Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Huom! Tämän yläpalkin pikahaku hakee vain siltä alueelta tai ketjusta, joka sinulla on auki.

Kirjoittaja Aihe: Espresso kahvilassa - hinta, laatu, nautintatapa  (Luettu 13338 kertaa)

OskuK

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2575
Espresso kahvilassa - hinta, laatu, nautintatapa
« Vastaus #15 : Tammikuu 31, 2011, 13:14:01 ip »

Tätä täytyy vielä hieman kommentoida. Varsinaisesti kysymys ei ollut useinkaan kahvin/kahvilan/ravintolan testaamisesta, vaan siitä että erittäin usein tuli syötyä ulkona 1-2 kertaa päivässsä ja aina mahdollisuuksien mukaan eri paikoissa. Aina otin kahvin lounaan ja illlallisen päälle. Lisäksi päivän mittaan usein tuli pysähdyttyä kahville johonkin.

Näinpä.

Hinta oli kyllä muutamia poikkeuksia lukuunottamatta euro +- 20 centtiä. Hommahan muuttuu, jos menet istumaan, ainakin monissa paikoissa. Euro tiskillä, kolme kun otat pöydän. Siksi kahvit hörpätään nopeasti tiskillä ja jatketaan matkaa.

Tässä on myös näkökulmaa Suomessa aika usein käytävään kahvihinta-keskusteluun, joka kiteytyy siihen, montako kahvia saa paketista -kun olennaisempaa on se pöydän hoito, liinojen ja kuppien pesu, eikä vain se poron hinta. Ottamatta olenkaan mukaan vielä työvoimakustannuksia...
Kirjattu
:: Astoria Gloria :: Eureka Zenith 65E :: Mahlkönig Vario ::: Aiemmin:  Nuova Simonelli Oscar :: Grinta :: Bezzera Strega ::

Misse

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 713
Espresso kahvilassa - hinta, laatu, nautintatapa
« Vastaus #16 : Tammikuu 31, 2011, 14:59:24 ip »

Näinpä.

Tässä on myös näkökulmaa Suomessa aika usein käytävään kahvihinta-keskusteluun, joka kiteytyy siihen, montako kahvia saa paketista -kun olennaisempaa on se pöydän hoito, liinojen ja kuppien pesu, eikä vain se poron hinta. Ottamatta olenkaan mukaan vielä työvoimakustannuksia...

Itse olen käsittänyt, että halvemman tiskillä juodun espresson tärkein funktio on asiakkaan keskiviipymän pienentäminen. Se taas vaikuttaa suoraan siihen kuinka paljon espressoja/aikayksikkö voidaan teoriassa myydä. Ainakin omat empiirisiin havaintoihin perustavat "tutkimukset" näyttäisivät siltä, että "tiskiespresson" juoja viipyy kahvilassa ~1-2min, pöydässä saman juoman nauttivat vähintään 15minuuttia.

-Mikko-
Kirjattu

OskuK

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2575
Espresso kahvilassa - hinta, laatu, nautintatapa
« Vastaus #17 : Tammikuu 31, 2011, 18:10:24 ip »

Itse olen käsittänyt, että halvemman tiskillä juodun espresson tärkein funktio on asiakkaan keskiviipymän pienentäminen. Se taas vaikuttaa suoraan siihen kuinka paljon espressoja/aikayksikkö voidaan teoriassa myydä. Ainakin omat empiirisiin havaintoihin perustavat "tutkimukset" näyttäisivät siltä, että "tiskiespresson" juoja viipyy kahvilassa ~1-2min, pöydässä saman juoman nauttivat vähintään 15minuuttia.

-Mikko-

Totta tuokin, siellä Italianpäässä. Itse kuppaan usein tiskilläkin pidempään, kun se touhu on niin kiehtovaa katsottavaa.
Tässä onkin hyvä idea: näytönsäästäjäksi italialaisen kahvilan tiskintakaista hyörinää, livenä webbikameralla! On paljon kivampi kuin joku muka-takkalieska ;-)
Kirjattu
:: Astoria Gloria :: Eureka Zenith 65E :: Mahlkönig Vario ::: Aiemmin:  Nuova Simonelli Oscar :: Grinta :: Bezzera Strega ::

Misse

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 713
Espresso kahvilassa - hinta, laatu, nautintatapa
« Vastaus #18 : Tammikuu 31, 2011, 20:25:23 ip »

Totta tuokin, siellä Italianpäässä.

Kyllä omat havaintoni olen ihan Helsingin Kalliossa tehnyt :)

-Mikko-
Kirjattu

OskuK

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2575
Espresso kahvilassa - hinta, laatu, nautintatapa
« Vastaus #19 : Tammikuu 31, 2011, 20:44:52 ip »

Kyllä omat havaintoni olen ihan Helsingin Kalliossa tehnyt :)

-Mikko-

Että Suomessakin kahvin hinta vaihtuu, jos istut pöytään?
Kirjattu
:: Astoria Gloria :: Eureka Zenith 65E :: Mahlkönig Vario ::: Aiemmin:  Nuova Simonelli Oscar :: Grinta :: Bezzera Strega ::

Misse

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 713
Espresso kahvilassa - hinta, laatu, nautintatapa
« Vastaus #20 : Tammikuu 31, 2011, 20:48:15 ip »

Että Suomessakin kahvin hinta vaihtuu, jos istut pöytään?
Espresson osalta kyllä.

-Mikko-
Kirjattu

Joona_s

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 934
Espresso kahvilassa - hinta, laatu, nautintatapa
« Vastaus #21 : Tammikuu 31, 2011, 23:14:07 ip »

Espresson osalta kyllä.

-Mikko-

Miten muuten ihmiset ovat suhtautuneet tuohon tiskiltä/pöydältä hintaerotteluun? Uskoisin kyseisen hinnoittelun olevan monelle suomalaiselle melkoisen uutta.
Kirjattu
"We sales specialty coffee"

Misse

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 713
Espresso kahvilassa - hinta, laatu, nautintatapa
« Vastaus #22 : Helmikuu 01, 2011, 08:29:27 ap »

Miten muuten ihmiset ovat suhtautuneet tuohon tiskiltä/pöydältä hintaerotteluun? Uskoisin kyseisen hinnoittelun olevan monelle suomalaiselle melkoisen uutta.

Mielestäni todella positiivisesti. Jonkin verran tuo on aiheutanut tarvetta painottaa että myös perinteiset "hitaat" asiakkaat ovat meille hyvin tervetulleita, itseasiassa edullisempi espresso tiskillä vapauttaa pöytäpaikkoja pitkien juomien juojille.

Espresso tiskillä hinnoittelulla on osittain myös tarkoitus opettaa asiakkaille, ettei hyvän kahvin hörppäämiseen aina tarvita istumapaikkaa. Ja mielestäni ruuhka-aikoina se toimiikin näin. Tosin en tiedä onko suurempi vaikutus kahvilan layoutilla vai hinnoittelulla.

-Mikko-
Kirjattu

vemuli

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 632
Vs: Espresso kahvilassa - hinta, laatu, nautintatapa
« Vastaus #23 : Heinäkuu 25, 2012, 17:55:38 ip »

"Nautin" juuri äsken (2 minuuttia aiemmin) espressoksi kutsutun juoman. Ei makua, ei tuoksua, kremasta puhumattakaan. Ei tosin mitään epämiellyttävää makuakaan, koska viiden sekunnin uutolla ei makuja juurikaan irtoa. Tyttö napsutti myllystä kahvaan aiemmin jauhettua kahvia, joka oli ilmeisen karkeaa koostumukseltaan, ainakin uuttoajan perusteella. Tämän jälkeen tyttö ilmeisesti totesi uutoksen määrän vähäiseksi, koska laski vielä manuaalisesti lisää kuraa kuppiin. Täysi kuppi. Siitähän me maksamme? Kupin reunat ja "korva" olivat kovin sotkuisen näköiset roiskeista. Pohjanoteeraus. Kyseessä oli siis Lahdessa sijaitseva ketjukahvila. Laitteisto oli laadukas, joten edellytyksiä parempaankin olisi.

Päätän raportin tähän ja lähden pettyneenä kotiin lämmittämään uskollisen palvelijani tositoimia varten illan iloitteluun...
Kirjattu
*Brasilia Portofino, Rancilio MD 50 ST, LaPavoni Europiccola, 1zpresso JX Pro, Wilfa WSCG-2*

OskuK

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2575
Vs: Espresso kahvilassa - hinta, laatu, nautintatapa
« Vastaus #24 : Heinäkuu 30, 2012, 15:48:01 ip »

Johonkin Kooklemapsiin voisi tehdä Suomen kahvikartan, johon kukin voisi tirvaista kahvilan, ajan ja lausunnon?

Itse en oikein uskalla enää essua missään tilata, pahaa kun ei vitsisi edes ilmaiseksi juoda...
Kirjattu
:: Astoria Gloria :: Eureka Zenith 65E :: Mahlkönig Vario ::: Aiemmin:  Nuova Simonelli Oscar :: Grinta :: Bezzera Strega ::

Toma

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1598
Vs: Espresso kahvilassa - hinta, laatu, nautintatapa
« Vastaus #25 : Heinäkuu 30, 2012, 23:32:45 ip »

Johonkin Kooklemapsiin voisi tehdä Suomen kahvikartan, johon kukin voisi tirvaista kahvilan, ajan ja lausunnon?

Itse en oikein uskalla enää essua missään tilata, pahaa kun ei vitsisi edes ilmaiseksi juoda...
Tätähän joskus Kahvilasi.com ajoi, mutta sitten jotenkin pysähtyi tuo kehitys.
Olisihan se hyvä jos joku jaksaisi pykätä tuota kasaan, itselläni eivät nuo taidot riitä, mutta voisin kyllä raporttejani antaa.
Kirjattu
Friends are like cows - if you eat them, they die.