Nyt on kolme tuplaa valutettu PID:in kera, kaksi cappuun ja yksi espresso. Auberin RSP PID saavuttaa ihmeen nopeasti säädetyn lämpötilan (106 C huonelämmöstä n. 2 min 40 sek aikana 104 C asti ja siitä sitten 3 min paikkeilla 106 C eli säädetty arvo). Tietty lämmöt putoaa uuton aikana rajusti jos laite ei saa läämmetä ainakin 30 minuuttia (tai vaihtoehtoisesti valuttele vettä portafiltterin läpi pari mukillista vauhdittamaan lämpenemistä).
Selvästikin PID on mun juttu. Toimii helposti ja varmasti. Kaikki kolme uuttoa ovat onnistuneet erinomaisesti. Uuton jälkeen lämmöt palaavat nopeasti. Pitää sarjassa uuttamista kokeilla vielä, mutta ilmeisesti juuri muuta ei ehdi, kuin jauhaa seuraavan satsin kuivattuun filtteriin niin boilerissa on taas haluttu 106 C. Ylittää lämmityksen perään säädetyn arvon 1-2 C asteella, yleensä 1 C mutta joskus näkyy taulussa hetken 108 C.
Mitään tehtaan asetuksia en ole muutellut (paitsi 105 C -> 106 C nostin kun joku jossakin suositteli), eli preinfusion on tehdasasetuksilla. Tuntuu toimivan mukavasti. Nakukahvan kun saan vielä jossakin vaiheessa niin sitten pitää tutkia sen toimintaa tarkemmin. Mutta toistaiseksi tuntuu siltä että kaikki probleemat ovat ratkenneet, ja laite tekee tasalaatuista kun jauhaa pavut, tamppaa kuten aina ja painaa "Start" (eli ">"). Uuton pituus on ennen vaihdellut, mutta nyt kun se on aina 25 sekuntia (ellei valikosta käy jostakin muuttamassa) niin tuntuu, että sekin helpottaa.
Espresso oli pehmeää ja kaikin puolin mainiota (ilman sokeria), joten jo ennen mitään parametrien kokeilua (lämpötila, uuttoaika, preinfuusion ja tauon hienosäätö, jauhatuskarkeuden hienosäätö) laite tuntuu nyt erinomaiselta. Jos jokin kummeksuttaa, niin se ettei Ranciliolla ole valmiiksi lämpötilan digi-säädöllä varustettua Silvian rinnakkaismallia.
EDIT: testissä papuna Celebas Toraja Kalosi