Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Huom! Tämän yläpalkin pikahaku hakee vain siltä alueelta tai ketjusta, joka sinulla on auki.

Kirjoittaja Aihe: Kahvit marketeissa  (Luettu 221369 kertaa)

pukinmäestä

  • Cappuccino
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 72
Vs: Kahvit marketeissa
« Vastaus #240 : Lokakuu 05, 2015, 22:57:51 ip »

Kuin myös americano maistuu, mutta on kyllä mulle se vaikein juoma saada onnistumaan. Vähän vaatimattomampi papu -> suuresti vaatimattomampi americano. Shotti aavistuksen epätyydyttävä -> americano jättimäisesti epätyydyttävä.
Kirjattu

migu2

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2077
Vs: Kahvit marketeissa
« Vastaus #241 : Lokakuu 06, 2015, 09:09:22 ap »

Rankkaa OT:tä edelleen, mutta jatketaan samalla linjalla  8)

Tosiaan varmaan Joonan tekemänä Americano maistuis mullekin.
Tuli noita joskus koitettua, vaaleilla pavuilla ja jopa niin että creman kuorii pois. Kaiken tuon säätämisen jälkeen ihan perus V60-suodatin kahvi hakkaa sen kuitenkin ja on niin paljon helpompaa tehdä.

Americanoa tarjotaan Italiassa, kun siellä ei perussuodatinkahvikoneita ole kahviloissa ja jotain pitkää suodatinkahvityyppistä on tarjottava asiakkaille.
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Wilfa CGR-1 + Hario Skerton + Behmor 1600

migu2

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2077
Vs: Kahvit marketeissa
« Vastaus #242 : Lokakuu 06, 2015, 09:14:43 ap »

Jännä. Roomassa, Firenzessä, Genovassa ja koko luoteisrannikolla Ventimigliasta aina Genovaan ymmärsivät hyvin aina ja joka paikassa. Ainakin muodossa Ristretto doppio.

Ahaa, tuossa onkin meillä pieni ero, itse olen tilaillut caffé doppioita. Eli ens kerralla sitten un caffé ristretto doppio, perfavore  ;D.
Pohjois-Italiassa tosiaan jengi tilailee paljon laajemmalla skaalalla kahveja, kuin etelämmässä. Aikoinaan Rooman seudulla barista veti huutonaurut kun menin tilaamaan cappuccinon iltapäivän puolella, onneksi meininki ei ole noin nihkeetä enää.
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Wilfa CGR-1 + Hario Skerton + Behmor 1600

Joona_s

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 933
Vs: Kahvit marketeissa
« Vastaus #243 : Lokakuu 06, 2015, 14:26:30 ip »

Rankkaa OT:tä edelleen, mutta jatketaan samalla linjalla  8)

Tosiaan varmaan Joonan tekemänä Americano maistuis mullekin.
Tuli noita joskus koitettua, vaaleilla pavuilla ja jopa niin että creman kuorii pois. Kaiken tuon säätämisen jälkeen ihan perus V60-suodatin kahvi hakkaa sen kuitenkin ja on niin paljon helpompaa tehdä.

haha ei oo kovin kummosia olleet mun keitokset viime aikoina. Itselle on espresson tekeminen aina tuntunut pienemmältä säädöltä kuin suodatinkahvi niin sitäkin kautta saa americano paljon anteeksi  :)

Mutta juuri hyvä(hkö)llä espressolla, creman kuorimisella ja sopivalla vesimäärällä saa imo helposti tosi hyviä kahveja jotka on heti juotavan lämpösiä.
Kirjattu
"We sales specialty coffee"

migu2

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2077
Vs: Kahvit marketeissa
« Vastaus #244 : Lokakuu 06, 2015, 15:20:30 ip »

haha ei oo kovin kummosia olleet mun keitokset viime aikoina. Itselle on espresson tekeminen aina tuntunut pienemmältä säädöltä kuin suodatinkahvi niin sitäkin kautta saa americano paljon anteeksi  :)
Kerran mestari, aina mestari  8)

Mutta juuri hyvä(hkö)llä espressolla, creman kuorimisella ja sopivalla vesimäärällä saa imo helposti tosi hyviä kahveja jotka on heti juotavan lämpösiä.

Tuo lämpötilan säätäminen sopivaksi samantien on kyllä ihan hyvä pointti. Hmm, kenties taidan leikkiä americanoilla ainakin hetken  ;D
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Wilfa CGR-1 + Hario Skerton + Behmor 1600

Joona_s

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 933
Vs: Kahvit marketeissa
« Vastaus #245 : Lokakuu 06, 2015, 15:29:41 ip »

Kerran mestari, aina mestari  8)

tuota minä hoen aina aamuisin peilin edessä.

Lainaus
Tuo lämpötilan säätäminen sopivaksi samantien on kyllä ihan hyvä pointti. Hmm, kenties taidan leikkiä americanoilla ainakin hetken  ;D

suosittelen. kannattaa tosiaan aloittaa kokeilut kiireisenä aamuna, jollon espresso olisi perinteinen vaihtoehto.

Kirjattu
"We sales specialty coffee"

PaljonMaitoa+VahvaaKahvia

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2231
  • “Black as midnight on a moonless night.” - Cooper
Vs: Kahvit marketeissa
« Vastaus #246 : Lokakuu 06, 2015, 17:50:40 ip »


Mutta juuri hyvä(hkö)llä espressolla, creman kuorimisella ja sopivalla vesimäärällä saa imo helposti tosi hyviä kahveja jotka on heti juotavan lämpösiä.

Espresso on heti tehtynä liian kuumaa?
Kirjattu
Bezzera Unica PID + OE Pharos, Aeropress + Porlex Mini, Cezve, Behmor 1600

Kaivaten muistelen vielä: Gaggia Pure ja Ascaso i-Mini

tirofaux

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1515
  • Kahviharrastaja
Vs: Kahvit marketeissa
« Vastaus #247 : Lokakuu 07, 2015, 08:26:03 ap »

Espresso on heti tehtynä liian kuumaa?

Onhan se. Ainakin kotibaristalle, joka on varsin lyhyen matkan päässä juuri valmistuneesta juomasta eikä malttaisi odottaa maistamista.

Kahviloissa espressokuppien esilämmitys vaikuttaa melko yleiseltä. Juoman kuumuudesta johtuen en kuitenkaan kotona lämmitä kuppeja. Mielenkiintoista toisaalta, että suodatinkahvikuppeja löytyy joistain kahviloista myös pakastimesta, siis jos osaa pyytää tai barista kysyy otollisessa tilanteessa.
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 07, 2015, 08:37:49 ap kirjoittanut tirofaux »
Kirjattu
Silvia PID / Niche Zero .. Aeropress / Wilfa Uniform .. Gene Cafe .. tee ..

PaljonMaitoa+VahvaaKahvia

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2231
  • “Black as midnight on a moonless night.” - Cooper
Vs: Kahvit marketeissa
« Vastaus #248 : Lokakuu 07, 2015, 09:20:16 ap »

Onhan se. Ainakin kotibaristalle, joka on varsin lyhyen matkan päässä juuri valmistuneesta juomasta eikä malttaisi odottaa maistamista.

Kyllä. Jos espresson tekee kuumaan kuppiin ja vetäiseen heti naamariin, niin se on turhan kuumaa omaan makuun. Sen jäähdyttäminen on kuitenkin niin helppoa vaikkapa yhdellä kylmällä lusikalla, kylmällä kupilla tai melkein millä vaan että herää jo kysymys että jos nyt vaikka huvin ja urheilun vuoksi oletetaan että sen jäähdyttäminen americaanoksi olisi vaikkapa jopa helpompaa, niin onko se ero todella niin iso että todella kannattaa tehdä se eri juomaksi?

Toki jos tykkää americaanoista enemmän, niin eihän siinä mitään mutta vaikka tykkäisin yhtä paljon niin minusta sen espresson jäähdyttäminen tuntuu kyllä jopa helpommalta.
Kirjattu
Bezzera Unica PID + OE Pharos, Aeropress + Porlex Mini, Cezve, Behmor 1600

Kaivaten muistelen vielä: Gaggia Pure ja Ascaso i-Mini

Joona_s

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 933
Vs: Kahvit marketeissa
« Vastaus #249 : Lokakuu 07, 2015, 17:30:59 ip »

lol.

Aikaisemmissa viesteissä americanoa on verrattu coffeeshotteihin minkä varaan myös mainittu lämpötilanäkökulma liittyy. Mitään erikoista verrannollista loikkaa espressoon ei siis  tapahdu, vaikken asiaa nähnyt aiheelliseksi erikseen todeta.
Kirjattu
"We sales specialty coffee"

Jari

  • Ristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1531
Vs: Kahvit marketeissa
« Vastaus #250 : Lokakuu 07, 2015, 22:18:24 ip »

Aikaisemmissa viesteissä americanoa on verrattu coffeeshotteihin minkä varaan myös mainittu lämpötilanäkökulma liittyy. Mitään erikoista verrannollista loikkaa espressoon ei siis  tapahdu, vaikken asiaa nähnyt aiheelliseksi erikseen todeta.

Americano kun on laiha - siis todella laiha - espresso, niin en kyllä sellaisista tykkää. Toisaalta en kyllä tykkää suodatinkahvistakaan. Yleensä onkin tapanani sanoa: näin suomalaisena, olen jo ajat sitten juonut sen yhden suodatinkahvin liikaa.
Maasto-olosuhteissa se kyllä nippa-nappa menettelee - suodatinkahvi siis, americanoa en ole tuntureilla testannut. ;)

Espresson lämpötila on mielestäni juuri sopiva, putsaan harjalla grupon ja esso on sopivasti temperoitunut. Ei ole rakettitiedettä, ei.  ;D
Kirjattu
Rocket Cellini Evoluzione + Arrarex Caravel + Niche Zero + Pharos + Lido 3 + Kanso Hiku + Aergrind + Aeropress + Cafflano Kompresso & Krinder + Clever + Kaldi Wide + Behmor 1600

Ex-machina: Isomac Venus + Granmacinino + Mazzer Mini + Quamar M80E

hsm

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 175
Vs: Kahvit marketeissa
« Vastaus #251 : Marraskuu 11, 2015, 16:43:42 ip »

"Mutteripannu on yksi suosituimmista espresson valmistustavoista Italiassa"

Käsittääkseni sillä tulee mokkaa.

Samaan näyttää Stocka langenneen:

"Bialetti
2 kupin Moka Express -espressokeitin"

Ruotsiksi onnistuu paremmin:

"Bialetti
Moka Express mokabryggare 2 koppar" :D
Kirjattu

OskuK

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2497
Vs: Kahvit marketeissa
« Vastaus #252 : Marraskuu 12, 2015, 13:38:08 ip »

Hain Lidlistä kahvia koko tynnyrin!

"Deluxe Kolumbialainen kahvitynnyri - alkaen keskiviikko, 11.11.l"

http://www.lidl.fi/fi/tarjoukset.htm?action=showDetail&id=21257
Kirjattu
:: Astoria Gloria :: Eureka Zenith 65E :: Mahlkönig Vario ::: Aiemmin:  Nuova Simonelli Oscar :: Grinta :: Bezzera Strega ::

migu2

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2077
Vs: Kahvit marketeissa
« Vastaus #253 : Marraskuu 12, 2015, 14:17:11 ip »

Onkos tuo oikein papuina  8)
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Wilfa CGR-1 + Hario Skerton + Behmor 1600

OskuK

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2497
Vs: Kahvit marketeissa
« Vastaus #254 : Marraskuu 12, 2015, 14:50:27 ip »

On se, mutta kuinka tummaa paahtoa, en tiiä...
Kirjattu
:: Astoria Gloria :: Eureka Zenith 65E :: Mahlkönig Vario ::: Aiemmin:  Nuova Simonelli Oscar :: Grinta :: Bezzera Strega ::