Kahwiki on taas toiminnassa! Sen löydät täältä: http://www.ristretto.fi/w/
Käpylässä Mustassa Pekassa kanssa ok valikoima kahvia. On Saquellan Espresso Cremaa, kolmea eri Lilaa, välillä aivan tuoretta Gran Palomaria yms.
Kiitos Kege - täytyypä käväistä! En ole käynyt MP:ssa aikoihin remontin vuoksi, mutta ymmärtääkseni hankalin vaihe on nyt ohi?
Tuli eilen käytyä Klaukkalan uudessa Cittarissa tutkimassa kahvivalikoimaa. Kauppiaan entisessä kaupassa Brunnissahan oli pikkumarketiksi ihan hyvin kahveja tarjolla.Noh, valmiiksi jauhettua löytyy aika monenkin sorttista. Papukahvia etenkään espressona ei kauheasti ole tarjolla. Mukaan tarttui kokeeksi Kahlsin Espresso 227 -sekoitusta (3 viikkoa vanhaa). Aika perusblendiä ja aika hinnakas, 5,95 euroa 250 g.
Meinasin eilen käydä katsomassa, oliko Saquellan papuja tarjolla Cittarissa kuten oli Brunnissa. Olisi näköjään ollut hukkareisu. Sääli, jos ovat poissa. Toisaalta, lähellä Liiterissä on nyt sekä Espresso- että Crema-papuja hyllyssä, toivottavasti pysyvästi (mitä epäilen).
Tuplanokkaisella kahvalla shotti jäi erittäin laihaksi, crema vaalea (tässä on muutenkin kyllä aina vaaleahko crema) ja jopa juoman lämpötila oli paljon alhaisempi. Ihme juttuja...
Olihan se tuplakahva ollut grupossa kiinni tarpeeksi pitkään ja siinä vaiheessa kun huuhtelit grupon lämpötilaa ylös (oletan että Zaffirolla tätä joudut aina hieman tekemään) oli kahva kiinni grupossa? Nokallisen kahvan kanssa pitää pitää huolta siitä että kahva on tosiaan kuuma ja annostellessa/tampatessa toiminta on ripeää.Mutta itsellänikin on havaittavissa selvä paremmuus shotin ulkonäössä nakukahvan hyväksi vaikka lämpötila-asiat olisivat nokallisen kanssa kunnossa. Tosin kyllä sillä nokallisellakin tiikerinraitaa saa, mutta ei niin komeata.
Kahva ei ollut grupossa kiinni, mutta lillui kutakuinkin kiehuvassa vedessä sen aikaa kun sain nakulla tehtyä shotin.
Näppituntumalla siinä vaiheessa kun Zaffiron saa kuumaksi, ei kannata pahemmin enää ylöspäin lämpöä surffailla. Etenkin tummapaahtoiset kahvit tuppaavat mennä kitkeriksi (liikaa lämpöä).
Muistelin vain sitä kun sinulla silloin aikoinaan oli ongelmia (?) alilämpöisyyden kanssa.
Jotenkin tekisi mieli hankkia painekahva lämpömittarilla varustettuna. Sen verran "hifistelyhammasta" kiristää saada shotit kohdilleen. Tai ainakin saada enemmän faktapohjaista tietoa siitä miten shotti on valmistunut.