Jos omia paahtoja, tai muuten vaan tosi tuoreita käyttää. Eli alle viikko paahdosta, niin tuo "bloom", eli se kukinto jossa vesi ja purut paisuvat ja kumpu päästää hiilidioksidia ulos. Niin jo siitä huomaa onko liian tuoretta. Joskus olen liian tuoretta koittanut aeropressillä, tuloksena purujen pakoyritys pois ap:stä.
Tosiaan tuo porautuminen, mokkiksella jos liian vähän keittää (alle 5dl), omassa keittimessäni tulee tästä kraateri. Sitten kun lisään ihan vain desin (6dl), niin tuo kraateri häviää. Tässä nyt omat tarkasteluni tän Mokkiksen kanssa, siihen olen jauhatuksen karkeuden säätänyt. Moccamaster SM-kisoihin keitintä tuli seurailtua enemmän. Ne nyt meni ihan päinvastoin kuin olin suunnitellut.
Itse annan vähän vettä tulla purujen päälle, tippalukko kiinni (pannu pois alta), antaa bloomin tekeytyä, sit vähän vettä taas päälle, sekoitusta ja pannu alle.
Noi keittimet on kovin suunnattu useammalle kuin yhdelle tai kahdelle kupille.
En osaa kyl sit sanoa one cup mallista, minkälainen tuo suihkuputki siinä on?
Oliko tästä apua, vai mikä se kysymys nyt taas olikaan. Maanantai! Oi, tule jo tiistai ja hae minut pois...