Aeropress on todellakin loistokas laite. Itseasiassa mulla on noita 2. Toinen kotona ja toinen duunissa. Olen tosin kuljetellut tuota toista ja Porlexin myllyä mukana eessuntaassun. Kahdella laitteella on mukava organisoida rouvalle papujen sokkotestausta

Eilen olikin hieno hetki

Alkaa olla kahvi lopussa (ei juuri ole lentopostit kulkeneet) ja hankin huvikseni Lidl papuja ko. aiheen keskustelun innoittamana ja tein kahta kahvia. Toisessa oli viimeiset ripaukset El Salvadorin kahvia ja toisena Lidlin espresso nimistä tuotetta.
Pahaa aavistamattoman rouva totesin ekan satsin olevan ok - ja hörppy sitten toisesta toi ensimmäistä kertaa IKINÄ huudon: YÄK!
Aeropressillä voi todellakin tutkia mikä kahvin määrä on omalle suulle sopiva. Kaikenlaisia tutkimuskohteita on ollut ja tällä hetkellä olen vakiinnuttanut seuraavat kaksi menetelmää - ne menevät suurinpiirtein näin. (Lähteet sieltä sun täältä - mm. aiemmin mainitulta Tim Wendelboen sivustolta:
Metodi 1.
1. Punnitse keittiövaa’lla kahvipapuja kahvimyllyyn 24g. Kahvimyllyn jauhatuksen karkeus tulee olla hieman karheampaa kuin espresson, mutta hienompaa kuin filtterikahvin.
2. Laita vedenkeitin päälle.
3. Jauha kahvi valmiiksi.
4. Laita paperifiltteri Aeropressin pidikkeeseen ja huuhtele sitä hanan alla vedellä.
5. Laita filtteri kiinni laitteeseen ja laita se lämmitetyn kupin päälle.
6. Mittaa 2dl kiehunutta vettä keittimestä Aeropressin kahvan sisään (mitta-asteikolla kohta 4).
7. Kaada rauhallisesti vesi kahvin päälle ja sekoita pohjaa myöden 4 kertaa sekoituslastalla pyöräyttäen.
8. Laita mäntä paikalleen ja paina kahvi kuppiin.
9. Tyhjennä keitin - huuhtele männän pää.
10. Nauti kahvisi. Katsele ikkunasta ulos, mieti jotain.
Metodi 2.
1. Punnitse keittiövaa’lla kahvipapuja kahvimyllyyn 16-18g. Kahvimyllyn jauhatuksen karkeus tulee olla hieman karheampaa kuin espresson, mutta hienompaa kuin filtterikahvin.
2. Laita vedenkeitin päälle.
3. Jauha kahvi valmiiksi.
4. Laita paperifiltteri Aeropressin pidikkeeseen ja huuhtele sitä hanan alla vedellä.
5. Laita mäntä laitteeseen merkin 4 kohdalle ja aseta laite työtason päälle YLÖSALAISIN.
6. Kaada jauhamasi kahvi sylinterin sisään.
7. Mittaa 2dl kiehunutta vettä keittimestä Aeropressin kahvan sisään (mitta-asteikolla kohta 4).
8. Kaada rauhallisesti vesi kahvin päälle ja sekoita pohjaa myöden 4 kertaa sekoituslastalla pyöräyttäen.
9. Laita filtterinpidike laitteeseen kiinni.
10. Rauhoita mielesi 45 sekunnin ajaksi ja odota.
11. Käännä laite oikeinpäin, paina mäntä alas ja paina kahvi kuppiin tai kannuun.
12. Tyhjennä keitin - huuhtele männän pää.
13. Nauti kahvisi. Huomioi läheisiäsi muutamalla tarkoin valitulla sanalla.
Taidan kuitenkin kokeilla tuota edellisen viestin metodi seuraavaksi. Unohdin tosin hetki sitten käydä noutamassa hätävaraksi jotain muutakin papua kuin Lidlin YÄKkiä.