Milenkiintoisinta ainakin omasta mielestä on ehkä se, että ekalla rundilla on tässä kisassa varmaankin enemmän kiinni itse baristan teknisestä suorituksesta ja valinnoista kun kaikilla kilpailijoilla on käytössä sama kahvi (siis verrattuna siihen perinteiseen WBC:hen). Eli kaikki ovat samalla viivalla. Toisella rundilla pääsee toki sitten erottumaan lisää joukosta esim. taidoillaan, kokemuksellaan, paletillaan sekä hyötymään hyvän paahtajan tuesta jos ei ole sellainen itse.
Herää kuitenkin ajatus että saako tällaisesta kovin yleisöystävällistä tapahtumaa? Vieläkin mielenkiintoisempaa voisi olla jos molemmat WBC:t yhdistettäisiin niin, että baristat joutuisivat valmistamaan pakollisina yhden espressopohjaisen kahvijuoman sekä toisen, johonkin toiseen valmistustapaan perustuvan kahvijuoman. Näiden lisäksi sitten vaikkapa vielä se vapaavalintainen kahvipohjainen signature -juoma.
T. Teme