Aeropress

Kohteesta Kahwiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Aeropress on yhdysvaltalaisen Aerobie-yrityksen Alan Adlerin keksimä kahvinvalmistuslaite. Sitä alettiin myydä 2000-luvun alussa, ja se on levinnyt ympäri maailmaa.

Valmistus

Jauhettu kahvi laitetaan lieriön muotoiseen muoviastiaan, jonka pohjalla on muovinen hila ja paperisuodatin. Kuumaa vettä kaadetaan kahvin päälle ja sekoitetaan. Seos puristetaan paperisuodattimen läpi toisella lieriön muotoisella osalla, jonka alaosassa on kumi. Virallisten ohjeiden mukaan veden on oltava noin 80-asteista, ja kahvin pitäisi antaa uuttautua kymmenen sekunnin ajan ennen puristamista. Kahvin sopiva jauhatusaste on hienompi kuin suodatinjauhatus, mutta karkeampi kuin espresso.

Toinen tapa valmistaa kahvia Aeropressillä kääntää laite ylösalaisin ennen kahvin annostelua ja veden lisäämistä. Tätä varten kumiosa painetaan lieriön pohjaksi. Väärinpäin valmistettaessa etuna on erityisesti, ettei kahvi ala heti valua suodattimen läpi, ja on helpompi säädellä uuttamiseen kuluvaa aikaa.

Saatavuus

Aeropress on saatavilla useista suomalaisista verkkokaupoista ja joistain kahviloista. Hinnat vaihtelevat 30 ja 40 euron välillä.

Lisätietoa