Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Huom! Tämän yläpalkin pikahaku hakee vain siltä alueelta tai ketjusta, joka sinulla on auki.

Kirjoittaja Aihe: Kysymys Gaggia New Babysta  (Luettu 10279 kertaa)

-vilho-

  • Pikakahvi
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2
Kysymys Gaggia New Babysta
« : Toukokuu 09, 2008, 18:18:32 ip »

4,5 vuotta mutteripannukahvia takana ja pöydällä höyryää uunituore Gaggia New Baby Dose. Mutta mutta. Aiempaa kokemusta ei espressokeittimistä ole, joten hiukan tässä on H-moilasena toimiiko tuo kuten ohje lupaa. Täällä jollakulla löytynee samaa new baby -sarjaa, lukuunottamatta tuota new baby twiniä... ja joka mahdollisesti voisi verrata toimintaa ja auttaa...

Tämä siis tapahtuu Italiassa, ja olen tuota englanninkielistä ohjetta tavannut ja yrittänyt verrata sisältöä italialaiseen, on nimittäin ongelmia höyryntuoton kanssa.

Eli case kuuluu seuraavasti. Ohjeessa mainitaan (Capuccinon tekemiseksi) että

1. Vesi/höyryputki tyhjennetään vedestä avaamalla hoyry/vesinappi koneen päältä ja sulkemalla se kun enää tulee vain höyryä
2. painetaan höyryntuottonappia, jonka jälkeen kone ilmeisesti nostaa boilerin lämpötilaa, lämpötilan merkkivalo vilkkuu hetken (15-20s) jonka jälkeen em. koneen päällä olevaa höyrynappia kiertämällä avaamalla tulee höyryä maidon vaahdottamiseksi.
3. Kun on vaahdotettu tarpeeksi, suljetaan höyry, painetaan toistamiseen höyryntuottonappia jolloin boileri saanee jäähtyä kahvintuottolämpötilaan.

Nyt kun koneen lämmettyä / kahvinkeiton jälkeen painan höyrynappia (kohta 2), nappia painaessa kaikkien nappien valot sammuvat, mutta lämpötilan merkkivalo ei koskaan vilku. Ja jos kohdan 1 mukaisesti olen tyhjännyt höyryputket vedestä ja odottanut napin painamisen jälkeen vaikka puoli minuuttia, voi höyryntuotto silti olla lähes olematonta. Ohje sanoo että höyryä saisi päästää maksimissaan minuutin, mutta koneen höyryntuotto on parhaimmillaankin sippi ehkä jo 30 sekunnin jälkeen.

En tiedä, esim. minkälaisen vesimäärän tuolla höyryntuotolla voisi verrokkina saada kuumennettua, vai onko höyryn tarkoitus ainoastaan saada maito vaahdotettua, ei esim. samalla lämmitettyä maitoa. Vaatiiko tuo cappuccino muuten rasvattoman maidon vai käykö ns. kevytmaito (1,6 g rasvaa) vaiko miten (ilmiselvää coffee for dummies osastoa ;) )

---

Koneessa on ns. pre-infusion toiminto, jolla kahvipurut kostutetaan ennen kuuman veden pusertamista purujen läpi (optimaalisen lopputuloksen saamiseksi). Tämä ohjelmoidaan ohjeen mukaisesti päälle/pois, ja tuon samaisen höyryntuottonapin valon pitäisi kertoa, onko pre-infusion käytössä vai ei. Periaatteessa saan tuon ohjelmoinnin tehdyksi, mutta mulla tuo höyrynapin valo on pimeänä, ohjelmoi tuota pre-infusionia päälle tai pois kuinka monta kertaa tahansa.

Eli jotenkin yhdistäisin ongelman tuohon etulevyn höyryntuottonappiin. Olenko ymmärtänyt jotain väärin, onko mun masiina rikki vai pitäiskö säätää jotain. En viittisi ottaa lootaa kainaloon ja mennä vielä olemattomalla italiantaidollani sönkkäämään myyneeseen liikkeeseen ennen kuin enempiä tästä tiedän.

Avusta kiitollisena, -Ville-
Kirjattu

akallio

  • Administrator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2816
Vs: Kysymys Gaggia New Babysta
« Vastaus #1 : Toukokuu 10, 2008, 11:43:01 ap »

Kyllä kai uudessakin Babyssa höyrytehoa pitäisi riittää ihan kohtuullisesti, eli jotain häikkää siinä lienee. Höyrytyksessä maidon pitäisi toki myös lämmetäkin, itseasiassa helposti aluksi sen yleensä lämmittää liiankin kuumaksi kun tuhraa vaahdotuksen kanssa.
Kirjattu
- Aleksi (varustuksena Izzo Duetto, Mahlkönig Vario + Vario-W & sälää)