Hienoa että näin moni on kiinnostunut!
Kaikki vaan mukaan tososta riippumatta. Kaikki voidaan oppia tällaisista tapahtumista. Täällä suomessa ollaan kahvikulttuurissa mielestäni paljonkin jäljessä muista pohjoismaista, ja luulen että kulttuuri voi täällä vain edistyä jos tietämys kahvista koko rintamalla lisääntyy ja me aletaan vaatimaan jotakin uutta. Suomessa on vahvat vaikuttajat, ja kukaan ei tuo uusi kahvikulttuuri meille tarjottimelle. Tämäntyyppiset tapahtumat sekä kaikki mahdollinen medianäkyvyys ajaa kulttuurin eteenpäin.
Niin kun Teme mainitsi, niin ei ehkä kannata ottaa ensimmäisellä kerralla liikaa teemoja, ihmettelemistä riittää varmasti kaikille kuitenkin, varsinkin jos on paljon uusia vempeleitä mitä kaikkien pitää kokeilla.
Mitä kustannuksiin tulee, niin sähkö/vesi ym peruskulut kattaa paahtimo. Jos haluatte attä paahdan runsaasti kahvia, niin veloitan mielellään raakapapujen omakustannushinnan.
Ajankohdaksi suosittelen ehkä joku Lauantai tai Sunnuntai. Pystyynpanoon ja kaikenlaiseen säätämiseen voi mennä aikaa.
Vaikka yritänkin pitää teemoja vähissä niin tässä pari ehdotusta mitä voisin itse pitää:
-Cuppingpöytä. Tämä on mukava niin aloittelijoille kun edistyneillekin. On mahdollista totetta tämä esim niin että osa tuo oman suosikkikahvin (papuina), ja siten voi verrata miten se maisuu muitten suosikkikahvien rinnalla. Tämä avartaa jokaisen mielen, mutta vie kuitenkin aika paljon tilaa ja aikaa.
-Miten eri paahdot vaikuttavat espresson makuun. Makuun voi vaikuttaa tummuuasteitten lisäksi myös ns paahtoprofiilit. Samalla kahvilla ja samalla tummuusasteella, mutta eri paahtoprofiileilla voi saada aikaiseksi todella erillaisia makuja. Tämä teema voi sopia jos moni osallistujista on kotipaahtajia tai paahtamisesta kiinnostuneita.
-Svante