Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Pikahakua monipuolisempi haku löytyy valikon Haku-painikkeen takaa.

Kirjoittaja Aihe: Shotin katkaiseminen  (Luettu 50470 kertaa)

vemuli

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 632
Vs: Shotin katkaiseminen
« Vastaus #105 : Huhtikuu 08, 2009, 10:38:24 ap »

Jos puikkomittarilla tarkoitat jotain digitaalista paistomittaria, niin ne ovat mahdollisesti liian hitaita reagoimaan tuollaisessa käytössä. Itselläni on BellaBaristasta hankittu painemittari-lämpömittari kombo jossa siis lämpömittarina on tuollainen "puikkomittari" ja sillä lämpötilan nousunopeus on niin hidas että selvästi kiehuvaa vettä gruposta valutellessa mittari näyttää ~85astetta.

Veikkaisin, että tuollainen yleismittariin liitettävä termocouple olisi reagtioajaltaan huomattavasti nopeampi koska siinä ei ole mitään lämpöä puskuroivaa metallikerrosta ympärillä. Noissahan taitaa olla yleensä K-tyypin termopari, joka ei taida ihan optimaalisen hyvä olla, mutta ilmeisesti riittävän hyvä kuitenkin.

-Mikko-

Juu ei mitään paistomittaria vaan ihan teknisempi mittalaite. Yleismittariin kytkettävä anturi olisi luultavasti soveltuvampi tähän käyttöön. K-tyyppi on varmasti ihan riittävä epävarmuudeltaan, ainakin lineaarisuuden suhteen.
Kirjattu
*Brasilia Portofino, Rancilio MD 50 ST, LaPavoni Europiccola, 1zpresso JX Pro, Wilfa WSCG-2*