Jaa jaa, kai niille vieraille kelpaisi vaikka lasillinen mehua. Mutta kun haluan hiukan näpäyttää näitä ystäväkultia, jotka aina jaksavat naputtaa nokkaa teenjuojien kahvinkeittotaidoista.
Ihan ystävällishenkisessä mielessä siis.
Parilla näistä kavereista on keittiöntiskillä jonkinsortin kaffemasiina elikkäs taitaapi olla sellainen espressokone. Onpa minutkin pakotettu sellaisen läpi valutettua lientä juomaan, tosin juoma on ensin tainnutettu kermalla ja suklaalla. Oikeasti, minusta kahvi tuoksuu taivaalliselle, mutta mausta en yleensä pidä, tulee paha olo. Italiassa juon kyllä cappuccinoja kuin vanha kofeinisti, mutta Suomessa en ole saanut sellaista cappuccinoa, jota pystyisin juomaan.
Hei, jos opetatte mulle, miten tehdään kotosalla yhtä hyvää cappuccinoa kuin Saapasmaassa, niin saatte mustakin kahvinjuojan! Sellaista pehmeää ja namia.Mutta oikeasti, ihan ja melkeen vaan kiusimisen vuoksi olen jo harkinnut jossain vaiheessa tuollaisen Jura Impressa Z5:n ostamista. Olen niin täynnä sitä lässytystä niistä kahvikoneista, sitä saa kuunnella lähes joka vierailulla. Mutta sitten aloin miettiä, että TÄYTYY olla keino tehdä hyvää kahvia halvemmallakin konstilla. Ja eihän se kallis rööri sitä takaa, että sen kautta kiertänyt neste välttämättä sen parempaa olisi kuin vaikkapa murukahvikaan.
Hyviä vastauksia olette antaneet, kiitos niistä. Kertokaapa vielä, mitä muita kahvilaatuja kannattaa ostaa kuin sitä mainittua Pauligin Pariisilaista ja oli siinä muukin kerrottu. Mistä saisi sitä minunkin juotavissa olevaa cappuccinonpohjaa?
Olen vähän taipumaisillani siihen perkolaattorikeittimeen. Ja jonkinmalliseen myllyyn. Sen käsimyllyn voi noukkia seuraavalla kerralla Saksasta mukaan, missä niitä myytäisiin Hampurissa?