Ristretto

Kahvikeskustelu => Kahvinvalmistuslaitteet, kahvimyllyt ja -tarvikkeet => Aiheen aloitti: tirofaux - Elokuu 09, 2010, 21:44:28 ip

Otsikko: Wilfa/Breville kahvimylly
Kirjoitti: tirofaux - Elokuu 09, 2010, 21:44:28 ip
Gigantissa sattui silmään Wilfa GCR1 -kahvimylly 59,90e (verkkohinta)
http://www.gigantti.fi/product/pienkoneet/kahvinkeittimet/CGR1/wilfa-kahvimylly

Ilmeisesti sama tuote kuin
http://coffeegeek.com/reviews/grinders/brevilleikongrinder

Olisikohan tuosta Krups GVX242:n kilpailijaksi presso/suodatin/Adbid-Cleverjauhatuksessa? Kokemuksia laitteesta?
Otsikko: Vs: Wilfa/Breville kahvimylly
Kirjoitti: Toma - Marraskuu 30, 2010, 01:21:36 ap
Hieman aiheen nostamista.
Sama Wilfa Caffissa (http://www.caffi.fi/epages/OVK.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/01082009-150838/Products/wilfa001) 99e.

Yksi jonka voisin kuvitella samaan sarjaan halvoissa myllyissä, johon törmäsin koneboxissa.
Electrolux EEG-8000 69e (http://img257.imageshack.us/img257/3185/electroluxinmylly.jpg), kokemuksia ei ole, mutta teristä ja pientä infoa muutenkin täällä (http://elko.az/?mod=products&id=855&lang=en).

Krupsista on ihan hyviä kokemuksia, tosin se on todettu että niitä on monen sorttisia. Toiset pystyvät erittäinkin hienoon karkeuteen, mutta eivät kunnolla yllä suodatinjauhatukselle. Toiset saavat espressokarkeutta kireimmillä säädöillä ja taas toisessa ääripäässä kunnon siirtolohkareita. Krupsin myllyn avaamalla ja ruuvia säätämällä voi tosin vaikuttaa asiaan. Äsken nopealla haulla tuli prismasta (http://www.prisma.fi/market/prisma?a_Visit:tuote=roffzxozjtg7i9z5&kategoriaTunniste=ErikKeitti%C3%B6kon&path=Kodintekniikka%2FKeitPienkoneet%2FErikKeitti%C3%B6kon&osuuskauppa=HOK-ELANTO&pageName=Main&paikkakunta=HELSINKI) halvalla tuo mylly 49,95e.

Näistä kolmesta olisi mukava kuulla enemmän Electroluxin myllystä. Onko jollain kokemuksia?
Mahdollinen toimistomylly jos kotona on jo valmiina kallis papujen murskain.
Otsikko: Vs: Wilfa/Breville kahvimylly
Kirjoitti: akallio - Syyskuu 04, 2011, 17:32:08 ip
Minulla oli Wilfa CGR-1 kylässä tänä viikonloppuna (ihmisseuralaisineen). Tuo myllyhän on ainakin ulkoisesti hyvin pätevän oloinen pressoon, suodattimeen yms. käyttöön. Oikeaan espresson se ei säädy riittävän tiukaksi, mutta mokkapannuun varmasti riittää hyvin. En tiedä pystyykö säätöaluetta modaamaan, mahdollisesti.

Vertailtiin myllyä vähän rinnakkain Mahlkönig Varion kanssa. Vario on kalibroitu niin, että espressopää menee juuri riittävän tiukalle. Wilfa pystyy tuottamaan ko. Varioon verrattuna huomattavasti karkeampaa, tosin ihan karkein pää Wilfassa on jo turhan karkea mihinkään oikeaan käyttöön. Vario säädettiin karkeimmalle mahdolliselle ja Wilfa sitä vastaavaan säätöön, joka oli käytännössä 1/3 mediumista coarseen päin. Sitten tehtiin pressot ja cuppingit.

Maut olivat varsin lähellä toisiaan, mutta Wilfa tuntui hieman pölyttömämmältä. Kuivaneeseen pressokuppiin myös jäi puolet vähemmän mujua. Cuppingissa Varion kupissa oli vähän enemmän hedelmäisyyttä ja Wilfan kuppi oli ehkä hitusen selkeämpi, tosin vain vähän. Jäi tuntuma, että Wilfan olisi voinut ehkä säätää hieman hienommaksi ja saada vähän enemmän potkua makuun, kun taas Variossa säätövaraa ei ollut niinkään.

Sanoisin, että matsi olisi tasainen, tyrmäyksiä ei nähty. Wilfa vei ehkä niukan voiton teknisillä pisteillä - mujua tuntui olevan vähän vähemmän, vaikka se ei maussa selvästi erottunut.

Erittäin pätevän oloinen suodatinmylly tuo kuitenkin vaikuttaa olevan, varsinkin hintaluokassaan.
Otsikko: Vs: Wilfa/Breville kahvimylly
Kirjoitti: jiitee - Syyskuu 04, 2011, 18:30:53 ip
Sitten tehtiin pressot ja cuppingit.

...

Erittäin pätevän oloinen suodatinmylly tuo kuitenkin vaikuttaa olevan, varsinkin hintaluokassaan.

:) Paitsi että juuri suodatinkäytössä ette sitä tarkkaanottaen (vielä?) testanneet?
Otsikko: Vs: Wilfa/Breville kahvimylly
Kirjoitti: akallio - Syyskuu 04, 2011, 18:45:00 ip
No tehtiin me sillä suodatinkahviakin, mutta ei rinnakkain Varion kanssa. Pressolla ja cuppingilla on paljon helpompi minimoida itse valmistusmenetelmän vaikutus.
Otsikko: Vs: Wilfa/Breville kahvimylly
Kirjoitti: S.E.C. - Syyskuu 04, 2011, 22:05:30 ip
Olen modannut Wilfan Brevillen ohjeella. Yksi muovikieleke piti leikata pois.

Modaamattomana lopputulos mokkapannulla hienoimmalla jauhatuksella oli juotava. Sen jälkeen en ole kokeillut, sillä Rancilio Silvia tuli kotiin. Silvialla vain 10 sekunnin uuttoja (modattuna).
Otsikko: Vs: Wilfa/Breville kahvimylly
Kirjoitti: migu2 - Syyskuu 05, 2011, 12:03:38 ip
Minkäslainen sirkkeli tuo Wilfa on äänentasoltaan?
Otsikko: Vs: Wilfa/Breville kahvimylly
Kirjoitti: akallio - Syyskuu 05, 2011, 12:16:54 ip
Ei paha. Volyymi on sama kuin Variossa, mutta ääni on vähän terävämpi. Tosin tässä tilanteessa Vario oli nurkkaan tungettuna ison keittimen ja seinän välissä, kun taas Wilfa avoimella pöydällä.
Otsikko: Vs: Wilfa/Breville kahvimylly
Kirjoitti: Rawjunk - Syyskuu 05, 2011, 15:01:23 ip
Kumpihan on parempi, tämä vai Nivona Cafegrano 120? Pitäisi saada mylly, joka toimisi aeropressin, pressopannun ja mutterin kanssa. Wilfan halpa hinta kyllä houkuttaisi.
Otsikko: Vs: Wilfa/Breville kahvimylly
Kirjoitti: akallio - Syyskuu 05, 2011, 15:09:40 ip
Aika samanlaisilta ne vaikuttaa. Molemmissa on ilmeisen asialliset kartioterät ja kumpikaan ei tee riittävän hienoa oikeaa espressokonetta varten.
Otsikko: Vs: Wilfa/Breville kahvimylly
Kirjoitti: S.E.C. - Syyskuu 05, 2011, 15:34:14 ip
Hmm. http://coffeesnobs.com.au/YaBB.pl?num=1204007644 Tuolla väitetään (+ käteviä modausasennuskuvia) jälleen, että Silvialla saisi modauksen jälkeen 25-30 sekunnin uuttoja. Voihan olla, että Wilfan ja Brevillen välillä on sittenkin eroja. Toisaalta kehutaan että melkoisen irtonaista - muovirungollista - jauhimenpalaa on tuettu paperitolloilla.

Annan illalla Wilfalle vielä mahdollisuuden asentamalla paperitollomodin.  ::) Modia voi ehkä parantaa poistamalla toisenkin lirpakkeen vekottimen sisältä. Kokeilen samalla sitäkin.
Otsikko: Vs: Wilfa/Breville kahvimylly
Kirjoitti: S.E.C. - Syyskuu 05, 2011, 22:41:58 ip
Coffeesnobsin ketjusta jokainen voi lukea, mitä ovat keksineet. Keitin tänään sen verran paljon ja heitin vielä enemmän pois että sain tarpeekseni. Ainoa modaus joka käsitykseni mukaan saattaisi parantaa laitetta merkittävästi lienee alapuolisen jauhinkiven nostaminen vajaan millin kuten Coffeesnobsissa mainittu. Kyllä jauheen sai hienommaksi ja pääsin yli 10 sekunnin uuton ja crema, mutta matka on sen verran pitkä, että en pidä sitä yrittämisen arvoisena. Lelukeittimille, mokkapannuille ja vastaaville modaaminen varmasti kannattaa.
Otsikko: Vs: Wilfa/Breville kahvimylly
Kirjoitti: akallio - Syyskuu 05, 2011, 23:25:12 ip
Myllyn modaaminen joksikin muuksi kuin se on tarkoitettu ei ole mitenkään helppoa. Epäilen myös, että jos terien ripustus ei ole mitoitettu espressoon, niin modattu versio ei välttämättä ole kovinkaan pitkäikäinen. Näin ainakin olen ymmärtänyt Krupsin suhteen olevan, eli jotkut yksilöt saa modattua, mutta erityisen pitkäikäisiä eivät ole.
Otsikko: Vs: Wilfa/Breville kahvimylly
Kirjoitti: S.E.C. - Syyskuu 07, 2011, 00:18:47 ap
No niin, epilogi: Ascaso i-mini verrokkina. Wilfa on jostain neljännestä maailmasta. Mutta Wilfan kunniaksi on sanottava, että kevyesti modattuna se pystyi juuri avatusta pussillisesta Moka Premiumia saamaan samantyyppisen kirpeänkaltaisen creman (10s) kuin Ascaso Lidlin ainakin toista päivää auki olleesta pussillisesta (30s). Ei sitten kyllä enää seuraavana päivänä.
Otsikko: Vs: Wilfa/Breville kahvimylly
Kirjoitti: Sociel - Lokakuu 23, 2011, 12:09:10 ip
Tämän ketjun ja muun surffailun jälkeen vaihdoin ylevät suunnitelmat Virtuoso Precisosta Wilfaan. Ostin laitteen Gigantista siihen 60€ hintaan suodatinkahvia varten. Espressoa varten minulla on vähän järeämpi laite.

Olen nyt kokeillut muutaman uuton verran Woodneckilla ja olen kyllä ollut tyytyväinen. Tulokset ovat olleet yhtä hyviä kuin vanhalla ja sittemmin jumiutuneella Pede-käsimyllyllä silloin, kun se vielä toimi kunnolla. Joka uutolla paranee, eivätkä ongelmat tunnu missään tapauksessa juontuvan myllystä. TKP:n kenialaisesta löytyy tuttuja makuja ja odotan saavani hienoja tuloksia, kunhan saan taas kaikki säädöt ja rutiinit kohdalleen.

Myllyn äänentaso on ihan siedettävä. Jauhatus tapahtuu myös ihan mukavalla nopeudella; 22g kahvia noin kymmenessä sekunnissa, eli ei tarvitse hirmu kauaa kuunnella. Toiminta on siistiä, kahvinpuruja ei löydy muualta kuin niille tarkoitetusta säiliöstä. Mylly ei myöskään näytä niin pahalta kuin se kuvissa (mielestäni) näytti. Eihän se yhtä nätti ole kuin Preciso olisi ollut.

Mainittakoon, että woodneck-uuttojen paranemiseen vaikutti varmaan myös uuden kangassuodattimen käyttöönotto, vanha oli aika loppuunkäytetty..

Woodneckille sopiva karkeus on noin asteikon puolivälissä, joten säätövaraa riittää ihan varmaan eri vekottimille. Nyt vain hiomaan taitoja ensi vuoden Brewers-cupiin :)


Yhteenveto: suosittelen suodattimelle, jos kukkaro on opiskelijalle tyypillinen tai jos et kuitenkaan käyttäisi kaikkeia niitä hienoja säätöjuttuja, mitä Virtuoso Preciso tarjoaisi JA jos et jauha espressokäyttöön.
Otsikko: Vs: Wilfa/Breville kahvimylly
Kirjoitti: Joona_s - Lokakuu 23, 2011, 18:51:55 ip
Yhteenveto: suosittelen suodattimelle, jos kukkaro on opiskelijalle tyypillinen tai jos et kuitenkaan käyttäisi kaikkeia niitä hienoja säätöjuttuja, mitä Virtuoso Preciso tarjoaisi JA jos et jauha espressokäyttöön.

http://www.kela.fi/in/internet/suomi.nsf/NET/060601125122IL  ;)
Otsikko: Vs: Wilfa/Breville kahvimylly
Kirjoitti: Sociel - Lokakuu 23, 2011, 19:24:52 ip
Tuo oljenkorsi on jo käytössä :D
Otsikko: Vs: Wilfa/Breville kahvimylly
Kirjoitti: akallio - Lokakuu 23, 2011, 21:02:49 ip
Aika monta kuukautta joutuu tuotakin nostamaan, ennen kuin on Tanzanian hinta koossa...
Otsikko: Vs: Wilfa/Breville kahvimylly
Kirjoitti: Fillarimies - Joulukuu 12, 2011, 21:34:07 ip
Tänään tuli tuo wilfan cgr-1 mylly ja noin pikaisella kokeilulla näyttäis olevan varsin laadukkaasti tehty HINTAISEKSEEN.
Jauhinterät on ilmeisesti valettu teräksestä ja teroitettu koneellisesti koneistettu teräksestä kokonaan ja muutenkin rosterinen ulkonäkö on hieno.
Tein hienoimmalla jauhatuksella purua niin tulos oli sama kuin kaupassa myytävässä espressojauhatuksessa, eli minun käyttöön riittävä.
Olen kyllä tyytyväinen hankintaan :)
Otsikko: Vs: Wilfa/Breville kahvimylly
Kirjoitti: migu2 - Joulukuu 19, 2011, 09:20:25 ap
Wilfa löysi tiensä myös tänne ja rakkine hyytyi totaalisesti viikon käytön jälkeen. Päätti vain stopata kesken jauhatuksen ja that's it.

Hopperi irti, yläterä irti, putsailua ja ihmettelyä ja vehje lähti taas tulille. Tosin tämän putsausoperaation jälkeen kalibrointi meni aivan sekaisin. Medium-jauhatuksella tulee nyt erittäin karkeaa pressojauhatusta  ???, vaikka sen pitäisi olla lähellä suodatinkarkeutta.

Muutoin ihan nappärä halpismylly, ääni on tosiaan hieman terävä, mutta jauhatus on nopea. Jonkun verran seassa on tomua, äkkisilteen sanoisin aika samaa tasoa Varion kanssa. Jauhatus tuntuisi olevan erittäin staattista, otin alkuun purusäiliön yläkannen irti, jonka seurauksena jauhatusta lenteli pitkin pöytää ja myllyn seinämät vuorautuivat puruista  ;D
Otsikko: Vs: Wilfa/Breville kahvimylly
Kirjoitti: Fillarimies - Joulukuu 19, 2011, 20:45:29 ip
Onpas erikoista. Olet varmaan vahingossa jauhanut pikkukiviä ja kuormitussuoja?? meni päälle ;D
Tosiaan tuo staattisuus on ominaisuus, mutta ei ongelma. Itse jauhatuksen jälkeen, ennen kuin otan laatikon pois siitä alta niin vähän kopauttelen myllyä, jotta kaikki purut tippuu pois sieltä. Muuten sitä kahvia on ympäri pöytiä :-\
Oletko huomannut kahvin maussa eroa kalliimpiin myllyihin, onko kalliimmalla myllyllä tehty kahvi parempaa esim. mokkapannukäytössä?
Otsikko: Vs: Wilfa/Breville kahvimylly
Kirjoitti: tirofaux - Huhtikuu 04, 2012, 19:00:30 ip
Pitäisikö Wilfan yläterän kiinnittyä laitteeseen napakasti, vai onko normaalia että yläterä (pidikkeineen) ikään kuin vain tippuu sille varattuun koloon?

Käyttöohje sanoo "Aseta kaksi lukkohakaa uriin ja ruuvaa kiinni varovaisesti. (ks kuva 2)" mutta en kyllä saa aikaiseksi minkäänlaista ruuvautumista. Eli jos kiinnitän yläterän mutta jätän papusäiliön kiinnittämättä niin yläterä on niin kevyesti kiinni että jos laitteen kääntää ylösalaisin ja hieman ravistaa niin terä tippuu.
Otsikko: Vs: Wilfa/Breville kahvimylly
Kirjoitti: migu2 - Huhtikuu 04, 2012, 19:37:56 ip
Pitäisikö Wilfan yläterän kiinnittyä laitteeseen napakasti, vai onko normaalia että yläterä (pidikkeineen) ikään kuin vain tippuu sille varattuun koloon?

Juu näin on, terä putoaa siihen reikään ja kiertyy vastapäivään ihan pari astetta ja se on siinä sitten. Ei lukittaudu sen kummemmin. Kannattaa laittaa se terä kuitenkin huolella paikoilleen, muutoin jauhatuksesta tulee epätasaista ja tomuista.
Otsikko: Vs: Wilfa/Breville kahvimylly
Kirjoitti: Fillarimies - Huhtikuu 08, 2012, 11:16:42 ap
Sinne yläterän ja rungon väliin jää paljon pölyä kun terän irroittaa. Kannattaa puhdistaa osat kunnolla, jotta terä menee pohjalle asti. Itselläkin pitäis kone taas vaihteeksi puhdistaa kunnolla. On tullu monta kiloa jauhettua papuja puhdistamatta :)
Otsikko: Vs: Wilfa/Breville kahvimylly
Kirjoitti: tirofaux - Lokakuu 22, 2012, 18:21:20 ip
Wilfan modausvinkki huolimattomille: teippaa on-off-kytkin (laitteen alalaidassa) on-asentoon.

Itse mietin melkein vartin miksi mylly ei toimi kun olin huolimattomasti laitteita siirrellessäni kolauttanut kytkimen off-asentoon...
Otsikko: Vs: Wilfa/Breville kahvimylly
Kirjoitti: jiitee - Joulukuu 03, 2013, 20:59:05 ip
Sattui silmään mainoksesta ja kävinpä samantien tarkastamassa:

linkki (http://www.wilfa.fi/katalog/product.php?productid=16443&cat=322&page=1)

...eli Wilfa CGR-1 on päivittynyt malliksi WSCG-2. Jauhatuksen säätöä on näemmä paranneltu, samoin namiskoita ja moottoria.

Hinta ei ole kauheasti pompannut, sillä verkkokauppa myy jo hintaan 69,90€
Otsikko: Vs: Wilfa/Breville kahvimylly
Kirjoitti: akallio - Joulukuu 04, 2013, 22:19:09 ip
Mitäköhän tuollainen ECS:n tarra kyljessä on vaatinut? Mitenkään erityisen tasaista jälkeä se mylly ei tee, mutta saattaa olla vähän pintapuolisempi sertifiointi.

Otsikko: Vs: Wilfa/Breville kahvimylly
Kirjoitti: La Paviaani - Joulukuu 05, 2013, 11:58:24 ap
Aika kova väite esitteessä:
"Markkinoiden ainoa mylly jolla saat sekä pannukahvia että espressoa."

Päte ehkä hintaluokassaan...
Otsikko: Vs: Wilfa/Breville kahvimylly
Kirjoitti: Alphie0 - Joulukuu 09, 2013, 17:09:29 ip
Juu näin on, terä putoaa siihen reikään ja kiertyy vastapäivään ihan pari astetta ja se on siinä sitten. Ei lukittaudu sen kummemmin. Kannattaa laittaa se terä kuitenkin huolella paikoilleen, muutoin jauhatuksesta tulee epätasaista ja tomuista.

Piti rekisteröityä kiittämään tästä vinkistä. Pitkään kerkesin jo miettiä, että miksi joskus tulee noita hitusia. Nyt tulee taas tasaista jauhetta. Tack!
Otsikko: Vs: Wilfa/Breville kahvimylly
Kirjoitti: migu2 - Joulukuu 09, 2013, 22:03:49 ip
Piti rekisteröityä kiittämään tästä vinkistä. Pitkään kerkesin jo miettiä, että miksi joskus tulee noita hitusia. Nyt tulee taas tasaista jauhetta. Tack!

Eipä mitään, hyvä että vinkistä oli apua :).
Otsikko: Vs: Wilfa/Breville kahvimylly
Kirjoitti: tirofaux - Marraskuu 19, 2015, 11:19:37 ap
Toinen kiinnike napsahti poikki Wilfan papusäiliön kannesta. Korjaus oli hieman haastavaa, mutta sain porattua muoviosiin reiät ja upotettua niihin rautalankaa. Lanka vaikuttaa pysyvän muovissa epoksilla kiinni.

(http://lh3.googleusercontent.com/0YWhOblWdAkM3tmPQgQ8uQOsd6oRzI6oHh4P1doMXRi29v8XBFI=w847-h635-no)

Kuvassa ehjä kiinnike ja irronnut kiinnike, johon liimattuna metallilangat.