Ristretto

Kahvikeskustelu => Kahvin paahtaminen => Aiheen aloitti: jiitee - Maaliskuu 09, 2007, 19:11:50 ip

Otsikko: Huonoa kahvia
Kirjoitti: jiitee - Maaliskuu 09, 2007, 19:11:50 ip
Eipä tulisi mieleen että "huonolla" kahvilla on kysyntää muualla kuin "teollisessa" kahvinvalmistuksessa, kunnes törmäsin Sweet Maria's -sivustolla tähän (http://www.sweetmarias.com/coffee.thumbs-down.html).

Tom Owen haluaa siis tarjota kotipaahtajille mahdollisuuden hankkia pieniä eriä "luokatonta" kahvia omakustannehintaan. Miksi? No siksi että paahtamalla ja maistamalla näitä näet ja maistat sen minkälaista "jätettä" todennäköisesti suurin osa maailman markkinoilla liikkuvasta raakakahvista on ja ymmärrät miksi ne hyvät kahvit todellakin ovat hyviä ja jopa erikoisia.

Kannattaa lukaista noita taustoja ja arvioita tuolta linkistä. Melko huvittavaa/surullista jos näitä todellakin myydään jossain "erikoiskahveina" tyyliin: "parasta sulawesia kahteenkymmeneen vuoteen"...  :shock:

Täytyy kyllä arvostaa kaikkia niitä ihmisiä ja projekteja jotka tekevät työtä laadukkaiden erikoiskahvien eteen (CoE, jne...).
Otsikko: Vast:Huonoa kahvia
Kirjoitti: Esa - Maaliskuu 09, 2007, 20:25:08 ip
Jaa-a, tuskin kuitenkaan sitä huonointa kahvia, joka on enimmäkseen oksanpätkiä ja pikkukiviä. Se kun rikkoo myllyn.
Otsikko: Vast:Huonoa kahvia
Kirjoitti: jiitee - Maaliskuu 09, 2007, 20:58:27 ip
Lainaus käyttäjältä: Esa
Jaa-a, tuskin kuitenkaan sitä huonointa kahvia, joka on enimmäkseen oksanpätkiä ja pikkukiviä. Se kun rikkoo myllyn.


Juurikin näin:

"These coffees often come in polyethylene "super sacks" ... They often contain moldy beans, lots of dead "black beans", and a lot of rocks and sticks."