaboileria kustannustehokkaampi? Tarvitseeko olla PID? Minkä kokoinen boileri sopii omaan käyttötarkoitukseen? Tarvitseeko paineprofilointia tai virtauksensäätöä? Minkälainen grupon toteutus? Tulisiko keitin vesijohtoliitäntään? Jne jne jne...


 3 
 : Elokuu 02, 2021, 02:09:27 ap 
Aloittaja EssoEspresso - Uusin viesti kirjoittanut äyni
Onkohan tästä hyötyä, vai sekottaako entisestään: https://www.youtube.com/watch?v=e0kQ5WqjcU8

 4 
 : Elokuu 01, 2021, 21:56:30 ip 
Aloittaja EssoEspresso - Uusin viesti kirjoittanut EssoEspresso
Tässä illan mittaan olen selaillut ja Sagella on Dual Boiler ja Ranciliolla Silvia Pro.

Mulla on jo Sagen mylly, joten siihen viereen sopisi myös Sagen kone...mutta edelleen saa suositella ja noihin äsken mainittuihinkin saa ottaa kantaa.

 5 
 : Elokuu 01, 2021, 20:52:02 ip 
Aloittaja EssoEspresso - Uusin viesti kirjoittanut EssoEspresso
Pahin painajainen kävi toteen ja Rancilio Silvia kyrvähti eli aamukahvit jää ainakin saamatta. Sellainen lisäys vielä, että täällä maalla ei saa espressoa kuin omasta koneesta eli kahviloita ei ole, niin en voi aamuisin käydä kahvilassa cappucinolla. Näin ollen haluan olla essosta omavarainen ja huomenna meinaan ajaa johonkin päin Suomea ja hakea itselleni koneen.

Lyhyesti taustaa:
Tämä kyseinen Silvia on toinen tässä taloudessa ja periaatteessa toiminut ihan hyvin. On siis tuttu ja turvallinen laite. Ensimmäisen myin aikoinaan kaverille, kun se ei enää lämmennyt niin hyvin kuin aikaisemmin ja ostin uuden tilalle, siitä lienee aikaa jo 6-7 vuotta.

Jokin aika sitten kahva ei kiertynyt kunnolla paikoilleen eli ei mennyt enää niin syvälle kuin aikaisemmin, mutta oletin olevan puhdistuksen tarpeessa. Lisäksi huomasin, että vaahdottimen juuresta (tai rakenteiden sisältä valuttaa vettä).

Tänään sitten avasin koneen ja putsasin paikat, jotta kahva menisi paikoilleen kuten pitääkin. Ja p*skan marjat! Olihan se putsauksen tarpeessa, mutta kahvalle ei tapahtunut mitään. Sitten kun sain koneen taas kasaan, niin huomasin, että vaahdotukseen ei tule kunnolla painetta. Taas kone auki ja kurkkasin sisälle ja jokin siellä vuotaa (onkohan kyseessä venttiili tms.), johon vaahdottimen "ruuvi" kiinnittyy. Löysin videon, jossa tuo avataan ja tiivisteet vaihdetaan. Ajoin samalla kalkinpoiston koneen läpi ja pian loppui vähäinenkin vedentulo vaahdottimesta. Mitähän mahtoi tapahtua?

Olen siis ensisijaisesti hommaamassa uutta konetta, samaa hintaluokkaa jotakuinkin. Silvia on tuttu, mutta jotenkin tekisi mieli kokeilla jotain muuta. Toki paras vaihtoehto on, että saan tuon huomenna leivottua kasaan, mutta se lienee hyvin epätodennäköistä. Jos huomenna en saa tuota kasaan, niin tämä nykyinen jää kakkoskoneeksi, jonka voi ottaa mökille mukaan tms.  Jotain googletuksia on jo tehty, mutta mitään en ole vielä päättänyt. Nyt kysynkin arvon raadilta ja toivon pikaisia vastauksia.

Kysymykset:

1) Suositelkaa jotain hyvää konetta Silvian tilalle vai onko alkuunkaan syytä vaihtaa toiseen, jos Silvia maistuu?
2) Olenkohan diagnosoinut vian oikein ja mistä kannattaa hommata tiivisteet vai pitääkö koko venttiili osaa uusiksi?

 6 
 : Heinäkuu 30, 2021, 18:51:59 ip 
Aloittaja pukinmäestä - Uusin viesti kirjoittanut Jari
Varaosia tuohon saa ihan mistä vaan, kun E-61 ja kaikki kamat on ihan standardi osia Vain kuoret lienee "Izzo".

Joskus kauan sitten tuli tuijoteltua tubesta paljonkin erilaisia videoita espressolaitteiden (pääosin italialaisilta) valmistustehtailta. Jäi sellainen vaikutelma, että valmistustehtaat ovat erittäin pitkälle pelkkiä kokoonpanotehtaita.

Eri valmistajien väliset pienet erot tulevatkin esiin siinä, kuinka hyvää käsityötä koneiden kasaamisessa tehdään, kuinka tehokas ja innokas on laaduntarkkailu ja tietysti se, mistä aasialaisista tehtaista itse osat tulevat.

Toki myös laitteiden suunnittelulla on oma merkityksensä niiden sielunelämään. Monet valmistajat toisaalta kuitenkin kopioivat hyvät ideat toisiltaan.

 

 7 
 : Heinäkuu 30, 2021, 14:24:12 ip 
Aloittaja pukinmäestä - Uusin viesti kirjoittanut Tinuri
Yli 11 vuotta olen keitellyt Izzo Alex Duetolla.

Painemittari höyrypuolelta uusittiin takuuna (itse vaihdoin). Myöhemmin jouduin vaihtamaan PID:n säätö -näyttöosan, kun segmentti pimeni.
Parit tiivisteet uutto-osaan ja siinä ne on olleet. Rahaa ei ole juuri paljon käytetty. En edes muista paljonko PID - osa maksoi.
Varaosia tuohon saa ihan mistä vaan, kun E-61 ja kaikki kamat on ihan standardi osia Vain kuoret lienee "Izzo". Boilerista en ole ihan varma.
Halpaa on ollut, kun saippua. Hyvä peli!

 8 
 : Heinäkuu 29, 2021, 22:58:53 ip 
Aloittaja pukinmäestä - Uusin viesti kirjoittanut Jari
Kolmitieventtiilin vaihto korjasi ongelman, nyt tulee vettä uuttoyksikköön. Hyvät oli ohjeet elektros.it sivuilla. Ilman noita ohjeita olisin olettanut pumpun tulleen tiensä päähän ja vaihtanut sen turhaan, ilman että ongelma olisi korjaantunut.

Tuollaiset 3-tieventtiilit sun muut pikkuosat ovat kaiketi aika geneerisiä osia eri valmistajien keittimissä, joten ne saattavat helposti hajota ennen 10 vuoden käyttöä, tai sitten hyvällä tuurilla joskus paljon myöhemmin. Pitkälti samoja kolmansien osapuolien osia suuret valmistajat taitavat käyttää.

Rancilion maine "ongelmattomana kettimenä" saattaa hyvinkin johtua siitä, että Silvia taitaa olla yksi suosituimmista espressokeittimistä kotikäytössä. Se on myös ehdottomasti yksi yksinkertaisimmista malleista. Samanlainen oli oma Isomac Venukseni. Ei siinä moni kohta olisi voinut pettää. Sen verran vähän liikkuvia osia laitteessa oli. ;)

Oscar on hx-keitin, joten se on hitusen monimutkaisempi, mutta siinä lienee helposti vähemmän rikkoutuvia osia kuin esim. harkitussa Rancilion tuplaboilerissa. Todettakoon, että esim. Arrarex Caravelini on yli 60v ikäinen, mutta korjattavaa ei ole minun käyttöaikanani ilmennyt. Siinä muuten onkin yksinkertaisesti toteutettu erinomainen espressokeitin.

Kohta 10v ikäisestä Rocketista on vaihdettu ylipaineventtiili. Se ei kustantanut juuri mitään.

 9 
 : Heinäkuu 28, 2021, 19:30:33 ip 
Aloittaja pukinmäestä - Uusin viesti kirjoittanut pukinmäestä
Kolmitieventtiilin vaihto korjasi ongelman, nyt tulee vettä uuttoyksikköön. Hyvät oli ohjeet elektros.it sivuilla. Ilman noita ohjeita olisin olettanut pumpun tulleen tiensä päähän ja vaihtanut sen turhaan, ilman että ongelma olisi korjaantunut.

 10 
 : Heinäkuu 27, 2021, 12:46:42 ip 
Aloittaja pukinmäestä - Uusin viesti kirjoittanut beta
molemmat omistaneena en ole huomannut eroa kestävyydessä. Oscar I käytettävyydeltään muuten parempi, hiukan enemmän pro.

Sivuja: [1] 2 3 ... 10