Ristretto

Kahvikeskustelu => Kahvin paahtaminen => Aiheen aloitti: tuomog - Syyskuu 05, 2007, 21:53:07 ip

Otsikko: Paahtamisen ihanuus
Kirjoitti: tuomog - Syyskuu 05, 2007, 21:53:07 ip
Olen pari vuotta paahtanut kaiken juomani kahvin, eikä paluuta markettien kahvihyllyille ole. Kahvi tarjoaa viineihin verrattavan seikkailun eri kahvilaatujen ja paahtojen maailmaan. Olen paahtanut I-Roastilla ja Gené Cafee -paahtimilla, kummallakin hyvin tuloksin.
Raakakahvin hankinnan suhteen ainoana mahdollisuutena kohdallani on nettikaupat, maaseudulla kun asun. Valitettavasti kotimaisia raakakahvin tarjoajia netissä ei ole (Espressivo lienee lopettamassa raakakahvit). Netistä olen tilannut Hasbaenilta ja Ongebrandilta, kummallakin hyvä valikoima ja toimiva palvelu. Olen myös tutustunut Sweetmarias  (ongelmana rahtikulut) ja Berliner-kaffeeroesterein tarjontaan.
Jos jollakin on hyviä vinkkejä nettikaupoista (EU-alueelta), joilla on hyvä valikoima ja palvelu, olen kiitollinen vinkeistä.
Nautitaan kahvista!
Otsikko: Paahtamisen ihanuus
Kirjoitti: Tuomas - Syyskuu 06, 2007, 08:47:14 ap
Lainaus käyttäjältä: tuomog
Kahvi tarjoaa viineihin verrattavan seikkailun eri kahvilaatujen ja paahtojen maailmaan.


Olen kanssasi samaa mieltä. Lisäisin listaan vielä oluen!  :P

Lainaus käyttäjältä: tuomog
Valitettavasti kotimaisia raakakahvin tarjoajia netissä ei ole -  - Jos jollakin on hyviä vinkkejä nettikaupoista (EU-alueelta), joilla on hyvä valikoima ja palvelu, olen kiitollinen vinkeistä.
Nautitaan kahvista!


Mitä tarkoittaa hyvä valikoima kohdallasi?

Kyllä kotimaistakin raakakahvia saa. Ajatella voi, että se on jopa ekologisempaa. Yhdestä paikkaa ei ehkä löydy hyvää valikoimaa, mutta monesta ostamalla saattaa saada jo jonkinlaisen valikoiman.

Cafetoria myy kolmea raakakahvia. Kannattaa kysyä eikö muita alkuperäkahveja saisi myös raakana, saahan niitä paahdettuna. Eli kyllä heillä on laajempi valikoima papuja olemassa.

http://www.cafetoria.fi/onlineshop/

Mokkamestareilla on laaja valikoima papuja. Itse olen heiltä tilannut raakana. He eivät raakamyyntiä taida mainostaa, mutta kyllä se on onnistunut. Raakapavut on ainakin tähän mennessä myyty paahdettuja halvemmalla. Olikohan alennus 40 %. En ole varma muistanko oikein... Kysy heiltä.

http://www.mokkamestarit.fi/fi/

Ainakin tällaisia paikkoja tulee mieleen...
Otsikko: Vast:Paahtamisen ihanuus
Kirjoitti: tuomog - Syyskuu 06, 2007, 10:01:47 ap
Kiitos linkeistä.
Kävin tutustumassa sivustoilla ja lähetin tiedustelun.
Olen ostanut alkuperäiskahvit 8-15 euroa/kg, yleensä 5 kg:n erissä, joten jää nähtäväksi mihin hintaan kotimaiset myyvät.

Nautintojen listaan lisäisin hyvät sikarit. En tosin suosittele terveydestään huolehtiville.
 
Otsikko: Vast:Paahtamisen ihanuus
Kirjoitti: Stenu - Syyskuu 10, 2007, 08:27:43 ap
Peter's Coffee myi myös raakaa kahvia kaikista sekoituksissaan käyttämistä laaduista. Löytyy vielä sivuilta.

Nyt tilanne on vähän hankala, kun toiminta on muuttamassa muotoa (ja firmaa). Tähän mennessä kokemukset uudesta yrittäjästä ovat kyllä erittäin hyvät ja palveluhenkiset, joten uskoisin tämänkin sektorin onnistuvan kuten ennen.

Niin ja toimitukset kauemmaksi onnistuivat ainakin ennen Matkahuollon kautta seuraavaksi (tai jopa samaksi) päiväksi.

Jostain syystä huomaan tavan takaa kirjoittelevani Peter'sistä pääasiassa kehuvaan sävyyn. En kuitenkaan tunnusta olevani minkäänsortin asiamies, vaan yksinkertaisesti täydellisen tyytyväinen asiakas :)