Ristretto
Kahvikeskustelu => Kahvin paahtaminen => Aiheen aloitti: jiitee - Marraskuu 17, 2007, 23:25:28 ip
-
Ken Fox oli kirjoitellut lyhykäisesti havaintojaan/kokemuksiaan HB:n viestiketjuun "(Hopefully) Useful Home Roasting Tips (http://www.home-barista.com/forums/hopefully-useful-home-roasting-tips-t5316.html). Asiasta kiinnostuneiden kannattaa ehdottomasti lukaista.
-
Laitetaan tämä tänne jatkoksi, vaikkakin kyse onkin enemmän kuvien/videoiden katselusta.
Äskettäisen Home-Baristan "kotipaahtokisan" sivutuotteena Sweermaria's:in Tom kävi läpi videolla näytepaahdoista löytyneitä paahtovirheitä (kehujakin tuli). Tämän innoittamana tähän ketjuun (http://www.home-barista.com/home-roasting/roasting-defects-pictorial-t13587.html) ilmeistyi kuvilla varustettuina tyypillisemmät esimerkit. Tuolta ketjusta löytyy linkit myös alkuperäisiin Youtube -videoihin. Laitetaan ne kuitenkin tähän alle:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=eYtvQ6CeCPQ[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=QMe5qlwkTSs[/youtube]
-
Vau.
http://vstapps.com/blog-2/extractmojo/underdevelopment/
Eli ExtractMojolla näkee mikäli kahvi ei ole kehittynyt tarpeeksi paahtamisen aikana. Sisuksen paahtumattomuus näkyy suoraan Mojolukemissa. Jutusta löytyy myös hyviä yleiskuvauksia (joiden havainnointi ei vaadi Mojoa) tällaisiin ongelmakahveihin (makuvirheet, "kaasuttamattomuus" jne.).