Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Huom! Tämän yläpalkin pikahaku hakee vain siltä alueelta tai ketjusta, joka sinulla on auki.

Kirjoittaja Aihe: Myllyä ja keitintä hankkimassa, osa II  (Luettu 8648 kertaa)

Pentu

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 194
    • Kotisivu
Vs: Myllyä ja keitintä hankkimassa, osa II
« Vastaus #15 : Heinäkuu 21, 2009, 23:03:53 ip »

mistä uuttoaika katsotaan alkavan; siitä kun räppään veden tulemaan vaan vai siitä kun ensimmäinen tippa herahtaa kuppiin?

Itsellänikin tuo osoittautui kysymysmerkiksi ja sain tällaisia tuloksia. Kannattaa lukea myös seuraava viesti.

Ja suosittelen myös tarkan vaa'an hankkimista (ks. linkkiä edeltävä viesti) jauhetun kahvin määrän ja uuttosuhteen tarkistamiseksi. Deal Extreme on ollut hyvä ostos, vaikka toimitus kestääkin pari viikkoa.
Kirjattu
ROK Espresso GC & Grinder GC, AeroPress, aiemmin Rancilio Silvia & Rocky

Joona_s

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 934
Vs: Myllyä ja keitintä hankkimassa, osa II
« Vastaus #16 : Heinäkuu 22, 2009, 00:07:45 ap »

sitten mistä uuttoaika katsotaan alkavan; siitä kun räppään veden tulemaan vaan vai siitä kun ensimmäinen tippa herahtaa kuppiin?

Laskin itse aikaisemmin uuttoajan alkavan ensimmäisestä tipasta. Nykyään laitan sekunttikellon käymään silloin kun pumppu lähtee käyntiin. Tarkka aika pumpun käynnistämisestä ensimmäisten tippojen valumiseen kertoo paljon ja nopeasti siitä, onko jauhatus alkuunkaan kohdillaan. Valuma-ajat eivät näin ehkä ole vertailukelpoisia muiden koneiden kanssa mutta väliäkö hällä jos muutenkin käyttää vain yhtä konetta kerrallaan. 
Kirjattu
"We sales specialty coffee"

samppo

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 138
Vs: Myllyä ja keitintä hankkimassa, osa II
« Vastaus #17 : Marraskuu 25, 2009, 21:36:39 ip »

Kun tämä nyt melkein menee tähän aisan alle enkä viitsi aloittaa uutta aihetta. Niin tietääkö joku, että onko Mazzer minissä annostelijalla joku manuaalinen ajastin vai painetaanko on/off? Kun tuo manuaalinen ajastin sinänsä helpottaisi kahvin jauhamisen määrän arviointia.
Kirjattu
Rancilio Silvia nakukahvalla + Rancilio Rocky + QUEST M3 paahdin

Joona_s

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 934
Vs: Myllyä ja keitintä hankkimassa, osa II
« Vastaus #18 : Marraskuu 25, 2009, 22:15:59 ip »

Eikös noita mazzereita ole saatavilla molemmilla konfiguraatioilla?
Kirjattu
"We sales specialty coffee"

mwf

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 19
Vs: Myllyä ja keitintä hankkimassa, osa II
« Vastaus #19 : Joulukuu 31, 2009, 12:06:28 ip »

Mutta espresson kanssa säätö on uutta ja kiinnostavaa, kun taas suodattimen kanssa säätö vain kömpelö versio tutusta ja tylsästä suodatinkeittelystä. :) Ei siis ole mitään rationaalista syytä (kahvin laatu, prosessin helppous) miksei käsin suodattaminen olisi ykkösväylä kahvin maailmaan, mutta useimmilla ihmisillä se ei olekaan kiinni rationaalisista tekijöistä.

Sanoisin, että tosi monelle maku on täysin toisisijainen juttu ja kahvia juodaan jo kofeiinin ja tavan takia. Lisäksi kun turruttaa makuaistia pahalla kahvilla muutaman vuosikymmenen niin pääsee muodostumaan jonkinasteinen tukholma-syndrooma ;D
Kirjattu