Ohjelman voi katsoa ylen arenasta
http://areena.yle.fi/toista?id=908514, luultavasti toimii vain ms-videoplayerillä. Kaffecentralen osuus alkaa n. 4:45 minuutin kohdalla.
Oma kommenttini on, että totta kai homma (ja Ulrika) saadaan näyttämään ihan friikiltä/pimahtaneelta jos halutaan. Ei tarvita kuin yksi asiaan intohimoisesti suhtautuva henkilö (esim. espresson/kahvin tapauksessa Ulrika), joka selittää asiaa semmoiselle, jolla ei ole asiasta mitään hajua (juontaja + 99% katsojista). Lisäksi kun intohimoisen suhtautumisen tulosta ei voida TV-lähettimen kautta evaluoida, ts. katsoja ei voi maistaa ulrikan tekemää shottia ja todeta kahveissakin olevan eroja, vaikuttaa ulrikan intohimoinen suhtautuminen asiaan tosi hämärältä.
Ei sen puoleen, kun kaverini ekan kerran kertoi noita espressoon liittyviä juttuja, pidin häntä ihan pimahtaneena. Vaan kenellä on nykyisin prosessoriohjattu lämpötilansäätö (=PID) omassa espressomasiinassa. Kuka onkaan nyt se sekoboltsi....
Ihan yhtäläiseen joku musiikista nauttiva ja sen nauttimiseen intohimoisesti suhtautuva henkilö oltaisiin voitu ottaa tuohon ja taivastella kuinka sekoboltsi se on. Esim. Itselläni on 300euron
kuulokkeet (Näyttävät enemmän napeilta, kuva lopussa) kannettavaan soittimeen ja yhteen aikaan mietin vakavasti 500euron mallia. Selitä sitten tuommoista tavalliselle kaduntallaajalle.
Uskon, että sama pitää paikkansa äärimmäisyyteen menneen auton tuunauksen kanssa, PC:n äänenvaimentamisessa, jne jne. Varmasti suurimman osan mielestä järjetöntä puuhaa, mutta harrastajille rakasta ja antoisaa. Eivät he sitä muuten harrastaisi, ellei siitä saisi mielihyvää.
Gourmeen ideana on käsittääkseni makuelämykset. Kun elintaso on noussut, on varaa maksaa makuelämyksistä. Ohjelma oli huono yritys syyllistää ihmisiä siitä, että panostavat makuelämyksiin, sen sijaan että aina söisivät makaroonilaatikkoa (Se on halpaa ja nälkä lähtee silläkin).