Ristretto

Kahvikeskustelu => Muu kahviaiheinen keskustelu => Aiheen aloitti: tpm - Maaliskuu 22, 2021, 22:05:03 ip

Otsikko: Veden kovuuden vaikutus kalkin muodostumiseen
Kirjoitti: tpm - Maaliskuu 22, 2021, 22:05:03 ip
Mainitsin toisessa ketjussa laskeskelleeni taannoin paikallisen veden oletettua vaikutusta kalkin muodostumiseen perustuen Jim Schulmanin vesi FAQ:n (http://users.rcn.com/erics/Water%20Quality/Water%20FAQ.pdf). Kirjoittelinpa nyt laskuni puhtaiksi ja ne löytyvät täältä (https://gist.github.com/tvalimaki/bd634a3d84894a57ce16e91df366fc80) mikäli joku on kiinnostunut esimerkiksi laskemaan omalle vedelleen jonkinnäköistä arviota.

Olin itseasiassa yllättynyt tuloksesta, jonka mukaan höyryboilerin vettä ei pelkän kalkin muodostumisen takia kannata välttämättä edes vaihtaa. Toki jos vettä käyttää muuhunkin kuin maidon vaahdotukseen, voi se alkaa maistua vähän hassulta. Kuten kirjoituksessa mainitsenkin, olen päätynyt itse vaihtamaan boilerin veden kerran kuussa, mutta en suunnittele kalkinpoistoa seuraavaan ~10 vuoteen.