Ristretto

Kahvikeskustelu => Kahvinvalmistuslaitteet, kahvimyllyt ja -tarvikkeet => Aiheen aloitti: tpp80 - Maaliskuu 29, 2021, 13:41:38 ip

Otsikko: Ascaso Uno Steel ei käynnisty
Kirjoitti: tpp80 - Maaliskuu 29, 2021, 13:41:38 ip
Hei

Sain vanhemmiltani käytetyn Ascaso Uno- mallisen espressokeittimen. Tarkoituksenamme oli myydä laite eteenpäin tarvitsevalle. Laitteessa on jokin vika ja se ei lähde virtapainikkeella käyntiin. Laitteen historiasta tiedän sen verran  että vuosi takaperin laite oli jäänyt ilmeisesti vahingossa päälle yöksi ja oli aamulla ollut sammuksissa ja sen jälkeen ei ole käynnistynyt. Toiminut muuten hienosti.

Haluaisin kysyä ohjetta/ mielipiteitä koskien ongelmaa. Itse en juurikaan näiden laitteiden tekniikasta ymmärrä ja siksi kirjoitan kysymyksen tänne. Onko tällaisia mahdollista jotenkin korjata kotikonstein? Onko näissä jokin sulake mikä on palanut tms? Vai onko laite suoraan kierrätyskamaa.?

Laitan kuvia laitteesta ja tyyppikilvestä. Laite on ostettu 2013 keväällä, toiminut viimeksi keväällä 2020 ennen kuin oli unohtunut päälle yöksi. Sisältä näyttää todella siistiltä ja puhtaalta, ei ainakaan näy johdoissa mitään "palamisen" merkkejä yms. Laite on ollut suhteellisen vähällä käytöllä, lähinnä toimittanut koriste-esineen virkaa :)

Mielellään haluaisin kuulla mielipiteitä tai kokemuksia mikäli jollain on ollut samanlaisia kokemuksia. Ja tietenkin onko tätä mahdollista korjata?
Otsikko: Vs: Ascaso Uno Steel ei käynnisty
Kirjoitti: hsm - Maaliskuu 30, 2021, 23:12:41 ip
Mitä tarkoittaa "se ei lähde virtapainikkeella käyntiin"? "Eikö mitään ei tapahdu? Tuleeko virtakytkimeen sähkö ja lähteekö se sieltä?
Otsikko: Vs: Ascaso Uno Steel ei käynnisty
Kirjoitti: OskuK - Maaliskuu 31, 2021, 12:42:17 ip
Joku sulake siellä varmasti jossain ainakin on.

https://www.barista.gr/el/ascaso-steel-boiler-group-102009-uno-boiler-fuse-wiring-2