Kahwiki:Tietoja

Kohteesta Kahwiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

KahWiki on internetissä julkaistava suomenkielinen ilmainen vapaan sisällön kahviaiheinen tietoteos. Se on käytettävissä GNU Free Documentation License (jatkossa GFDL) -ehtojen mukaisesti.

Kaiken Kahwikissa julkaistavan materiaalin pitää olla GFDL- tai vielä vapaammalla lisenssillä julkaistua. Kahwikiin tallennettujen kuvien tietosivulla pitää aina kertoa kyseisen kuvan lähde ja lisenssi. Muualta lainatun tekstin lähde on kerrottava alkuperäisen materiaalin lisenssisääntöjen mukaisesti. Kaikki itse tuottamasi ja Kahwikiin lisäämäsi materiaali on muiden vapaasti käytettävissä GFDL-ehtojen mukaisesti, ellet julkaise sitä vielä vapaammin ehdoin, esim. PD:nä. GFDL:stä poikkeava julkaisulisenssi on aina kerrottava kyseisellä sivulla.

Mainostaminen on kiellettyä. Tuotemerkkejä, maahantuojia, jälleenmyyjiä, huoltoja yms. saa ja pitääkin mainita kahviharrastajia palvelevana informaationa, mutta selvät mainokset ovat sääntöjen vastaisia.

Kahwikiin kirjoittaessasi sitoudut olemaan julkaisematta tietoisesti väärää, halventavaa, virheellista, loukkaavaa, vihamielistä, ahdistelevaa, yksityisyyttä häiritsevää taikka muutoin lain tai hyvän tavan vastaista sisältöä.

Jokainen käyttäjä voi muuttaa kenen tahansa kirjoittamaa tekstiä ja on vastuussa muutoksistaan. Kaikki muutokset ja tieto tekijästä tallettuvat ja ovat peruttavissa. Muokkauksiin on suositeltavaa liittää kommentti muokkauksen syystä. Jokaisella artikkelilla on myös oma keskustelusivu, jossa on hyvä keskustella muiden kanssa ennen kuin tekee suuria muutoksia olemassaolevaan materiaaliin. Keskustelusivuilla pitää aina laittaa nimensä kirjoituksensa perään. "Muokkaussodat", joissa kaksi tai useampi käyttäjä muttaa samaa kohtaa useampaan kertaan edestakaisin, ovat kiellettyjä. Elleivät käyttäjät pääse yksimielisyyteen artikkelin sisällöstä, ylläpitoa voi pyytää ratkaisemaan asian. Ylläpito voi lukita artikkeleita ja poistaa sääntöjä noudattamattoman käyttäjän kirjoitusoikeuden määräajaksi tai pysyvästi harkintansa mukaan.