On tietysti surkeaa, jos automaattikoneelle pitää ostajan säätöjen lisäksi löytää vain sellainen kahvi, jonka automaatti osaa valmistaa kelvollisesti. Toivottavasti automaatin ostajille kerrotaan tämä.
Näin ikävä kyllä on. Asiasta on keskusteltu ja kerrottu sekä tällä että aikaisemmalla "kahvilasi -foorumilla jo 6-7 vuoden ajan. Ne automaatin hankkimista suunnittelevat, jotka ovat tänne kirjoitelleet ovat tämän tiedon saaneet. Se nyt vain on niin, että täysautomaatin omistaja ei voi valita papujaan vapaasti. Hänen on valittava niistä vaihtoehdoista, jotka soveltuvat automaatin valmistusprosessiin, joka siis ei ole identtinen manuaalisen espresson valmistusprosessin kanssa. Käytännössä tämä pudottaa kaikki vaaleat pavut pois, siis kaikki Pauligin Tummaa Presidenttiä vastaavat (3/5) ja vaaleammat. Samoin kaikki "vaikeat" pavut, jotka hyvällä mylly+kone yhdistelmällä antavat onnistuessaan sitten millaisia viboja tahansa. Muistaakseni joidenkin automaattien käyttöohjeet antavat opastusta tässä asiassa. Mitä laitteiden markkinoinnissa kerrotaan, ei ole minun murheeni.
Siitä säätöjen löytämisestä ei tarvitse murehtia, se vaatii 2-3 testikupillista ja homma on hanskassa.
Koneet tasattiin sen verran mitä voitiin ja ehdittiin. Lämmöt oli kaikissa keskiasennossa. Kyllä sen osasi myös 49-vuotias toimittaja tehdä. Kaikki koneet asetettiin tuottamaan sama määrä kahvia, pyrkimys oli 30ml. Mutta uuttolämpöjä ei mitattu, toinen teki kuumempaa kuin toinen. Siis "samalla" asetuksella.
Niin, tasasitte viisarit keskiasentoon. Kun yhden koneen asteikko on 90-92-94, toisen on 94-96-98, niin... joo, niinhän siinä kävi.
...myllyjen karkeussäätö oli keskiasennossa.
Kun täysautomaatin suurin ongelma on liian karkea jauhatus, niin katsauksessa väännettiin ruuvia vielä puolet karkeammalle? Jeps...