Tuo De Buyer (Eiring) taitaa olla Suomessa myytävistä arvostetuin hiilari, mutta paksu ja painava. Verkkokaupan Lacor taasen on ohutta ja kevyttä, mutta mennee propelille nopeasti. Itselleni se ei ole kamala juttu, kun paistan kaasulla, mutta inhottaa ajatus ostaa uusi pannu, joka on heti kiemuralla. Nämähän ovat prässättyjä pelinpaloja, ja siksipä muodoltaan jotain paistinpannun ja vokin välimaastosta, jotta kestäisivät lämmönvaihteluita -ja se tekee näistä kovin pienipohjaisia: kaarevaa reunaa riittää, ja mikäs siinä olisi pottuja paistella, mutta esim. munakas onkin tylsempi paistettava.
Le Creuset taitaa usein olla valurauta-astia, joka on keraamisella sisuksella ja emaloidulla ulkopinnalla ja kunnollisella hintalapulla? ;-)
Minulla toimii valurauta oivallisesti, teen noihin pikkurasvapolttoa aika usein. Kuumennan reilusti, ina ruokaöljyä, pyyhitään tasaiseksi talouspaperilla ja jäähdytys. Uusiksi, kuumennus, talouspaperilla öljy ja jäähdytys. Ei tarvita mitään silavaa eikä nuotiota.
Kala ja potut, jne "ongelmakama": ripotellaan hieman karkeaa suolaa kuumalle pannulle ja lasketaan fisu paistumaan. Kalan pinta asettuu ennenkuin koskettaa rautaan. Jos esim. joku muna tarttuu kiinni, ollaan aloitettu paistaminen liian vileällä pannulla.
Teroituskivistä: hinta nousee nopeasti jos kivi suurenee.
Itse katsoin ensin eurooppalaisia veitsiä: Sabatier-laumaa ja Vüsthoffia, mutta kaikissa terän takana klöntti, joka sinänsä ihan hieno, mutta hankaloittaa teroitusta. Poikkeuksena Classic-Ikon sarja, jonka hinta taasen yli satasen, ja sillä saa jo tuon hienon japanilaisen linkkini Zen kerrosveitsen. Eurooppalaisia olisi toki helpompi teroittaa kun teräkulma loivempi ja teräs usein pehmeämpää, mutta opetellaan nyt teroittamaan japanilainen.
Tällä jannulla hyvä setti teemasta "veitsenteroitus":
http://www.youtube.com/user/MrEZCookingtuossa se teroitusosio:
http://www.youtube.com/playlist?list=PLAP0uAG8FBFiff-7aDnaEmcq5lHS6hb9-Esim. tässä videossa, kohdasta 10:50 vinkki, miten löytyy veitsen teräkulma.
http://www.youtube.com/watch?v=KlOAQffPbc8