Ristretto
Kahvikeskustelu => Baristatekniikka => Aiheen aloitti: PaljonMaitoa+VahvaaKahvia - Helmikuu 24, 2014, 10:31:17 ap
-
Käytätkö pyöreäpohjaista vai sileäpohjaista tampperia? On paljon väliä? Kumpi on parempi?
-
Niin ja onko tuolla välilä nutation tamppaukseen? Te jotka harrastatte moista, niin oletteko kokeilleet kummalla mallilla?
-
Niin ja onko tuolla välilä nutation tamppaukseen? Te jotka harrastatte moista, niin oletteko kokeilleet kummalla mallilla?
Itse käytän sekä suoraa, että hieman pyöristettyä tampperia. Kummallakin nutateeraan. Lopputulokseen en ole havainnut mitään vaikutusta.
Aikoinaan muistaakseni sovittiin, että tamppauksen voimalla ei ole paljoakaan merkitystä... Tuskin se muutenkaan näyttelee kovin suurta roolia, kunhan on tasavahva kakku, eikä helpolla edesauta kanavoinnin alkamista ?
Ehkä pitäisi vielä hankkia VST- sihteihin sopivampi tampperi ? Nuo normaalit kun ovat (vajaan) millin väljiä...
O. K.
-
Aikoinaan muistaakseni sovittiin, että tamppauksen voimalla ei ole paljoakaan merkitystä...
Niinkö? Kyllä minulla tuntuisi vaikuttavan uuttoaikaan ihan selvästi painaako karhun voimalla vai antaako vaan tampperin painolla tasottua. En kyllä ole sen tieteellisempää kokeilua tehnyt, kun vaan joskus vähän testaillut ilman referenssiä.
-
Aika ensimmäisiin kahvitippoihin saattaa hieman vaihdella tamppauksen myötä ja sitä kautta myös itse shotin ajallinen pituus voi kasvaa. Jos painot ovat kuitenkin samat, ei sillä ole merkitystä.
Tääl turus nutaatiota on tehty c-flat -, euro curve -, ripple- ja flat-pohjilla eikä lopputuloksessa ole mitään eroa mihinkään suuntaan.
-
Suuri kiitos jo tästä. Pitääpä tutkia lisää.