Eilinen päivä oli kaikin puolin turhauttava. Liikaa yritystä eikä kunnolista keskittymistä. Tuplafiltteri ja nakukahva eivät kunnolla sopineetkaan. Siinä meni puolisen tusinaa tuplaa, kun yritin saada hyvää tulosta. Tamppausvoiman olen koko ajan pyrkinyt vakioimaan vaa'an avulla. Rocky oli säädetty ysiin.
Eli
floppeja, olkaa hyvät (wmv-tiedosto, 1 min 45s, 12 Mb)
Epäonnistumiseen oli varmasti monta eri syytä, mutta tässä vaiheessa sain Supalta ja japalta palautetta lämpötilan säätämisestä ja aloin senkin suhteen miettiä asiaa. Joka tapauksessa tuntui siltä, että lähes järjestään olisi kaivettu hienommaksi jauhettua kahvia.
=====
Tänään sitten meni jo huomattavasti paremmin. Pyrin tekemään juuri samalla lailla lämpötilan kanssa kuin Mark Prince videollaan.
Shot 13:
Silvian lämmitys kytkimellä muutaman kerran rämpläten käyntiin. Tamppaus (13 kg) filtterin uraan, huolestuttavasti vielä epätasaisuutta, mutta niitä silittelin vielä uudestaan tampperilla. Ennen uutosta päästin vielä vettä pois, kunnes se ei enää höyrystynyt ulos tullessaan (lirutus pari sekuntia). Tulos 50 ml espressoa 23 sekunnissa, mutta kahvan ja grupon välistä tuli useita hieman pärskeitä. Alussa oikein lupaavan näköistä, mutta vaaleni aika lailla loppua kohti. Lopetus pari sekuntia ajateltua aiemmin. Määrä kuitenkin siihen nähden melko kohdallaan ja crema näyttää jo joltain. Kakussa näkyi kolmesta neljään selvää 'kanavaporausta', mikä selitti liian nopean vaalentumisen. Maistui silti oikein hyvältä ja otin varmuuden vuoksi 'logokuvan Amaretton kanssa'.
Shot 14:
Taas samanlainen lämpötilan säätö ja tamppaus. Nyt oli vähemmän huolta kakussa, voima 13 kg. Edelleen ja roiski kahvia jonkin verran ja taas lopetin 23 sekunnin kohdalla. Aavistuksen vähemmän uuttui 45 ml espressoa 23 sekunnissa. Crema edelleen samanlainen. Kakku oli aavistuksen verran paremman näköinen jälkeenpäin, sisältäen kuitenkin kaksi selvää neulareikää.
Shot 15:
Tähän sitten laitettiin viimeiset Gran Palomarit. Meinasin kokeilla jo singleä, mutta vielä tuli tuplan verran. Ehkäpä aavistuksen verran enemmän kahvia, tamppaus 14 kg ja lämpötilan säätö kuten edellä. Nyt uutos täydet 25 sekuntia ja tuloksena 40 ml:n ristretto. Tuli sarjan muhkein crema ja kahvi maistui todella hyvältä. Kakku oli jälkeenpäin tasainen eikä näkynyt merkkejä kanavoinnista. Tämän kun saisi toistettua kerrasta toiseen!
Ja kaikki kolme shottia videollaKoko ajan työskentely tuntuu varmemmalta, mutta toisaalta kysymyksiä nousee enemmän kuin niihin saa vastauksia. Ja toisaalta tulee vastauksia esittämättömiinkin kysymyksiin, mikä ei kyllä auta yhtään.
Nyt sitten on päästy tällä lailla alkuun ja täytyy vain kovasti harjoitella.