Ristretto

Kahvikeskustelu => Baristatekniikka => Aiheen aloitti: Toma - Helmikuu 28, 2013, 18:26:43 ip

Otsikko: Shotin korjaamiseen apuja
Kirjoitti: Toma - Helmikuu 28, 2013, 18:26:43 ip
Heip,
olis SqM Tijuco Preto espressona, ja maku on "ihan" jees.
Mut jotenkin kummallisesti käyttäytyy nakussa, otin pätkälle jos joku pystyis selventää mihin suuntaan korjaisin.
VST 18g korissa 18,5g, Mini-E:llä jauhettu ja pikkuhaarukalla keko levitetty ennen tamppausta.
Outo tässä on tuo noron vippaaminen. Maussa taas ei moitittavaa.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PG6HPlaAMxA&feature=youtu.be[/youtube]
Otsikko: Vs: Shotin korjaamiseen apuja
Kirjoitti: jiitee - Helmikuu 28, 2013, 19:54:02 ip
Ei tuo uutto kovin tasaisesti lähde ja minun silmään siinä on kanavointia ihan alusta asti. Tai ehkä vaikuttaa siltä että olisi "tiukka" uutto, eli jos ei kanavoisi ja uuttuisi tasaisesti niin tulisi selvästi ristretto.

"pikkuhaarukalla keko levitetty"?

Eli ilmeisesti ei weissattu?

Kokeiles inasen karkeampi jauhatus ja weissaa kunnolla.
Otsikko: Vs: Shotin korjaamiseen apuja
Kirjoitti: Toma - Helmikuu 28, 2013, 21:16:00 ip
Aiemmin weissasin, vielä saman määrän, ja sen kuppiin josta tasaisesti levitin sihtiin, sit kevyt tamppaus.
Mutmut, saman teki. Sit kokeilin "janooni" ihan noin nopeemmalla "jauha suoraan-tasaa-tamppaa-shoot"tekniikalla, ja se oli tuollainen. Sit nappasin pokkarin jalustaan ja toistin kuvaten.

Mut eipä käynyt mielessä karhentaa, hienommalla oli ihan alussa, jolloin pukkas ristrettoa, nyt tulee siltä rajoilta (yleensä omaan makuun paras. Ei aina, mut yleensä).

Ilmoittelen kunhan taas pääsen kokeilemaan.