Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Huom! Tämän yläpalkin pikahaku hakee vain siltä alueelta tai ketjusta, joka sinulla on auki.

Kirjoittaja Aihe: Ensimmäistä oikeaa keitintä + välineistöä etsimässä  (Luettu 3326 kertaa)

Kege

 • Pikakahvi
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 9
Ensimmäistä oikeaa keitintä + välineistöä etsimässä
« : Toukokuu 20, 2008, 17:38:49 ip »


Moi,

Krupsin yhdistelmäkeitin vetelee meidän taloudessa viimeisiään, ja päätös uuden puoliautomaattikoneen hankinnasta on tehty. Hintahaarukka on mennyt tällä hetkellä Espressocoffeeshopin 199€ hintaisesta Gaggia Evolutionista New Babyn kautta 439€ Silviaan. Hinnan lisäksi kunnollinen tampperi ja vaahdotuskannu olisi tarpeen, jolloin yhteensä 500€ tuntuu äärimmäisen pahalta sijoittaa. Haluaisinkin kysyä, millä keittimellä saisi rahan määrään suhteessa parhaat espressot. Vaahdotuspuolen pitäisi olla myös kunnossa, koska taloudessa lähes kaikki juomat ovat maitopohjaisia.

Myllynä on nyt muutamia viikkoja toiminut Krupsin Grindexpert, eikä sitä ole tarkoitus vaihtaa pois.
Kirjattu

jiitee

 • Global Moderator
 • Tuplaristretto
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 2358
Vs: Ensimmäistä oikeaa keitintä + välineistöä etsimässä
« Vastaus #1 : Toukokuu 20, 2008, 18:33:25 ip »

...
Haluaisinkin kysyä, millä keittimellä saisi rahan määrään suhteessa parhaat espressot.
...
Myllynä on nyt muutamia viikkoja toiminut Krupsin Grindexpert, eikä sitä ole tarkoitus vaihtaa pois.

Mikäli oikein googletin, niin kyseessä on ilmeisesti tämä mylly?

Vaikuttaa sellaiselta myllyltä, että tuon kanssa ei kyllä tule saamaan silviastaan kaikkea irti ja ero espresson maussa voi gaggian ja silvian välillä olla olematon. Espresson valmistuksessa sen koneen lisäksi yhtä tärkeä osa onnistunutta kokonaisuutta on mylly.

Noista gaggioista tuo evolution on vähän lelun oloinen - new baby näyttää jo paljon paremmalta. Tiputtaisin siis heti tuon evolutionin pois matkasta.

Jos asiaa tarkastellaan pelkästään espresson kannalta ja et näe itseäsi joskus tulevaisuudessa (parin-kolmen vuoden sisällä) ostamassa uutta (parempaa) myllyä, niin kannattaa ehkä ottaa tuo gaggia (new baby) - muussa tapauksessa silvia.

Sitten tuo vaahdotuspuoli. En tiedä millaisia nuo gaggiat ovat maidonvaahdottajina, mutta ainakin tuossa New Babyssä näyttäisi olevaan vaahdotusapu? Maitojuomien kannalta silvia olisi siis ehkä se varmempi valinta, mikäli mielii mikrovaahtoa saada aikaiseksi (helposti). Mutta kyllä se gaggia varmasti maidon jotenkin vaahdottaa/lämmittää ja jos ei haittaa että ei ihan latteart-tason vaahtoa saa aikaiseksi niin new baby olisi varmasti ihan ok valinta.

Aina tekisi mieli tietysti suositella kalliimpaa (varsinkin jos kyseessä silvia), mutta jotenkin nyt on sellainen tunne että tuo new baby voisi ehkä olla teille riittävä (jos tosiaan mylly on ja pysyy samana). Hintaeroa kuitenkin on se parisataa euroa.

Toisaalta... tuota silviaa sitten saa korjautettua/korjattua jos se menee rikki, gaggian laita voi olla vähän toinen. Ja silvia kyllä kestää. Meillä on työpaikalla kohta sen kolmevuotta vanha silvia joka on ollut päällä sen noin 9 tuntia päivässä viitenä päivänä viikossa. Ja sitä on rääkätty paljon. On likainen kuin mikä (jaksoin sitä pariin kertaa puhdistaa - mutta sitten en enää viitsinyt kun ketään muuta ei kiinnostanut ja siirryin aeropressiin). Mutta siellä se vaan tänäänkin porskutti ihan iloisena, vinossa - kun pari jalkaakin puuttuu.   :'(

Vaikeita valintoja... :)
Kirjattu

thomas_S

 • Cappuccino
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 30
Vs: Ensimmäistä oikeaa keitintä + välineistöä etsimässä
« Vastaus #2 : Toukokuu 20, 2008, 21:24:11 ip »

Luulisin että noilla vaihtoehdoilla lisäpanostuksella saa ihan hyvää vastinetta, eli on kysymys paljonko haluaa panostaa. Itsellä on kokemusta Gaggia Millennium Babysta (varmaankin vastaava kuin nykyinen New Baby). Kyllä sillä ihan hyvää espressoa tekee ja se on muutenkin ihan laadukkaan oloinen kone ollakseen muovipintainen. Gaggian grupon muovikahva hajosi ensimmäisen vuoden aikana, muuten se palveli ihan hyvin yhteensä 7 vuotta.

Maidon vaahdotusta kokeilin Gaggialla jonkun kerran kun kone oli uusi, mutta kärsivällisyys ei lopulta riittänyt. Käytin lopulta konetta ainoastaan espresson tekemiseen. Maidot lämmitin mikrossa ja vaahdotin vispilällä.

Vaikka Gaggia Baby olikin mielestäni ihan OK, luulen että Silvia on selkeästi parempi. Oma harrastus nousi myös ihan uudelle tasolle kun päivitin Bezzeraan. Lisäpanostukset tuovat ehkä eniten käyttömukavuutta ja laadun tunnetta, mutta kyllä kahvin laatukin vielä vähän paranee.
Kirjattu
Bezzera BZ07 / Mazzer Super Jolly

Kege

 • Pikakahvi
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 9
Vs: Ensimmäistä oikeaa keitintä + välineistöä etsimässä
« Vastaus #3 : Toukokuu 20, 2008, 21:26:28 ip »

Mikäli oikein googletin, niin kyseessä on ilmeisesti tämä mylly?Kiitos hyvästä vastauksesta.

Olen myös paljon miettinyt Silviaa siltä kannalta, että jos joskus kiinnostaa ostaa kalliimpaa myllyä, niin resurssit siitä hyötymiseen olisi jo olemassa, Gaggiasta voisi taas joutua vaihtamaan parempaan. Kestävyyspointtikin oli hyvä, eihän tuo 400e keitin hirveän hintainen ole, jos kotikäytössä kestää sen 8-10v.

Todellakin vaikeita kysymyksiä....
Kirjattu

Kege

 • Pikakahvi
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 9
Vs: Ensimmäistä oikeaa keitintä + välineistöä etsimässä
« Vastaus #4 : Kesäkuu 05, 2008, 18:08:20 ip »

Eilen sitten saapui Miss Silvia =)

Valintaan vaikutti se, että laitteella on odotettavissa pitkä elinikä, varaosaa löytyy hyvin ja että harrastuksen laajennettavuus on sen kanssa mahdollista.

Espressocoffeeshopista tilasin, tilauksesta kolmantena työpäivänä kiikuttivat kotiin. Posteineen 439e ja kilkettä päälle.

Tänään sitten aletaan harjoitella...
Kirjattu